spot_img

Αποκλειστικό – Προς ακύρωση η μετεγκατάσταση του Α/Τ Ζεφυρίου στο κτίριο της Πολεοδομίας;

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την Ένωση Αστυνομικών  Κυκλάδων το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας (διαβάστε ΕΔΩ).

Στην περιοχή μας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου στο κτίριο της πολεοδομίας και θα παραμείνει στο υπάρχον κτίριο, αν και  δεν πληροί τις προδιαγραφές για Α/Τ (σοβαρές ελλείψεις σε κρατητήρια, χώρους υγιεινής, τύπου προκάτ κλπ), καθόσον το κτίριο έχει παραχωρηθεί στην αστυνομία από το 2014.

Για τον Δήμο Φυλής προβλέπονται:

1. Αστυνομικό Τμήμα Φυλής

2. Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου

3. Τμήμα Ασφαλείας Φυλής

4. Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου

Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο που θα στεγασθεί το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής.

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας στο κτίριο της Πολεοδομίας

Κατά την αυτοψία (κατά τη διάρκεια της οποίας παρόντες ήταν και συνδημότες) που πραγματοποιήθηκε από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Αστυνομίας οι υπεύθυνοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο είναι εφικτό οι χώροι του εν λόγω κτιρίου (που παραχωρήθηκε από το Δήμο Φυλής, διαβάστε ΕΔΩ) να επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της ΟΠΚΕ, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη, ενώ φαίνεται να επαρκεί μόνο για την κάλυψη των αναγκών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ανάλογες αμφιβολίες εκφράστηκαν και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής (διαβάστε ΕΔΩ), οι οποίες αντιμετωπίστηκαν αρνητικά από μερίδα πολιτών των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου (διαβάστε ΕΔΩ).

Μάλιστα, έγινε λόγος για την έλλειψη περίφραξης στο κτίριο της πολεοδομίας αλλά και για τον ελλιπή φωτισμό της οδού Εθνικής Αντιστάσεως – Κρητικού Πελάγους.

Ωστόσο, ο βασικότερος προβληματισμός των υπευθύνων σε σχέση με την ήδη υπογραφείσα συμφωνία είναι πως θα στεγαστούν υπηρεσίες σε ένα κτίριο με σαφώς λιγότερα τετραγωνικά μέτρα από το υπάρχον και ενώ εδώ και χρόνια εκκρεμεί αίτημα μεταφοράς τους σε μεγαλύτερο λόγω μη επάρκειας χώρων του κτιρίου στο Αιγάλεω.

Σημαντική δε παρατήρηση έγινε και για το γεγονός ότι στο πίσω μέρος του κτιρίου υπάρχει η τεχνητή λίμνη συσσώρευσης ομβρίων υδάτων, όπου τα νερά είναι στάσιμα και παρατηρούνται το καλοκαίρι σμήνη από κουνούπια. Τούτο δε πρέπει να συνδυαστεί με το γεγονός ότι στο υπόγειο του κτιρίου της πολεοδομίας θα στεγαστούν τα κεντρικά κρατητήρια της υποδιεύθυνση ασφαλείας δυτικής Αττικής, όπου θα κρατείται μεγάλος αριθμός ποινικών κρατουμένων (ως επί το πλείστον αλλοδαπών και ΡΟΜΑ) με ότι κινδύνους υγεία αυτό συνεπάγεται τόσο για τους κρατουμένους, όσο και για την υπόλοιπη περιοχή.

Ο κίνδυνος αναγκαστικά συνδυάζεται με την έξαρση της ελονοσίας σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και περιοχές της Αττικής, αλλά και με τον γειτονικό καταυλισμό ΡΟΜΑ της Άνω Λίμνης όπου οι συνθήκες και οι κανόνες υγιεινής είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ. 

Περαιτέρω δε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ η εξώδική αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής συζητείται έντονα ως προς το περιεχόμενο της, ιδιαίτερα στα ανώτερα κλιμάκια της Ασφάλειας, όπου έμπειροι αξιωματικοί  φέρεται να συμφωνούν με το περιεχόμενό της, ιδιαίτερα στο θέμα των μυστικών αστυνομικών νευραλγικών υπηρεσιών όπως της κρατικής ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της δίωξης ναρκωτικών, υπηρεσίες όπου δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στις περιοχές με καταυλισμούς (Μενίδι, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Μέγαρα) και γι΄αυτό αναζητούνται λύσεις, μέσα στα πλαίσια της συμφωνία του Δήμου μας με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...