spot_img

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε επιχείρηση παραγωγής συσκευασιών στα Άνω Λιόσια

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Επιχείρηση παραγωγής συσκευασιών στα Άνω Λιόσια επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στους χώρους εργασίας της επιχείρησης, ενημερώθηκε για τα προϊόντα που παράγονται και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενες για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις εγκαταστάσεις ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «πολλές διακρίσεις εις βάρος των γυναικών δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμα», εστιάζοντας παράλληλα στις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για τις γυναίκες να συνδυάσουν τους πολλαπλούς ρόλους στους οποίους καλούνται να ανταποκριθούν.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους εργασίας της επιχείρησης και ενημερώθηκε για τα προϊόντα που παράγονται, ενώ είχε μια φιλική συζήτηση με τις εργαζόμενες.

Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για τις γυναίκες να συνδυάσουν τους πολλαπλούς ρόλους στους οποίους καλούνται να ανταποκριθούν. Επέμεινε, ιδιαίτερα, στους τρόπους με τους οποίους θα καταστεί εφικτό οι γυναίκες που έχουν ή σκέπτονται να κάνουν παιδιά, να μπορούν παράλληλα να εργάζονται. «Πρέπει να βοηθήσουμε τις εργαζόμενες γυναίκες να μπορούν να κάνουν οικογένεια και γι’ αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσουμε εύκολη πρόσβαση για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ μια από τις εργαζόμενες που είναι τρίτεκνη μητέρα του παρατήρησε ότι «το πρόγραμμα στα δημόσια σχολεία δεν βοηθάει τις μητέρες καθώς το 9 με 5 είναι για πολλές γυναίκες απαγορευτικό για να ανταποκριθούν σε όλες τις υποχρεώσεις τους».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., τόνισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παιδικών σταθμών λειτουργούν δυστυχώς με ωράριο που δεν επιτρέπουν εύκολα στις γυναίκες να συνδυάσουν την εργασία τους με την οικογένεια, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το ποσοστό εργαζόμενων γυναικών είναι πολύ χαμηλό στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε.». Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύθηκε για την πρόσβαση όλων των παιδιών σε ποιοτικούς παιδικούς σταθμούς αξιοποιώντας τη συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμη, μία εργαζόμενη έθεσε το ζήτημα των ανισοτήτων που υφίστανται σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες στον χώρο εργασίας τους, εστιάζοντας ιδίως στα εμπόδια που υπάρχουν στην ανέλιξη τους. Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε μαζί της και αναφέρθηκε στη «γυάλινη οροφή» που υπάρχει, δυστυχώς, σε πάρα πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής. Και τις διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του να αυξηθούν οι γυναίκες τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στην κυβέρνηση.

Τόνισε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να καταπολεμήσουμε την απολύτως στρεβλή αντίληψη ότι η γυναίκα «δεν έχει το σωστό πλαίσιο δεξιοτήτων για να αναλάβει μία θέση ευθύνης. Οι γυναίκες έχουν μεγάλη συναισθηματική ευφυΐα, πρακτικό μυαλό και μεγάλη οργανωτικότητα. Πολλές δηλαδή από τις βασικές δεξιότητες για την άσκηση διοίκησης εκφράζονται κατεξοχήν από τις γυναίκες». Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι το σπάσιμο αυτής της γυάλινης οροφής δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Σημείωσε, όμως, ότι ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να είμαστε απολύτως αυστηροί στο ζήτημα των απολαβών. «Δε νοείται οποιαδήποτε διάκριση στις απολαβές για την ίδια εργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

Ας καθιερώσουμε την 28η Απριλίου ως «ημέρα Δημοκρατίας»!

Αίσθηση προκάλεσε το πρωί το «μαύρο» στους τηλεοπτικούς  δέκτες.  Η επίσημη εξήγηση της Digea: «Λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος...