spot_img

Επιστολή ανύνωμου Γονέα – Το μπούλινγκ μετά τις κινητοποιήσεις των μαθητών, οι κότες και το ξύδι…

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:


ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!!!

Συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από τη μέρα που οι μαθητές ορισμένων σχολείων του Δήμου μας κατάφεραν να ξεφτιλίσουν ολόκληρο το σύστημα των κινητοποιήσεων και να δείξουν το δρόμο που τελικά κανείς σε αυτή την περιοχή δεν θέλει να πάρει. Βλέπετε σ΄αυτή την πόλη οι ενήλικες, άνδρες και γυναίκες είμαστε σαν τις κότες, ξέρουμε μόνον να κακαρίζουμε και μέχρι εκεί!

Γράφει ο Ανώνυμος Γονέας

Γιατί ανώνυμος; Γιατί σε αυτό το άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα όποιος γίνει επώνυμος μονομιάς ο ίδιος και το παιδί του βρίσκονται στο στόχαστρο και αν τύχει και μπει ο γονιός στο στόχαστρο θα την πληρώνει το παιδί του μια ζωή.

Αφού λοιπόν το απαντήσαμε αυτό πάμε στα γεγονότα, γεγονότα τα οποία ελάχιστοι έχουν καταλάβει τη διάσταση που πραγματικά έχουν πάρει.

Το  Σαββατοκύριακο 28 και 29/9 κάποια παιδιά ακομμάτιστα, χωρίς τη παραίνεση των εργατοπατέρων των Άνω Λιοσίων, χωρίς το «σπρώξιμο» των καθηγητών τους,  ξεκινούν μέσω VIBER και Messenger μια συζήτηση για το θέμα της χωματερής. Από αρκετά παιδιά προτάθηκε να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν και οι καταλήψεις των σχολείων τους.  Έτσι λοιπόν χωρίς κανείς να το περιμένει στις 6 το πρωί της Δευτέρας τα μεγάλα σχολεία βρισκόταν ήδη υπό κατάληψη.

Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά ίσως στα τελευταία χρόνια που δεν έγινε κατάληψη για το σχήμα της τυρόπιτας (μην γελάσετε το ζήτημα αυτό αποτέλεσε πρόπερσι βασικό λόγο της κατάληψης του 1ου Γυμνασίου) και υπήρχε ένα πραγματικό νόημα, κάποιοι γονείς (οι γνωστοί και ως παρκαδόροι, που χρησιμοποιούν τα σχολεία ως πάρκινγκ των παιδιών τους γιατί δεν ξέρουν τι να τα κάνουν…) αλλά το χειρότερο σχεδόν  όλοι οι  καθηγητές  στάθηκαν απέναντι από τα παιδιά.

Τα παιδιά όμως και αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν την εφευρετικότητα τους ρεζιλεύοντας για άλλη μια φορά τους κλασσικούς  «πρόθυμους» (στην εποχή τα λέγαμε «φυτά», γιατί συνήθως ήταν αυτοί με τους καλούς βαθμούς, αλλά σήμερα οι εποχές έχουν αλλάξει και βλέπουμε και άριστους μαθητές να βρίσκονται  εκεί που είναι το συμφέρον τους και το μέγιστο συμφέρον όλων μας είναι η υγεία).  Και τους ρεζίλεψαν καταφέρνοντας να απομονώσουν από τις συνομιλίες για τις κινητοποιήσεις όλους αυτούς και διασπείροντας τη Δευτέρα το απόγευμα  τη φήμη  ότι οι κινητοποιήσεις έληξαν και δεν υπάρχει λόγος να πάνε στις 6 το πρωί για να προφυλάξουν την κατάληψη. Έτσι λοιπόν οι παρκαδόροι δεν ξύπνησαν το πρωί να πάνε να κόψουν τις αλυσίδες και να μπουν πριν τα παιδιά… Και φυσικά η κατάληψη συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό.

Οι μαθητές και τις τρεις μέρες οργάνωσαν πορείες προς το Δημαρχείο, μίλησαν με το Δήμαρχο και αυτό που χαράχθηκε στη  μνήμη όλων, ήταν η φωνή ενός μαθητή που βροντοφώναξε στον Δήμαρχο  «θρηνώ ακόμα τη γιαγιά μου που πέθανε από τον καρκίνο της χωματερής»…  Μια σημαντική λεπτομέρεια. ΕΚΤΟΣ από το CITYFACE καμία σελίδα του τόπου μας δεν ανέφερε για αυτές τις κινητοποιήσεις. Χαίρομαι που είδα τις επαγγελματικές σελίδες κάποιων (ενδεικτικά αναφέρω την Τυφλόμυγα) που ανέβασαν και φωτογραφίες. Αλλιώς θα ήταν μια ακόμη καθημερινή μέρα.

