spot_img

«Φιλόδημος ΙΙ» – Αναβάθμιση στους χώρους των σχολικών προαυλίων του Δήμου Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, πισίνα, γήπεδο μπάσκετ και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "10 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαμόρφωση των προαύλιων χώρων σε 17 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής, που ξεκίνησε και εξελίσσεται χωρίς διακοπή καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο πλαίσιο της προγραμματικής δέσμευσης του Χρήστου Παππού για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Οι εργασίες αναβάθμισης των σχολικών αυλών, που υλοποιούνται ύστερα από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, περιλαμβάνουν: διαμόρφωση χώρων αθλοπαιδιών με επίστρωση γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, δημιουργία χώρων συγκέντρωσης και ξεκούρασης με τοποθέτηση καθισμάτων (παγκάκια), κατασκευή ραμπών για απρόσκοπτη πρόσβαση των μαθητών ΑμεΑ στο σχολικό τους περιβάλλον, τοποθέτηση ιστών φωτισμού με 4 φωτιστικά σώματα, τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, βάσεις ποδηλάτων 5θέσεων, καθώς και στεγάστρων στις βρύσες.

Την ικανοποίησή του από την πρόοδο και το αποτέλεσμα των εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στις σχολικές εγκαταστάσεις του Δήμου, συνοδεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάση Σχίζα, τονίζοντας πως«η σχολική στέγη και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Φροντίζουμε καθημερινά και βελτιώνουμε συστηματικά τους χώρους που ζουν και μορφώνονται τα παιδιά μας. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, οι προσπάθειές μας είναι ακόμα πιο εντατικές, ώστε οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν απερίσπαστοι και με ασφάλεια να αφοσιωθούν στο έργο τους. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι αδιάκοπες προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης».Παράλληλα υπογράμμισε την πολύτιμη αρωγή του Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα και των Προέδρων Α’/θμιας και Β’/θμιας Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής, Γιάννη Κρεμύδα και Νίκου Χατζητρακόσια.

Ήδη, τα αναβαθμισμένα προαύλια σε 9 Δημοτικά και 8 Γυμνάσια του Δήμου Φυλής, όπου οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ από την Τεχνική Υπηρεσία, περιμένουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς για να υποδεχτούν τους μαθητές.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ"

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "30 ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ"

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα που κάνουν σπορ και γήπεδο μπάσκετ

Η εικόνα ίσως περιέχει: γήπεδο μπάσκετ και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "50 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ"

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "20 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ"

Η εικόνα ίσως περιέχει: γήπεδο μπάσκετ, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "10 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ"

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "40 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ"

Η εικόνα ίσως περιέχει: γήπεδο μπάσκετ και υπαίθριες δραστηριότητες

 

 

«Με έργα που συμβάλλουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των αύλειων χώρων των σχολικών υποδομών του Δήμου μας, αποσκοπούμε αφενός στη διασφάλιση της απρόσκοπτης χρήσης τους και αφετέρου στη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης, άθλησης και δραστηριότητας των μαθητών μας», δήλωσε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου Γιάννη Λιάκο και όλους τους συνεργάτες του στην Τεχνική Υπηρεσία για τη βοήθειά τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...