spot_img

Άνω Λιόσια – Τα οξυμένα προβλήματα των δομών Υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο συγκέντρωσης (ΦΩΤΟ)

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Συγκέντρωση για τα οξυμένα ζητήματα των δομών Υγείας πραγματοποίησαν Σωματεία και Σύλλογοι του Δήμου Φυλής, τη Δευτέρα 13 Ιούλη στην κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου – Φυλής, η Γεωργία Δελή, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου και την κεντρική ομιλία έκανε ο Θύμιος Βασιλείου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Στις ομιλίες τους παρουσίασαν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Φυλής, μια περιοχή με πληθυσμό 45.000 κατοίκων ο οποίος πολλαπλασιάζεται από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έρχονται από άλλες περιοχές για να δουλέψουν σε επιχειρήσεις στο ΒΙΟΠΑ, σε μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη από τον καρκίνο της χωματερής.

Χαρακτηριστικά:

– Στα Άνω Λιόσια, υπάρχει ένα παράρτημα του ΠΕΔΥ χωρίς κανένα εργαστήριο, με μεγάλες ελλείψεις γιατρών που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, με ωράρια ακανόνιστα και εργασιακές σχέσεις για κάποιους από αυτούς να είναι με ασφαλιστικά μέτρα, που σημαίνει απολύσεις των ήδη λίγων γιατρών του παρατήματος.

– Οι υπηρεσίες Υγείας στο Ζεφύρι φιλοξενούνται στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και οι γιατροί που βρίσκονται στο παράρτημα του ΠΕΔΥ Άνω Λιοσίων πηγαίνουν ανά μια μέρα και κάθε ειδικότητα. Ούτε λόγος για εξέταση του ασθενούς. Μια συνταγογράφηση μόνο και έξω από την πόρτα.

– Στη Χασιά δεν υπάρχει καμία παροχή υπηρεσίας Υγείας προς τους κατοίκους. Όσοι θέλουν να συνταγογραφήσουν ή να εξεταστούν θα πρέπει να κατέβουν στα Άνω Λιόσια.

– Ενώ άθλια είναι η κατάσταση και στα δημόσια νοσοκομεία όπως στο Θριάσιο Νοσοκομείο με σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις.

Αποτέλεσμα αυτής της άσχημης κατάστασης, είναι οι πολιτικές διαχρονικά των κυβερνήσεων στη δημόσια Υγεία, που στρώνουν το έδαφος στα αρπακτικά της ιδιωτικής Υγείας για να συνεχίσουν να πουλάνε τις υπηρεσίες τους. Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας επιβεβαίωσαν πως δημόσιος και ιδιωτικός τομέας δεν μπορούν να συνυπάρξουν, αλλά και πως ο ιδιωτικός τομέας μπαίνει εμπόδιο στην υλοποίηση ενός κεντρικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των αναγκών των εργαζομένων, που είναι τεράστιες.

Ανέδειξαν την ιδιαιτερότητα της περιοχής που εδώ και 60 χρόνια ζούνε και εργάζονται σε μια περιοχή επιβαρυμένη από τη χωματερή. Όπου περιβαλλοντικές μελέτες έχουν δείξει ότι η μόλυνση του αέρα και του υδροφόρου ορίζοντα είναι μεγάλη, έχουν δείξει ότι τα κρούσματα νεοπλασιών έχουν αυξηθεί στην περιοχή μας σε όλες τις ηλικίες. Και σε αυτή την περιοχή αντί να αναβαθμίσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας οι κυβερνήσεις το έχουν διαλύσει.

Στη συγκέντρωση διατράνωσαν ότι:

«Σήμερα που ξέρουμε ότι ένα νέο κύμα πανδημίας είναι προ των πυλών, δεν μπορούμε να αφήσουμε τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας και τους γονείς μας να μπουν σε νέο κίνδυνο.

Άλλωστε, μια ζωή πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές, εφορία και απαιτούμε αντί αυτά τα χρήματα μοιράζονται απλόχερα στους κλινικάρχες να πηγαίνουν για την υγεία μας.

Διεκδικούμε – Απαιτούμε:

1) Αναβάθμιση του Παραρτήματος ΠΕΔΥ Άνω Λιοσίων σε Κέντρο Υγείας, με ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, να εξοπλιστεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να εξασφαλιστεί η λειτουργία του σε 24ωρη βάση.

2) Για την περιοχή του Ζεφυρίου όπως και της Χασιάς τη δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου με γιατρούς βασικών ειδικοτήτων.

3) Στελέχωση του Θριάσιου Νοσοκομείου με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

4) Καμία απόλυση Συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας.

5) Να ανοίξουν τώρα κλίνες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση πιθανού νέου γύρου πανδημίας.

6) Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των μονάδων Υγείας και κατάργηση κάθε μορφής πληρωμής των ασθενών.

7) Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» με εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής εργασίας.

8) Να καλυφθούν σχολεία και Αθλητικά κέντρα με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή δράση. Η ίδια η ζωή αποδεικνύει πως η μόνη προστασία για τη ζωή μας είναι η συσπείρωση στα σωματεία μας, ο αγώνας για τη διεκδίκηση με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Αντιμετωπίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ηττοπάθεια, τον συμβιβασμό και τη συναίνεση με αυτήν την κατάσταση.

Τα σωματεία και οι φορείς δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Διαδηλώσαμε εν μέσω πανδημίας και με απαγόρευση των συναθροίσεων έξω από το ΠΕΔΥ Άνω Λιοσίων και οργανώσαμε τον μεγάλο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Με τη σημερινή μας εκδήλωση συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε το θέμα της υγείας και ετοιμαζόμαστε μπροστά στον νέο κίνδυνο εξάπλωσης του ιού, παλεύοντας και απαιτώντας για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Εμείς που ζούμε και εργαζόμαστε στην περιοχή της Φυλής, εμείς οι χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μετανάστες, δεν έχουμε κανένα περιθώριο να περιμένουμε. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, προετοιμαζόμαστε και είμαστε σε επαγρύπνηση. Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με την υγεία μας και με τις ζωές μας».

Πηγή: 902.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...