spot_img

Χρήστος Παππούς : “Παλεύουμε με αίσθημα ευθύνης για το Δήμο και πάμε τον τόπο μας μπροστά”

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Στα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη και σε αυτά που δρομολογούνται και αλλάζουν ριζικά τη φυσιογνωμία του Δήμου Φυλής, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, στην ομιλία του το βράδυ της Τρίτης 15 Αυγούστου, στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την πολιούχο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Φυλής ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στην μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Παναγίας υπογραμμίζοντας τη σημασία και τις βαθιές ρίζες του πανηγυριού της Χασιάς στην τοπική παράδοση “Το πανηγύρι της Χασιάς αποτελεί, διαχρονικά, σημείο κατανυκτικής συνάντησης για όλη την Αττική. Έχει βαθιές ρίζες στην Παράδοσή μας κι εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς” επεσήμανε.

Αναφερόμενος στα έργα που είναι σε εξέλιξη υπογράμμισε πως ο Δήμος Φυλής είναι ο πρώτος Δήμος στην Ευρώπη που με το Πάρκο Ηλιακής Ενέργειας, το οποίο είναι υπό κατασκευή, δίνει δωρεάν ρεύμα στους δημότες, καλύπτει τις ανάγκες του και αποκομίζει παράλληλα τεράστια έσοδα από την πώληση των κιλοβατώρων που περισσεύουν.

Την ίδια ώρα με τα έργα αυτά ο Δήμος Φυλής μειώνει δραστικά και το ανθρακικό αποτύπωμα της Ελλάδος όπως υπογράμμισε και προανήγγειλε για το Σεπτέμβριο την διεξαγωγή ειδικής ημερίδας “υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης που μου έκαναν την ύψιστη τιμή να με ανακηρύξουν πρεσβευτή τους στην Ελλάδα για την κλιματική αλλαγή και το Περιβάλλον” όπως είπε.

Ο Χρήστος Παππούς αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της καθολικής ανάπλασης της Χασιάς, που ξεκινά άμεσα, στην ανάπλαση της Πάρνηθας και τη δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών για την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού, στο πρόγραμμα υδρολογικής αυτοτέλειας του Δήμου που ήδη εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία ώστε όλοι οι δημότες να έχουν και δωρεάν νερό αλλά και στις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν ώστε ο Δήμος Φυλής να μετεξελιχθεί σε φοιτητούπουλη της Αττικής.

Ο Δήμαρχος Φυλής μοιράστηκε με τους δημότες δύο ακόμη μεγαλεπήβολους στόχους του για την επόμενη περίοδο “Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παλεύουμε και εκτιμώ θα το καταφέρουμε να δημιουργηθεί η πρώτη Κτηνιατρική Σχολή στην Αθήνα εδώ στη Χασιά. Ετοιμάσαμε τις μελέτες με το κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας ώστε να δημιουργήσουμε στη Χασιά Κέντρο Επεξεργασίας της Δασικής Βιομάζας της Πάρνηθας. Έτσι το βουνό θα ανανεωθεί, θα δοθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στους δημότες μας και με την επεξεργασία της Δασικής Βιομάζας της Πάρνηθας θα παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό που με το σύστημα της τηλεθέρμανσης θα διοχετεύεται δωρεάν στους δημότες. Ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και το αγκάλιασε από τη πρώτη στιγμή ο νέος Υπουργός. Έργα που θα φέρουν το Δήμο σε άλλη διάσταση” τόνισε.

Ολοκληρώνοντας της ομιλία του αναφέρθηκε στον τεράστιο όγκο έργων υποδομής που είναι σε διαρκή εξέλιξη και αναβαθμίζουν αλλά και επεκτείνουν το οδικό δίκτυο, πολλαπλασιάζουν τους χώρους αναψυχής, τις σχολικές υποδομές αλλά και τις παρεμβάσεις για το Περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής. Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και κυρίως στους εορτάζοντες και ευχαρίστησε τους δημότες για την εμπιστοσύνη , την αγάπη και τη στήριξή του “Σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου για την αγάπη σας και τη στήριξή σας. Μια στήριξη που τη νιώθω καθημερινά και παίρνω δύναμη να τρέξω όλα όσα προανέφερα. Γιατί είναι μεγάλο αίσθημα ευθύνης να παλεύεις για τον δήμο που αγαπάς. Να αγωνίζεσαι για τους ανθρώπους που λατρεύεις. Να μοχθείς για τον τόπο που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, που αγάπησες και που μεγαλώνεις τα παιδιά σου. Και είναι μεγάλη ικανοποίηση να πετυχαίνεις ο τόπος σου να πάει μπροστά” κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Προωθούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη στη Δυτική Αττική σε συνεργασία με εκπροσώπους των επιχειρήσεων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ίδρυση νέου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Προωθούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη στη Δυτική Αττική σε συνεργασία με εκπροσώπους...

Ο Δήμος Φυλής πρόσφερε στο ΙΚΑ Άνω Λιοσίων ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό

Την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στηρίζει διαχρονικά, ο Δήμος Φυλής. Στο πλαίσιο αυτό, πέραν της διάθεσης οικοπέδου και της...

Ορίστηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ – Χωρίς εκπροσώπηση o Δήμος Φυλής

Στην αναγκαιότητα μητροπολιτικής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων της Αττικής, με διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας και λογοδοσίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης...

Σχέδια για τη διαχείριση και την ποιότητα του πόσιμου νερού συντάσσει ο Δήμος Φυλής

Μετά τη δρομολόγηση έργων εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης των δικτύων ύδρευσης με υπόγεια και επιφανειακά ύδατα (από τις πηγές...