spot_img

«Άθεοι» και… Χριστιανοί – Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Είπαν πως ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας είναι Άθεος.

Ναι καλά διαβάζετε. Μέσα στην παράνοια που ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο μοναστήρι εχθές το ακούσαμε και αυτό. Κάποια κυρία την ώρα της διαβούλευσης φωνάζει Άθεος-Άθεος και αμέσως γίνεται σύνθημα από τους περισσοτέρους που μαζί με παλαμάκια και ακόμα περισσότερες φωνές με έκαναν να νιώσω απογοήτευση και θλίψη που μοιράζομαι την ίδια θρησκεία και πίστη μαζί με αυτούς τους ανθρώπους.

Ευτυχώς που βγήκε ο παπα-Aναστάσης και είπε να μην φωνάζουμε τέτοια ανήθικα πράγματα και πως ο Μητροπολίτης είναι μαζί μας κάνοντας μεγάλο αγώνα για να δοθεί η εικόνα, γιατί αν βρισκόταν άλλος να το έλεγε εκείνη τη στιγμή μπορεί και να προπηλακιζόταν απο την τόση οργή των “Χριστιανών”.

Όχι δεν είμαι με την ηγουμένη που με το -Αστου Ντουα- δεν θέλησε να δώσει την εικόνα και έφερε τόσα εμπόδια για να φέρουμε και φέτος την χάρη της στο χωριό και συμφωνώ πρέπει να απομακρυνθεί τάχιστα γιατί μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί με την στάση της. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα ό,τι αξίωμα και αν κατέχει όπως και να λέγεται , ούτε καν ο Πρωθυπουργός της χώρας, να μην αφήνει το ποίμνιο να συνεχίζει την παράδοση των προγόνων του και να αγαλλιάζει η ψυχή του με την λιτανεία της εικόνας. Στο κάτω-κάτω περπατάμε τόσα χιλιόμετρα για Εκείνη.

Γιαγιάδες, μανάδες και μπαμπάδες με παιδιά στα καρότσια, παππούδες με τα μπαστούνια τους όλοι με τον ίδιο σκοπό και ας πονούν τα πόδια. Να υμνήσουν την χάρη της και να την εξυμνήσουν.

Ποιός είναι αυτός και με ποιό δικαίωμα που θα τους αρνηθεί την βοήθεια της Παναγίας μας κάθε χρόνο;

Αλλά όχι κύριοι και κυρίες “Χριστιανοί”. Δεν είμαι ούτε με εσάς που αποκαθηλώνετε σεβάσμιους Μητροπολίτες εν χορώ απλά γιατί είσαστε οργισμένοι και έχετε και το δίκιο με το μέρος σας. Δεν το έχετε. Ντρέπομαι και πάνω από όλα θα πρέπει να ντρέπεστε εσείς με τον εαυτό σας για αυτά που συνέβησαν στο μοναστήρι και την φρασεολογία που χρησιμοποιήσατε ορισμένοι και ορισμένες.

Εσείς με την συμπεριφορά σας διώχνετε τους νέους και τις νέες από την εκκλησία και τον χριστιανισμό. Ουχί οι παπάδες, ουχί ο θεσμός της εκκλησίας και το τι λέει η πίστη μας. Δεν αποστρέφονται τον λόγο του Κυρίου. Εσάς αποστρέφονται και την συμπεριφορά σας. Φταίτε γιατί δίνεται το δικαίωμα να προσηλυτίζουν τα παιδιά σας και να τους αλλάζουν τα πιστεύω. “Δες τους. Αυτοί θέλουν να γκρεμίσουν το μοναστήρι που φτιάξανε. Αυτή είναι η πίστη τους.” Αυτό άκουσα εχθές και ντράπηκα ακόμα περισσότερα για τους “Χριστιανούς” που μοιράζομαι την ίδια θεία κοινωνία μαζί τους.

Ναι η εικόνα ανήκει στους πιστούς. Όχι αυτοί οι “Xριστιανοί” δεν ανήκουν στην οικογένεια της εκκλησίας που μου έμαθαν. Ξέρετε, επειδή δεν πίστευαν στα λεγόμενα Του σταυρώθηκε. Θα μπορούσατε να ανήκετε σε εκείνο το πλήθος που Τον έβριζε και γελούσε με Τον πόνο του. Σας το λέω υπεύθυνα μετά τα χθεσινά.

Υ.Γ. Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Αθηναγόρα όχι δεν είσαι Άθεος όπως τόλμησαν δίχως σκέψη να ξεστομίσουν. Ακριβώς όπως έπραξε Εκείνος, εσύ πάλεψες για το ποίμνιο σου ακόμα και την στιγμή που αυτό σε αρνήθηκε.

Εύγε!

Άνθρωποι σαν και εσένα με φέρνουν πιο κοντά στον Θεό και μου κρατούν γερή την πίστη μου.

Ευχαριστώ!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...