spot_img

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή – Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση αναγκών στα σχολεία σε Δήμο Φυλής και Αχαρνών

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

“Στα σχολεία των Δήμων Αχαρνών και Φυλής υπάρχουν πολλές και σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, εξοπλισμό και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σημειώνουμε ότι αρκετά σχολεία χρησιμοποιούν για τις ανάγκες στέγασης τους αίθουσες προκατ, όπως το 19ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, το 28o δημοτικό σχολείο Αχαρνών κ.α.  

Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο αν λάβουμε υπόψη ότι στις συγκεκριμένες περιοχές είναι οξυμένο το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας, το οποίο βεβαίως δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά συνδέεται άμεσα με μεγάλα συμφέροντα, με υπέρογκα κέρδη από τη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, από την πορνεία, είναι σύμφυτο με το καπιταλιστικό σύστημα.

Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια το προηγούμενο διάστημα με το θάνατο ενός 11χρονου μαθητή στο προαύλιο του σχολείου από αδέσποτη σφαίρα. Το τραγικό αυτό περιστατικό ήταν συνέχεια σειράς περιστατικών που καθαρά από τύχη δεν οδήγησαν σε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Σε πολλά από τα σχολεία της περιοχής έχουν λάβει χώρα επιθέσεις και κλοπές. Αναφέρουμε ενδεικτικά την επίθεση στο 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών με σκοπό τη ληστεία και παρόμοιο συμβάν στο 1ο Λύκειο Αχαρνών.

Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε τραυματισμούς μαθητών, καθηγητών και γονιών,  που δίκαια αγανακτούν, γιατί δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία τους.

Η φύλαξη των σχολείων δεν μπορεί να είναι ευθύνη των γονιών και των εκπαιδευτικών, ούτε πεδίο επιχειρηματικής δράσης για τις εταιρείες security. Η αποστολή της αστυνομίας αφορά την αντιμετώπιση του εγκλήματος πολύ πριν αυτό φτάσει στην πόρτα του σχολείου, σε κάθε περίπτωση δε μπορεί να έχει παρουσία μέσα στα σχολεία.

Εργατικά σωματεία της περιοχής, σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονιών, χρόνια τώρα διεκδικούν μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν στοιχειωδώς τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες από το σοβαρό αυτό πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.  Βασική διεκδίκηση είναι η πρόσληψη μόνιμων σχολικών φυλάκων με πλήρη δικαιώματα. Επίσης, διεκδικούν να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τις λειτουργικές ανάγκες και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και να δοθεί άμεσα έκτακτο κονδύλι για επείγουσες ανάγκες”.   

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

• Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να μην αντιμετωπίσουμε παρόμοια τραγικά περιστατικά στα σχολεία αυτών των εργατικών-λαϊκών περιοχών και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σωματείων, των συλλόγων και φορέων της περιοχής;

Οι βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης

Γιάννης Γκιόκας

Λιάνα Κανέλλη

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...