spot_img

Μανώλης Μυταράς – Αναδεικνύουμε Διαδρομές από εμφανείς και αφανείς ήρωες της κοινωνίας μας

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Νέος, εμφανίσιμος, με σπουδές Νομικής και Διεθνούς Δικαίου, ο Μυταράς Μανώλης ακολουθεί κάθε Σάββατο βράδυ τις πιο όμορφες ραδιοφωνικές Διαδρομές στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Μας μιλάει για πορεία του, τους σταθμούς της και τα μελλοντικά το σχέδια.

Κύριε Μυταρά, κάθε Σάββατο βράδυ ακολουθούμε πλέον τις  Διαδρομές σας στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία. 

Καλησπέρα σας ! Πριν ξεκινήσω , να μου επιτρέψετε να ευχηθώ Χρόνια πολλά στο City Face και τους αναγνώστες . Το 2016 ήταν σίγουρα μια χρονιά αλλαγών. Εγώ θα ευχηθώ με τη σειρά μου το 2017 να φέρει ο,τι δεν έφεραν οι προηγούμενες χρονιές, μα πάνω από όλα Υγεία και ευτυχία. Φέτος, λοιπόν , έχω την χαρά και την τιμή να επιμελούμαι και να παρουσιάζω τις Διαδρομές , μια εκπομπή που ισορροπεί ανάμεσα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία κάθε Σαββατο βράδυ στις 8 στον ραδιοφωνικό σταθμό La Vita Radio.

Είναι εύκολη η ισορροπία ανάμεσα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία; Δεν υπάρχει ο φόβος μήπως τελικά η εκπομπή γίνει μονοδιάστατη.

Δεν υπάρχει αυτός ο φόβος , πιστέψτε με . Η ίδια η ζωή από μόνη της έχει τόσες διαστάσεις . Από την εκπομπή λέω πάντα ότι ο κόσμος αναδεικνύει τις Διαδρομές που θα ακολουθήσω σε κάθε εκπομπή, Για αυτό το λόγο και έχουμε αναδείξει και σχολιάσει ειδήσεις πάσης φύσεως , από εσωτερική κι διεθνή  πολιτική μέχρι αθλητισμό. Από τη στιγμή λοιπόν που ο κόσμος ορίζει το περιεχόμενο και αναδεικνύει τις ειδήσεις που θέλει να αναδειχθούν, δεν υπάρχει φόβος για την ταυτότητα της εκπομπής.

Αυτό δεν είναι ευθύνη; Δεν πρέπει να υπάρχει διαρκής επικοινωνία με το κοινό;

Ευθύνη μεγάλη. Ίσως η μεγαλύτερη . Βασικά νοιώθω το βάρος της ευθύνης γιατι θεωρώ ότι εφόσον το κοινό με εμπιστεύεται για την ενημέρωση του και την ψυχαγωγία του, με βάζει με κάποιο τρόπο στο σπίτι του κάθε Σάββατο βράδυ, εγώ θα πρέπει να τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη. Εγώ και η ομάδα της εκπομπής, λαμβάνουμε μηνύματα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανταποκρινόμαστε σε αυτά, ενώ αναδεικνύουμε πράγματα που αξίζει να αναφερθούν, φωτίζοντας Διαδρομές που άλλοι δεν φωτιζουν.

Τι ακριβώς εννοείτε με αυτό; Μπορείτε να μας αναφέρετε ένα παράδειγμα;

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν η αναφορά και το αφιέρωμα που είχαμε κάνει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως ο Ερυθρός Σταυρός και το πολύτιμο έργο των εθελοτών. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο να αναδείξουμε ειδησεις που απασχολούν την επικαιρότητα λόγω της υπάρχουσας δυναμικής τους, αλλά να δώσουμε δυναμική σε ειδήσεις που αξίζει να αναφερθούν. Να φωτίσουμε δηλαδή όχι μόνο τους εμφανείς , αλλά τους αφανείς ήρωες.

Αφανείς ήρωες. Ακούγεται πρωτότυπο.

Ακριβώς, αυτό μου θυμίζει ένα περιστατικό που μου έχει αφήσει μια γλυκεία γεύση θα έλεγα . Ηταν 2013 όταν μία κοπέλα με αναγνώρισε και ήθελε να μου μιλήσει. Μου ζήτησε να της δώσω ένα αυτόγραφο. Την παρέπεμψα να ζητήσει καλύτερα από όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες που κάνουν με τις πράξεις τους τον κόσμο μας πιο όμορφο. Της ζήτησα μάλιστα να τους ζητήσει ένα αυτόγραφο και για μένα!!

Η εκπομπη λοιπόν αναδεικνύει Διαδρομές του κοινού.

Ακριβώς . Και το ραδιόφωνο είναι ένα πολύ εύφορο έδαφος με μία ιδιαίτερη δυναμική.

