spot_img

Κλείνει τις νεροτσουλήθρες «Copa Copana» το υπουργείο Τουρισμού!

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Σφραγίζει το υδάτινο πάρκο Copa Copana το υπουργείο Τουρισμού

Οι καταγγελίες για τη λειτουργία του πάρκου νεροτσουλήθρων και τι διαπίστωσαν οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου Τουρισμού. Το σκεπτικό της απόφασης.

Στο σφράγισμα του πάρκου νεροτσουλήθρων Copa Copana στο Χαϊδάρι προχωρά το υπουργείο τουρισμού την προσεχή Παρασκευή 16 Αυγούστου, μετά από την έκδοση προσωρινής διαταγής και ύστερη απόφαση σφράγισης του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού Κωσταντίνου Λούλη.

Το μέτρο του σφραγίσματος επιβάλλεται καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, διαπιστώθηκε ότι «δεν πληρεί τους όρους, και τις νόμιμες, προϋποθέσεις λειτουργίας όπως αυτές ισχύουν και ορίζονται με βάση τις κείμενες διατάξεις».

Στο θέμα είχε αναφερθεί η στήλη ΧΑΜ, καθώς υπήρξαν επίσημες καταγγελίες ότι το πάρκο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις παλαιότερης αντίστοιχης επιχείρησης, η οποία είχε σφραγιστεί το 2013, λόγω περιβαλλοντικής μελέτης, χωρίς έκτοτε να λυθεί το θέμα. Καταγγέλλονταν επίσης ότι χρησιμοποιεί άνευ αδείας, εξοπλισμό που ανήκει… στην καταγγέλλουσα εταιρεία. Προφανώς ο γγ τουρισμού στον οποίο απευθύνθηκαν οι σχετικές καταγγελίες επιλήφθηκε ταχύτατα του θέματος.

Η δικηγορική εταιρεία «Νίκος Αγαπηνός» που εκπροσώπησε την καταγγέλουσα εταιρεία στην όλη υπόθεση, προχώρησε παράλληλα και σε μια ακόμα κίνηση: κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών επιτυγχάνοντας την έκδοση προσωρινής διαταγής που απαγορεύει προσωρινά την χρήση και εκμετάλλευση του εξοπλισμού.

Της απόφασης για το σφράγισμα (σ.σ. βρίσκεται στη διάθεση του Euro2day.gr) είχε προηγηθεί η διενέργεια επιτόπιας αυτοψίας στις 26-07-2019 από την οποία προέκυψαν «διαπιστώσεις – ελλείψεις των απαιτούμενων δικαιολογητικών αφορούντα στην σύννομη άσκηση της δραστηριότητας, ένα εκ των οποίων είναι και το αρχικό μισθωτήριο μεταξύ της ιδιοκτήτριας του ακινήτου Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου-Κλειστών και του εκμισθωτή».

Παράλληλα διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε πιστοποίηση των εγκαταστάσεων. Το έγγραφο που επεδείχθη στις αρμόδιες αρχές από την υπεύθυνη για την πιστοποίηση εταιρεία TUV Hellas «δεν ενέχει θέση βεβαίωσης πιστοποίησης αλλά έκθεσης περιοδικού ελέγχου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται σχετικά σχόλια – παρατηρήσεις αναφορικά με εκκρεμείς απαιτούμενες διορθωτικές ενέργειες, καθώς η εν λόγω εγκατάσταση είναι πεπαλαιωμένη», όπως η ίδια η TUV Hellas δήλωσε στις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία που έχει εγκατασταθεί στο χώρο κλήθηκε να δώσει απαντήσεις οι οποίες όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση «κρίθηκαν μη ικανοποιητικές».

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται στην απόφαση για το σφράγισμα της επιχείρησης, το μισθωτήριο που είχε η εταιρεία που είναι εγκατεστημένη στο χώρο με έναν εκ των δυο υπεκμισθωτές, από τον Ιούλιο του 2017, «δεν είναι σύννομο», καθώς στο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης (του 2005) μνημονεύονται δυο πρόσωπα «συμμετέχοντες αμφότεροι στην σύμβαση μίσθωσης κατά ποσοστά 50% έκαστος, χωρίς να δύναται ένας εξ αυτών, μεμονωμένα, να συνάψει οιαδήποτε σύμβαση – υπεκμίσθωση.

 

Πηγή: euro2day.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χιονόπτωση στη Μονή Κλειστών – Ασταμάτητα δουλεύουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Φυλής

Πυκνή χιονόπτωση κατά διαστήματα στο δρόμο από τη Φυλή προς τη Μονή Κλειστών που μένει ανοιχτή καθώς ασταμάτητα...

Θρίλερ με το ανθρώπινο κρανίο που βρέθηκε στη Χασιά

Γιατί είναι δύσκολη η ταυτοποίηση - Το εύρημα έχει ήδη σταλεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για...

Χασιά – Σκαρφάλωσε στη στέγη του σπιτιού του για να το σώσει! (video)

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες με ορισμένους κατοίκους να μπαίνουν στο «πεδίο της μάχης» προκειμένου να σώσουν τα σπίτια...

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην περιοχή της Χασιάς

Εικόνες απόλυτης καταστροφής, συνάντησε το κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφθηκε την περιοχή της Χασιάς. Στην περιοδεία που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε...