spot_img

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων, που εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014-2020, με προϋπολογισμό 482.645,38 ευρώ, δρομολόγησε ο Δήμος Φυλής.

Τη σχετική Πράξη υπέγραψε την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δημήτρη Δρόση.

Το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων, που βασίζεται σε μελέτη του Δήμου Φυλής, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, αναβάθμιση συστήματος τεχνητού φωτισμού, συστήματος κλιματισμού θέρμανσης και ένταξη συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη λειτουργία του κτιρίου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης  επισήμανε, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της απόφασης, ότι στις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής είναι η υποστήριξη του Δήμου Φυλής για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και υποδομών που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και θα βοηθήσουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.

Ο Γιώργος Πατούλης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Φυλή αποτελεί την περιοχή που σηκώνει  το μεγαλύτερο βάρος σε ότι αφορά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, κάτι το οποίο θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να λάβει τέλος. «Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζει τη συμβολή του Δήμου Φυλής στην αντιμετώπιση του σημαντικότερου προβλήματος της Αττικής που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Για μας είναι σημαντικό να υλοποιηθούν έργα και υποδομές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σχετική χρηματοδότηση, όπως και μια σειρά εμβληματικών έργων αρκετών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα  αλλάξουν την φυσιογνωμία της περιοχής».

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πρόσθεσε ότι στρατηγικός στόχος του Δήμου Φυλής είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση του οικολογικού αποτυπώματος του Δήμου. Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι ο Δήμος Φυλής θα ενταχθεί σε επιπλέον προγράμματα που αφορούν τόσο στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, όσο και στην ανέγερση σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων.

Ο Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι αυτό θα γίνει πράξη και ζήτησε από τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση να είναι σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο Φυλής, προκειμένου να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις και από τα νέα προγράμματα που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται, εσωτερικός χώρος και γραφείο

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΝ ΦΕΡΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙ MOKP 145 ΑΤΙΑ"

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού

Συνάντηση εργασίας, με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Φυλής είχαν, το πρωί της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 2022,...

Εγκωμίασε τον Δήμο Φυλής για τα αντιπλημμυρικά ο Άδωνις

Την προσπάθεια του Δήμου Φυλής στον τομέα των αντιπλημμυρικών έργων εγκωμίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Παρουσιάζοντας...

Προκηρύσσονται 4 έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 400 εκατ. από το Υπουργείο Υποδομών

Με τη δημοπράτηση της γραμμής του προαστιακού στη Δυτική Αττική και τριών σημαντικών έργων άρδευσης / ύδρευσης μέσα...

Μπήκαν οι υπογραφές για τη δημιουργία κέντρου logistics στον Δήμο Φυλής

Παρουσία του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου υπογράφηκε η σύμβαση για την δημιουργία Μεταφορικού Κέντρου...