Κάποιοι λοιπόν καθηγητές όταν είδαν τα παιδιά να αποχωρούν ούρλιαζαν ότι κατάληψη σημαίνει να μείνουν μέσα στα σχολεία… Τώρα που το είδαν αυτό γραμμένο είναι μια άλλη ιστορία. Κάποιοι λοιπόν μαθητές (μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με 14χρονα) έκλεισαν τις πόρτες και είπαν προς το παρόν να μην φύγει κανείς. Κάποια παιδιά πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να πηδούν από τα κάγκελα. Ένα παιδί από αυτά προσπάθησε να περάσει από ένα άνοιγμα στα κάγκελα και έπεσε από ύψος 1 μέτρου (και όχι από τον κορυφή) με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στους σπονδύλους και να χρειαστεί να μείνει για αρκετές μέρες στο νοσοκομείο. Του εύχομαι από βάθους καρδιάς περαστικά. Όμως για αυτό το ατυχές περιστατικό ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Φταίνε οι γονείς που ήταν έξω από τα σχολεία και απειλούσαν τα παιδιά και φυσικά φταίνε και οι καθηγητές, γιατί οι απειλές φέρνουν πράξεις και οι πράξεις φέρνουν ατυχήματα και πολλές φορές τα ατυχήματα μπορεί να είναι και ολέθρια. Ευτυχώς έδωσε ο Θεός και το παιδί θα γίνει καλά.

Πάμε όμως να δούμε τι έγινε από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα Δευτέρα. Γιατί εκεί κρύβεται όλο το ζουμί αυτής της ανάρτησης.

Οι περισσότεροι καθηγητές (μιλάμε για συντριπτική πλειοψηφία) στο «κατηγορώ» τους ενάντια στους μαθητές και τις κινητοποιήσεις τους χρησιμοποιούν δύο ατυχέστατα γεγονότα. Το πρώτο είναι ο τραυματισμός ενός παιδιού από πτώση από τα κάγκελα  και κάποιες μικροζημιές που έγιναν κατά τη διάρκεια των καταλήψεων. Καταρχήν τα παιδιά δεν ήταν μέσα στις καταλήψεις όλο το 24ώρο (σήμερα οι καταλήψεις δεν γίνονται όπως πριν 30-40 χρόνια που ξημεροβραδιαζόμασταν στο σχολείο). Τα παιδιά πάνε ψηφίζουν και παραμένουν στον χώρο του σχολείου μέχρι την ώρα λήξης του επτάωρου δηλαδή μέχρι τις 2 το μεσημέρι, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά εκτός από κατάληψη έκαναν και πορεία προς το δημαρχείο. Ναι έγιναν κάποιες ζημιές (γκραφιτι και ένα δύο βρύσες χαλασμένες). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν και οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου.

Παρότι η ΕΛΜΕ της περιοχής (το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών) χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις των μαθητών, εν τούτοις όμως οι καθηγητές έχουν ξεκινήσει έναν κηρυγματικό «πόλεμο» με τους μαθητές, που γίνεται μέσα στις τάξεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οπότε παίρνει μορφή μπούλινγκ που διαρκεί μέχρι και σήμερα.

Πιθανόν λοιπόν ή οι καθηγητές (γνωστοί για τις αριστερές τους πεποιθήσεις) ξαφνικά το πήραν δεξιά (απίθανο) ή η ΕΛΜΕ  δεν ασκεί τόση επιρροή στα μέλη της (δλδ οι καθηγητές τους έχουν χεσμένους για να τα πούμε τα πράγματα λαϊκά και με το όνομα τους) ή η ανακοίνωση έγινε για τα μάτια του κόσμου ή ακόμα χειρότερα πρόκειται για μια κλασσική προσπάθεια των εργατοπατέρων της περιοχής να καπελώσουν μια αγνή μαθητική κινητοποίηση, ενόψει μάλιστα και τις εργατοπατερικής και εκ των προτέρων καταδικασμένης σε αποτυχία συγκέντρωσης της Τετάρτης.  Και λέω καταδικασμένης γιατί όποιος γνωρίζει για τη χωματερή και τη λειτουργία της (όπως θα έπρεπε να γνωρίζουν οι εργατοπατέρες) θα ήξερε ότι η χωματερή την ώρα που θα γίνει η συγκέντρωση είναι κλειστή οπότε ο «αποκλεισμός» της δεν αποφέρει απολύτως τίποτα.

Είπα να γράψω δύο σειρές και έχω φθάσει ήδη 3 σελίδες γι΄αυτό θα κλείσω με μια λέξη σχετικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις και τη λέξη αυτή την απευθύνω σε όλους αυτούς που θέλουν να βρωμίσουν με τη στάση τους τα παιδιά μας… ΞΥΔΙ!!!

(Υ.Γ να μου συγχωρήσετε τυχόν ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη, δυστυχώς είμαι μαθητής της άθλιας γενιάς του ΠΑΣΟΚ που στο σχολείο μιλούσαμε για τις εκδρομές και τα μέρη που είχαν επισκεφθεί οι καθηγητές, για τις «αρετές του σοσιαλισμού»  και μάθημα δεν κάναμε και τόσο…)

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!!!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...