spot_img

Συνάντηση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Αγγελόπουλο

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, επισκέφθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Μιχάλης Αγγελόπουλος, σήμερα το πρωί, Τρίτη 28 Μαΐου, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων.

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος έχει διατελέσει πρώην Δήμαρχος Σάμου, είναι δικηγόρος , Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Κ.Ε.Δ.Ε.) και πρ. Αντιπρόεδρος στο Κογκέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Χρήστος Παππούς τον καλωσόρισε εγκάρδια στο γραφείο του και τον ενημέρωσε για τις στενές σχέσεις που έχει χτίσει ο Δήμος με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις θέσεις κλειδί που έχει κατακτήσει και διαχειρίζεται αλλά και τα πανελλαδικώς πρωτοπόρα projects που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Φυλής για την ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια της περιοχής τα οποία εντάσσονται σε ένα ευρύ πλέγμα πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Αγγελόπουλος τόνισε τη μεγάλη σημασία των επερχόμενων εκλογών για το μέλλον της χώρας και των πολιτών, υπογράμμισε πως έχει τις γνώσεις, την εμπειρία και τη θέληση να εργασθεί αποδοτικά υπέρ της χώρας μας στην Ευρωβουλή και δεσμεύτηκε πως επειδή γνωρίζει εκ των έσω και τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη λειτουργία των Ευρωπαϊκών οργάνων θα στηρίξει σθεναρά το θεσμό στην ανάπτυξη όλων των δράσεων που διεκδικεί η τοπική αυτοδιοίκηση. “Η φωνή των Ελλήνων πολιτών στην Ευρωβουλή πρέπει να ακουστεί δυνατά και τεκμηριωμένα” κατέληξε.

Ο Χρήστος Παππούς πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση ξενάγησε τον Μιχάλη Αγγελόπουλο στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων και τον σύστησε με τους εργαζόμενους οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εκλογές.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φυλής δήλωσε. «Καλωσόρισα τον φίλο μου Μιχάλη Αγγελόπουλο και τον ενημέρωσα για τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες του Δήμου μας. Είναι ο  μοναδικός Δήμαρχος που θέτει υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και αυτή του η εμπειρία  θα βοηθήσει πολύ τον τόπο. Ελπίζω οι συμπολίτες μας να τον στηρίξουν με την ψήφο τους, γιατί οι σκέψεις του για τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσει η χώρα μας την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν μεγάλο ενδιαφέρον».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα ενώ κατάγεται από την Σάμο και την Αρκαδία. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε με Άριστα. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Δίκαιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις από το Κέντρο Στρατηγικών και Διπλωματικών Μελετών των Παρισίων.

Είναι μάχιμος δικηγόρος με ειδίκευση στο Κοινοτικό/Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Ήταν Νομικός Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  για δέκα χρόνια (1995-2004) και Επιστημονικός Σύμβουλος-Συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -Επιτροπή Νομικών Θεμάτων & Δικαιωμάτων των Πολιτών, Επιτροπή Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων και Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού (1986-1989).

Υπηρέτησε ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (2004-2007).
Ανέλαβε Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών (2008-2009).

Ήταν Νομικός Σύμβουλος στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α. Ε. (2013-2023), ενώ από τον Απρίλιο του 2023 είναι Ειδικός Σύμβουλος της εταιρείας.

Διετέλεσε Δήμαρχος Σάμου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της (2014-2019).

Ήταν επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (2014-2019), στο οποίο συμμετέχουν 648 αιρετοί εκπρόσωποι 200.000 τοπικών και περιφερειακών αρχών των 47 χωρών – μελών του.

Είναι ο πρώτος Έλληνας εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου, καθώς επίσης και Αντιπρόεδρος στην Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ/ΡΡΕ) στο Κογκρέσο (2016-2020).

Είναι Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης (European Movement International), ιδρυτικό μέλος και επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Σπουδών καθώς και των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών. Είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. της AEDE (Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών) Ελλάδας και συν-διευθυντής στο Κέντρο Στρατηγικών Διπλωματικών Μελετών στην Ελλάδα.

Από τον Φεβρουάριο 2020 είναι Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και από το 2022 εκπρόσωπός της στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά θέματα.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο για την «Αρχιτεκτονική» της Ευρώπης και το ευρωπαϊκό δίκαιο – πλέον πρόσφατο βιβλίο του: «Υπάρχει ορίζοντας για την Ευρώπη;».

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά.

Επικοινωνία : Email: [email protected]

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζω – Μάθε με ένα κλικ το εκλογικό σου τμήμα

Δείτε την λίστα με τα εκλογικά τμήματα για τις ευρωεκλογές 2024. Οι πολίτες μπορούν με ένα «κλικ» να μάθουν...

H Προεκλογική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Άνω Λιόσια

Μαζική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 28 Μάη οι Κομματικές Οργανώσεις Φυλής του ΚΚΕ, στην κεντρική...

Περιοδεία της Ν.Δ. στο Ζεφύρι και τη Φυλή ενόψει των Ευρωεκλογών με επικεφαλής τον Ευάγγελο Λιάκο

Θερμής υποδοχής έτυχε η επίσκεψη του βουλευτή Βαγγέλη Λιάκου στο Ζεφύρι και τη Φυλή, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο...

Συνάντηση – συζήτηση με τον Νίκο Παππά στα Άνω Λιόσια

Μια εξαιρετική και εκ βαθέων συζήτηση, φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Νίκο Παππά...