spot_img

Δρομολογήθηκε η κατασκευή σύγχρονων αθλητικών χώρων “Skate Park” στο Δήμο Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνική Ομοσπονδία Τροχοσανίδας Δημήτρη Γρηγοριάδη πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου 2022 ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, με αντικείμενο συζήτησης την δημιουργία νέων υπερσύγχρονων Skate  Parks σε χώρους του Δήμου Φυλής.

Έτσι, εκτός από το 1ο  υπερσύγχρονο Skate Park (Πάρκο Τροχοσανίδας) σε χώρο 800 τ.μ που πρόκειται να δημιουργηθεί στον Δήμο Φυλής και η κατασκευή του θα ξεκινήσει άμεσα  στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στα Άνω Λιόσια (πλησίον της Πλατείας Ηπειρωτών) χωροθετήθηκαν τρεις ακόμα εγκαταστάσεις για το συγκεκριμένο άθλημα και συγκεκριμένα:

  • Στο Σκεπαστό της Ατικής Οδού στη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου
  • Στο Πάρκο Πόλης Άνω Λιοσίων και
  • στη Συνοικία της Δροσούπολης

Αυτή τη στιγμή το έργο του 1ου Skate Park, τη μελέτη του οποίου εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία, βρίσκεται στη διαγωνιστική διαδικασία ενώ μέσα στο 2022 θα ξεκινήσει η κατασκευή του.

Σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης:

Το πάρκο τροχοσανίδας θα εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ασφαλείας και τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Προτύπου EN 14974: 2019 «Skateparks – Safety requirements and test methods» ή άλλου ισοδύναμου.

Ο χώρος εγκατάστασης του Skate Park θα μπορεί να δεχθεί τη λειτουργία πάρκου τροχοσανίδας και ειδικές για το άθλημα περιοχές για χρήστες τροχοσανίδας ή παρόμοιου εξοπλισμού αθλημάτων, καθώς και ποδηλάτων BMX και inline skating και θα απευθύνεται στους κατοίκους του Δήμου Φυλής αλλά και στους επισκέπτες του.

Βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενός υποδειγματικού κοινόχρηστου χώρου άθλησης και αναψυχής τόσο αναφορικά με την ασφάλεια χρήσης όσο και με τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες των διαφόρων χρηστών, ενισχύοντας έτσι την κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων.

Στο ίδιο “μοτίβο” θα σχεδιαστούν και τα επόμενα τρία  Skate Parks, ενώ κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας τέθηκε επί τάπητος η δημιουργία του Εθνικού Κέντρου   Skatebording στον Δήμο Φυλής με στόχο και την φιλοξενία των Γραφείων και της δραστηριότητας της Ομοσπονδίας του Skate Bord που αξίζει να σημειωθεί ότι εντάσσεται στα Ολυμπιακά Αθλήματα.

Για το συγκεκριμένο εγχείρημα υπήρξε μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Χρήστου Παππού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος έδωσε πάραυτα δέσμευση για τη στήριξη της υλοποίησής του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η Γραμματέας της Ομοσπονδίας  Skatebording κ. Χαρά Καββάλα και ο Υπεύθυνος Τύπου κι Επικοινωνίας κ. Άγγελος Αρτελάρης.

“Ο Δήμος Φυλής μαζί με τα καθιερωμένα, δημιουργεί εγκαταστάσεις και για νέα, μοντέρνα μπορούμε να τα αποκαλέσουμε, αθλήματα, που προκαλούν ξεχωριστές  συγκινήσεις στους νέους καθώς  συνδυάζουν δεξιοτεχνία και αθλητικές ικανότητες”, τόνισε  ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς απευθύνοντας τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Skatebording Δημήτρη Γρηγοριάδη καθώς και στον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για τη συνολική στήριξη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Εύσημα στο Δήμο Φυλής για τη φιλοξενία του final 4 του 26ου OPAP Κυπέλλου Γυναικών στο μπάσκετ

Από επιτυχία στέφθηκε η τελική φάση (final four) του 26ου OPAP Κυπέλλου Γυναικών, στο μπάσκετ, που διοργανώθηκε από...

Στα Άνω Λιόσια από 24 μέχρι 26 Μαρτίου 2023 το final four του Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών

Συνεχίζει την παράδοση της φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων ο Δήμος Φυλής. Αυτή τη φορά θα διεξαχθεί, στο 3ο...

Μόνιμη έδρα τα Άνω Λιόσια για την Εθνικής μπάσκετ θέλει ο Δήμος Φυλής

Την επιθυμία του Δήμου Φυλής να γίνει το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων μόνιμη έδρα της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ,...