spot_img

Απολυμαίνει δημόσιους χώρους και συνοικίες Ρομά ο Δήμος Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Συνεχίζεται από το Δήμο Φυλής η προσπάθεια για την ανάσχεση της μεταδοτικότητας του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), απολυμαίνει, σε καθημερινή βάση τις στάσεις και τους σταθμούς των Μέσων Μαζικής Μετακίνησης (ΜΜΕ), τα δημοτικά κτίρια, τις Πλατείες, τα Αστυνομικά Τμήματα, τον Υγειονομικό Σταθμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και χώρους σε συνοικίες που κατοικούν ΡΟΜΑ. Μάλιστα για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα των ψεκασμών χρησιμοποιεί οχήματα του Συνδέσμου Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ) που διαθέτουν κατάλληλα πιεστικά.

Εν τω μεταξύ οι υπηρεσίες του Δήμου εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς κοινό και η εξυπηρέτηση γίνεται τηλεφωνικά και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Από την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, ο Δήμος έχει καλέσει τους δημότες να μην προσέρχονται στο Δημαρχείο και στα ΚΕΠ, παρά για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους. Εξ άλλου, για να περιοριστούν οι συγχρωτισμοί μεταξύ των εργαζομένων και του στελεχικού δυναμικού, χρησιμοποιούνται το τηλέφωνο, οι εφαρμογές των βιντεοκλήσεων και το skype.

Εξ άλλου, για την υποστήριξη των ηλικιωμένων και των ατόμων που χρήζουν ειδικής προστασίας έχει επιστρατευτεί το Πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” , το οποίο διεύρυνε τον κύκλο των υπηρεσιών που προσφέρει, καλύπτοντας επείγουσες βιοτικές ανάγκες σε φάρμακα και τρόφιμα.

Βασική κατευθυντήρια γραμμή του Δήμου είναι η εφαρμογή της οδηγίας του ΕΟΔΥ “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”, την οποία είχε αρχίσει να εφαρμόζει αναβάλλοντας κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση σε δημοτικούς χώρους. Στο συγκεκριμένο ζήτημα ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ήταν κατηγορηματικός, επισημαίνοντας ότι αυτό που πρωτεύει είναι η προστασία της ζωής των συμπολιτών μας.

“Χρειάζεται αυτοπεριορισμός και αίσθημα ατομικής ευθύνης. Ο Δήμος θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αλλά για να αποδώσει η συλλογική προσπάθεια πρέπει να συμβάλει, ο καθένας μας, ατομικά”, τόνισε ο Χρήστος Παππούς, ο οποίος δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στους αιρετούς και στους εργαζόμενους του Δήμου. “Όπως και οι υπόλοιποι λειτουργοί του Δημόσιου Τομέα, αποδεικνύουν, και πάλι ότι είναι παρόντες όταν τους χρειάζονται οι συνδημότες μας”, πρόσθεσε.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, αυτοκίνητο και υπαίθριες δραστηριότητες

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

Αλλάζουμε πρόσωπο και… συνήθειες!

Συνηθίζεται, στο πρώτο εισαγωγικό κείμενο μιας νεοσύστατης ιστοσελίδας, το ύφος των γραφομένων να… υποκύπτει σε συναισθηματικές αναφορές. Συνηθίζεται επίσης,...