Η πορεία σας , όμως,  ξεκίνησε από την τηλεόραση.

Δεν αντιλέγω και είναι μια πορεία για την οποία είμαι περήφανος, κρατώντας τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Η τηλεόραση είναι πάντα και θα είναι μέσα στα σχέδια μου . Κοινός παρανομαστής πάντως είναι ένας , η επικοινωνία και η επαφή με τον κόσμο . Και είμαι περήφανος γιατί η δυναμική αυτή χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και ισχυρότερη .

Μέχρι στιγμής για ποιες προσωπικότητες ειστε περήφανος που ακολουθήσατε την πορεία τους,  τη Διαδρομή τους , όπως λέει και η εκπομπή.

Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω. Όλοι είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό, το ήθος, το οποιο εγώ πάντοτε τιμώ. Ο Παύλος Χαικάλης, η Ματθίλδη Μαγγίρα , ο Παναγιώτης Πετράκης, είναι μερικά μόνο παραδείγματα . Αλλά δε θα μείνω μόνο στους εμφανείς, αλλά στους αφανείς ήρωες, όπως ανέφερα. Είμαι περήφανος και για τους μεν, και για τους δε.

Φαντάζομαι είναι σημαντικός παράγοντας και οι σωστοί συνεργάτες.

Το πιο σημαντικό θα έλεγα . Εχω την τιμή και την ευλογία να αποτελώ μέρος του La Vita Radio ,  ενός σταθμού που έχει πραγματικά αξιοσημείωτη παρουσία στα ραδιοφωνικά δρώμενα. Κάθε παραγωγός έχει σπουδαία πορεία στο χώρο που εκπροσωπεί και ο κάθε ένας δίνει πραγματικά τον καλύτερό του εαυτο. Και Είμαι περήφανος γιατί ο σταθμός έχει επιδείξει και κοινωνική ανησυχία με έντονο φιλανθρωπικό έργο, όπως προσφάτως με μία υπέροχη πρωτοβουλία αλληλεγγύης και αγάπης στηρίζοντας ένα ίδρυμα για κακοποιημένα παιδιά.

Μέσα από τόση προσπάθεια και ενέργεια, ο Μυταράς βρίσκει χρόνο για τον Μανώλη;

Όταν κάνεις κατι που σου αρέσει , δεν τίθεται ζήτημα εξάντλησης. Αντίθετα, η επαφή με τον κόσμο μου δίνει ενέργεια αντί να μου στερεί.

Εννοώ έχετε προσωπική ζωή; Υπάρχει το χρονικό περιθώριο;

Αυτοί και αυτές που αποτελούν μέρος της προσωπικής μου ζωής χαίρονται με τη σειρά τους που κάνω κάτι τόσο δημιουργικό . Για αυτό και είναι δίπλα μου και εγω με τη σειρά μου τους αγαπώ και τους στηρίζω . Τώρα αν υπάρχει λιγοτερος χρόνος, αυτό είναι θεμιτό, αλλά όταν θέλουμε , μπορούμε να τα συνδυάσουμε όλα 

Κύριε Μυταρά, σας ευχαριστούμε για αυτή τη συνέντευξη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα σχέδια σας και να ακολουθησετε τη Διαδρομή που επιθυμείτε.

Εγώ ευχαριστώ το City Face. Ήταν χαρά μου και τιμή μου. Εύχομαι με τη σειρά μου ό,τι καλύτερο σε εσάς και να συνεχίσετε να δίνετε δυναμικά το στίγμα σας , όπως ήδη έχετε καταφέρει. Σε όλους λοιπόν τους εμφανείς και αφανείς ήρωες της κοινωνίας μας, χρόνια πολλά, υγεια και ευτυχία! Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τα Berto Lucci για την ευγενή χορηγία.  Σας περιμένω κάθε Σάββατο 8 με 10 στην εκπομπή Διαδρομές, στο www.lavitaradio.gr             

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χιονόπτωση στη Μονή Κλειστών – Ασταμάτητα δουλεύουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Φυλής

Πυκνή χιονόπτωση κατά διαστήματα στο δρόμο από τη Φυλή προς τη Μονή Κλειστών που μένει ανοιχτή καθώς ασταμάτητα...

Θρίλερ με το ανθρώπινο κρανίο που βρέθηκε στη Χασιά

Γιατί είναι δύσκολη η ταυτοποίηση - Το εύρημα έχει ήδη σταλεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για...

Χασιά – Σκαρφάλωσε στη στέγη του σπιτιού του για να το σώσει! (video)

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες με ορισμένους κατοίκους να μπαίνουν στο «πεδίο της μάχης» προκειμένου να σώσουν τα σπίτια...

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην περιοχή της Χασιάς

Εικόνες απόλυτης καταστροφής, συνάντησε το κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφθηκε την περιοχή της Χασιάς. Στην περιοδεία που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε...