spot_img

Επισκέφθηκε τα Άνω Λιόσια ο Βασίλης Λεβέντης

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Το Δημαρχείο Φυλής επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Μαρτίου 2016 ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ο Πρόεδρος έγινε δεκτός από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων.

Καλωσορίζοντάς τον στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ο Χρήστος Παππούς είπε ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη και πρόσθεσε ότι ο Βασίλης Λεβέντης με το ήθος και την πολιτική του διαδρομή έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει το Δήμο, αλλά και τη χώρα.

Στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποδοχή κι αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Εξέφρασε την ανησυχία του για την οικονομία και για το προσφυγικό και χαρακτήρισε σημαντική για τις πολιτικές εξελίξεις τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του  Προκόπη Παυλόπουλου.

Τόνισε όμως ότι ο ίδιος έχει ζητήσει να γίνει μια ευρεία συζήτηση στην οποία θα θέσει και πάλι το θέμα της δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία όπως είπε θα πρέπει να διαχειριστεί, για την επόμενη κρίσιμη τριετία, τα προβλήματα της χώρας. «Χρειαζόμαστε επενδύσεις για να υπάρξει ανάπτυξη και σίγουρα δεν ευνοεί τη δημιουργία επενδυτικού κλίματος η αντιπαράθεση, αλλά και μια κυβέρνηση που δεν συγκεντρώνει την ευρεία αποδοχή του εκλογικού σώματος» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι για να υπάρξει μια τέτοιου είδους κυβέρνηση θα πρέπει τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο κι ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραμερίσουν, για το καλό της χώρας, τους λεγόμενους σκληρούς των κομμάτων τους.

Αναφερόμενος στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τάχθηκε υπέρ της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων και πρότεινε να τους ανατεθεί η είσπραξη των φόρων, μέρος των οποίων θα αποδίδουν εν συνεχεία στην Κεντρική Διοίκηση. Ζήτησε ακόμα να τους δοθεί ευελιξία, ώστε να εκμεταλλεύονται την ακίνητη περιουσία και τα κληροδοτήματά τους και συνέστησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις έργων από ευρωπαϊκά προγράμματα. Τέλος, προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα του Δήμου Φυλής στην Κυβέρνηση και πρότεινε στο Δήμαρχο να του υποβάλει σχετικό υπόμνημα.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς αναφέρθηκε εκτενέστερα στα προβλήματα του Δήμου και ιδίως στη ανάγκη καταπολέμησης της παραβατικότητας. Εν συνεχεία απένειμε στον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων αναμνηστική πλακέτα και του πρόσφερε το βιβλίο του Δημήτρη Γιώτα «τα μοναστήρια της Πάρνηθας».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε ο Δήμαρχος προς τιμήν του Βασίλη Λεβέντη στο μεζεδοπωλείο ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ. Κορυφαία στιγμή αποτέλεσε η έκπληξη που του επιφύλαξε η σύζυγος του Δημάρχου Ντίνα Παπαδήμα, καλώντας τον να σβήσει τα 24 κεριά τούρτας, για να γιορτάσει τα γενέθλια του κόμματός του που συμπλήρωσε ισάριθμα χρόνια παρουσίας στα πολιτικά πράγματα.

 

 

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

Αλλάζουμε πρόσωπο και… συνήθειες!

Συνηθίζεται, στο πρώτο εισαγωγικό κείμενο μιας νεοσύστατης ιστοσελίδας, το ύφος των γραφομένων να… υποκύπτει σε συναισθηματικές αναφορές. Συνηθίζεται επίσης,...