spot_img

Φάκελος «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» – Διάλυση ή αναδόμηση;

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ένας χρόνος πέρασε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Πολλά από τότε άλλαξαν στον Δήμο Φυλής: Διοίκηση, πρόσωπα, συνήθειες, φιλοσοφίες, πρακτικές. Πολλοί πιστεύουν ότι τα πράγματα πήγαν προς το καλύτερο, άλλοι προς το χειρότερο. Άλλοι πάλι θεωρούν πως αυτή η αλλαγή προσώπων δεν είναι ικανή να φέρει την «τομή» που χρειάζεται ο τόπος και η οποία τονίστηκε υπέρμετρα στην αποχώρηση της προηγούμενης διοίκησης που, δίχως αμφιβολία, «δαιμονοποιήθηκε».  Αδίκως για αρκετούς, δικαίως για περισσότερους.

 

Αναμφίβολα ένα από τα πράγματα που ιστορικά θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη της τοπικής κοινωνίας, είναι το περσινό πάντρεμα δύο παρατάξεων που μέχρι πριν το τέλος της πρώτης Κυριακής βρίσκονταν απέναντι. Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», μέσα σε ένα βράδυ έγιναν ένα, έστω και χωρίς την καθολική συναίνεση των μελών της παράταξης του Σάββα Σάββα. Τα αποτελέσματα γνωστά. Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ανέλαβε τα ηνία του Δήμου και η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» έμεινε να… ψάχνει τα κομμάτια της και μαζί τους τρόπους με τους οποίους η λέξη «συνδιοίκηση» μπορεί  να υλοποιηθεί!

Εξάλλου, ήταν κοινός και μεγάλος ο στόχος μεταξύ των μελών της Ενότητας Πολιτών, οι ιδέες, οι απόψεις και οι προγραμματικές  θέσεις της παράταξης να εφαρμοστούν (αν όχι πλήρως) μερικώς, μέσω του «πειράματος» της συνδιοίκησης.

Στις τάξεις της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» φυσικά και υπάρχει αναβρασμός. Είναι ξεκάθαρο ότι ο όρος «συνδιοίκηση» δεν υφίσταται ούτε βάσει καλλικράτη, ούτε ουσιαστικά, αφού  πέραν όλων των άλλων, η δεδομένη υπολειτουργία της Ενότητας Πολιτών στερεί τη δυνατότητα από τα μέλη της να έχουν έστω και την παραμικρή υποψία ρόλου, εκτός φυσικά της παρουσίας των τριών εκπροσώπων τους στο Δημοτικό Συμβούλιο (κ.κ. Σάββας, Γιαννοπούλου, Κουράση), οι οποίοι σε κάθε περίπτωση δήλωσαν -και δηλώνουν- ανοικτοί σε προτάσεις μελών της παράταξης.

Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα σχετικά με το μέλλον της εν λόγω δημοτικής παράταξης, δεδομένης μάλιστα και της συνάντησης που έγινε στο Ζεφύρι τη Δευτέρα. Διάφορα ακούστηκαν και ειπώθηκαν για αυτή τη συνάντηση, κάποια ισχύουν, άλλα φυσικά όχι.

Το Cityface.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει όσα έγιναν και -πιθανώς- θα γίνουν, αναφορικά με το μέλλον της Ενότητας Πολιτών.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Πράγματι, μετά από ένα χρόνο συλλογικής απραξίας, ήταν επόμενο να υπάρχουν παράπονα. Παράπονα που εκφράστηκαν είτε μέσω απουσίας είτε μέσω τοποθετήσεων και περισσότερο είχαν ως στόχο τον επικεφαλής που, όπως του καταλογίζεται, επιδεικνύει μερική ασυνέπεια και πρωτόγνωρη συναινετική διάθεση, συγκριτικά τουλάχιστον με την μέχρι πρότινος πορεία του ως αρχηγός της Ενότητας Πολιτών. Μάλιστα, ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν διέψευσε τα σενάρια που θέλουν την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» μελλοντικά να γίνεται και επίσημα «ένα» με τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

Από την άλλη, θα ήταν ανακριβές εκ μέρους μας να συνυπογράψουμε τα όσα γράφτηκαν περί «καρφώματος» ανθρώπων που δεν βρίσκονταν στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ζεφυρίου, όπου και έγινε η συνάντηση. Κανείς δεν «κάρφωσε» κανέναν (τουλάχιστον ανοικτά, πόσο μάλλον με ονοματεπώνυμο) και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς οι σχέσεις σεβασμού και εμπιστοσύνης συνεχίζουν, στο μεγαλύτερο ποσοστό, να υφίστανται μεταξύ των μελών της παράταξης, κάτι που λακωνικά περιέγραψε και προσέγγισε η Φωτεινή Γιαννοπούλου, όταν ευχαρίστησε τους αυτοδιοικητικούς της συνοδοιπόρους για το «όμορφο» όπως  χαρακτήρισε ταξίδι των τελευταίων ετών.

Η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου ξεκαθάρισε ότι παραμένει ενεργό μέλος της Ενότητας Πολιτών, έχοντας το ρόλο του δημοτικού συμβούλου και σε καμία περίπτωση δεν έπεσε στην αντίληψή μας το παραμικρό περί «ανεξαρτητοποίησης». Τονίστηκε ωστόσο, η απόφασή της να μην βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της παράταξης στις επόμενες εκλογές, οι οποίες τη δεδομένη στιγμή… ουδείς γνωρίζει πότε θα διεξαχθούν, καθώς ακόμα και η «ραχοκοκαλιά» του συστήματος «Καλλικράτης» βρίσκεται σε καθεστώς δεδομένης και ανοικτής κυβερνητικής αμφισβήτησης.

Από κει και πέρα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως ακριβώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της Ενότητας Πολιτών. Εξάλλου μιλάμε για έναν «ζωντανό» οργανισμό, για μια ομάδα ανθρώπων που πίστεψε και πιστεύει στην «τομή» και στην πραγματική αλλαγή φιλοσοφίας.

Μια διάθεση «αλλαγής»  που ενέπνεε -και αποπνέει- μια ανεξάρτητη, και αχρωμάτιστη πολιτικά, ομάδα ανθρώπων. Μια ομάδα που… όμως, τη δεδομένη στιγμή, δείχνει πως με την παρούσα παραταξιακή σύνθεση, δύσκολα  μπορεί να λειτουργήσει ως σύνολο.

Ίσως αυτό το  γεγονός  να μην είναι αρκετό για να βάλει το πνεύμα της, αλλά και τις προσδοκίες των δημοτών που την εμπιστεύτηκαν πέντε χρόνια τώρα, μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Όσο λοιπόν, στην τοπική μας κοινωνία συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι που προβληματίζονται, σκέπτονται και οραματίζονται κάτι καινούριο και -γιατί όχι- καλύτερο για τον τόπο, η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» θα υπάρχει. Ίσως όχι με το πράσινο χρώμα της και σύμβολο το στάχυ (;) αλλά με κοινό παρονομαστή τη θέληση των ενεργών πολιτών για κάτι διαφορετικό, σε ένα τόπο που έχει ανάγκη όσο ποτέ τη συναίνεση και την «ενότητα»…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...