spot_img

Δήμαρχος Φυλής – «Μέχρι το Φεβρουάριο θα έχουμε ασφαλτοστρώσει 114 χιλιόμετρα δρόμους»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Αποτέλεσμα εικόνας για ασφαλτοστρωση δρομου

Εκτενή ενημέρωση για το έργο οδοποιίας που συντελείται στο δήμο Φυλής έκανε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, που διεξήχθη την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018.

Με αφορμή την άρνηση της αντιπολίτευσης να ψηφίσει το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την προμήθεια υλικού βελτίωσης οδοστρώματος (πίσσα) ο Δήμαρχος Φυλής παρουσίασε το έργο οδοποιίας που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο: «Είναι σχεδόν 114 χιλιόμετρα οδοποιίας που θα ολοκληρωθούν περίπου το Φεβρουάριο. Αν βρεθεί ένας Δήμος που θα κάνει τέτοια οδοποιία να σας δώσω την παραίτησή μου αύριο το πρωί» τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής.

Ο Χρήστος Παππούς ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως οι μελέτες των έργων έχουν συνταχθεί από το 2016 και καθυστέρησαν λόγω του νέου νόμου για τα δημόσια έργα. «Μετά τα βασανιστικά πρώτα χρόνια που παλεύαμε με τα χρέη και τα τεράστια ανοίγματα καταφέραμε μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας και φτιάξαμε έξι δικές μας μελέτες οδοποιίας και επισκευής οδών. Στις τρείς μελέτες που αφορούν ασφαλτοστρώσεις και επισκευή οδών μήκους 27 χιλιομέτρων είναι ήδη εγκατεστημένοι οι εργολάβοι.

Έχουμε άλλες δύο μελέτες και σύντομα θα έχουμε εργολάβους και αφορούν ασφαλτοστρώσεις άλλων 20 χιλιομέτρων. Συνολικά 47 χιλιόμετρα δρόμοι ξεκινάνε Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο και αν υπολογίσει κανείς άλλα 15 χιλιόμετρα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί μας κάνουν 62 χιλιόμετρα οδοποιίας» υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα πως ήδη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν εγκριθεί για το Δήμο Φυλής 3,5 εκ. ευρώ για την διάνοιξη νέων οδών μήκους 14 χιλιομέτρων. «Η μελέτη είναι έτοιμη και θα έχουμε άλλα 14 χιλιόμετρα νέους δρόμους κυρίως στα Άνω Λιόσια» τόνισε ο Χρήστος Παππούς υπογραμμίζοντας πως στα 114 χιλιόμετρα οδοποιίας που θα ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο «δεν συμπεριλαμβάνεται η οδοποιία από τα αντιπλημμυρικά έργα, η ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής, η ανάπλαση του κέντρου των Άνω Λιοσίων και τα έργα για την πολιτιστική κληρονομιά».

Για την προμήθεια της πίσσας ο Χρήστος Παππούς είπε πως : «Μπορεί να φαντάζει πως λόγω των εκλογών παίρνουμε πίσσα αλλά δεν είναι έτσι διότι αυτή η προμήθεια έχει προγραμματιστεί και ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2016. Έμειναν τότε κάποιοι κωδικοί ανενεργοί και τώρα τους ενεργοποιούμε παρότι θα μπορούσαμε να κάνουμε απ΄ ευθείας ανάθεση αλλά βλέπετε ότι το φέρνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σας πειράζει δηλαδή να κάνουμε άλλα 10 – 15 χιλιόμετρα δρόμους;

Να μην την πάρουμε την πίσσα για τις ανάγκες του Δήμου»; ρώτησε το σώμα ο Χρήστος Παππούς και κατέληξε «πότε είναι οι εκλογές; Το Μάιο. Και τι θέλετε να σταματήσω το έργο του Δήμου επειδή θα γίνουν εκλογές; Έχουμε 114 χιλιόμετρα οδοποιίας, 19 προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Αττικής και σήμερα σκάβουν το Ειδικό Σχολείο. Δεν σταματάμε. Κάναμε μια τεράστια δουλειά 3,5 χρόνια με τις μελέτες, κλείσαμε τα χρέη και τώρα που μιλάμε βγαίνουν τα έργα.

Ήδη ετοιμάζουμε νέες μελέτες για το 2019 που θα είναι μελέτες πολυετείς γιατί έχουμε σκοπό να μεταμορφώσουμε την εικόνα αυτού του τόπου. Ένα θέμα έχω μόνο ψάχνω 22 εκατομμύρια ευρώ. Που πήγαν; Δεν ξέρω» κατέληξε την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φυλής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

Ας καθιερώσουμε την 28η Απριλίου ως «ημέρα Δημοκρατίας»!

Αίσθηση προκάλεσε το πρωί το «μαύρο» στους τηλεοπτικούς  δέκτες.  Η επίσημη εξήγηση της Digea: «Λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος...