spot_img

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής με αφορμή τις αποχωρήσεις στελεχών

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Διαχρονικά, οι διασπάσεις και οι αποχωρήσεις στην Αριστερά, στην Ελλάδα και μάλλον σε όλο τον κόσμο, ξεκινούν από βαθιές διαφωνίες, είναι πολιτικές και λαμβάνουν χώρα εντός πολιτικών οργάνων, κομματικών διαδικασιών και συνεδρίων.

Η θορυβώδης αποχώρηση στελεχών που βιώνει αυτή την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, φάνηκε να έχει ως χρονική αφετηρία τη βραδιά εκλογής νέου Προέδρου του κόμματος. Για τους αποχωρήσαντες υπήρξαν προβληματικά το αποτέλεσμα, το πρόσωπο που αναδείχτηκε, αλλά και η ίδια η δημοκρατική διαδικασία εκλογής. Καμιά βαθιά και ουσιαστική πολιτική διαφωνία, πριν και μετά την προεδρική εκλογή και κανένα πολιτικό επίδικο,. Αν το αποτέλεσμα ήταν άλλο, δε θα είχαν αμφισβητήσει τη νέα πρόεδρο, αλλά ούτε η δημοκρατική διαδικασία.

Η αποχώρηση δεν ανακοινώθηκε στα όργανα του κόμματος ή σε κομματική διαδικασία. Ούτε καν στο συνέδριο του κόμματος που είναι ενόψει. Προετοιμάστηκε και υπονοήθηκε μπροστά από κάμερες, σε μικρόφωνα. Πραγματοποιήθηκε, δε, με ανακοίνωση στον τύπο και δήλωση ανεξαρτητοποίησης στον Πρόεδρο της Βουλής.

Κάθε αποχώρηση εκτός από πολιτική, οφείλει να είναι και καθαρή. Οι αποχωρήσαντες αναμέναμε να είχαν παραιτηθεί από κάθε θέση και αξίωμα που οφείλονταν στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ειδικά οι βουλευτές και βουλεύτριες που έχουν υπογράψει και δεσμευτεί για την παράδοση της βουλευτικής έδρας σε περίπτωση αποχώρησης.

Έτσι, παρότι, ο νέος φορέας που πιθανόν ετοιμάζουν, δεν έχει δοκιμαστεί στις εκλογές και δεν έχει καταγεγραμμένη εκλογική επιρροή, έχει ήδη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και ομάδα. Όλα θα κριθούν από την ιστορία και την επόμενη λαϊκή ετυμηγορία.

Για την ώρα ο ελληνικός λαός, οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες της χώρας έχουν αναθέσει στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή και η ισχυρότερη φωνή αντιπολίτευσης που θα δίνει μάχες για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης της Ν.Δ.. Στη βάση των αποφασισμένων προγραμματικών θέσεων για τα μεγάλα προβλήματα του Ελληνικού λαού (ακρίβεια, στέγαση, κόκκινα δάνεια, λειτουργία θεσμών, υγεία, παιδεία κ.α).

Οι αποχωρήσεις, παρότι ήταν θορυβώδεις και έτυχαν ισχυρής προβολής και προσοχής, αφήνουν πίσω στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη συντριπτικότατη πλειοψηφία μελών και στελεχών σε όλη την Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο στη Δυτική Αττική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενωμένος πλέον και δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, θα εργάζεται για να εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, τις ανάγκες και τις ελπίδες τους.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζω – Μάθε με ένα κλικ το εκλογικό σου τμήμα

Δείτε την λίστα με τα εκλογικά τμήματα για τις ευρωεκλογές 2024. Οι πολίτες μπορούν με ένα «κλικ» να μάθουν...

H Προεκλογική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Άνω Λιόσια

Μαζική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 28 Μάη οι Κομματικές Οργανώσεις Φυλής του ΚΚΕ, στην κεντρική...

Περιοδεία της Ν.Δ. στο Ζεφύρι και τη Φυλή ενόψει των Ευρωεκλογών με επικεφαλής τον Ευάγγελο Λιάκο

Θερμής υποδοχής έτυχε η επίσκεψη του βουλευτή Βαγγέλη Λιάκου στο Ζεφύρι και τη Φυλή, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο...

Συνάντηση – συζήτηση με τον Νίκο Παππά στα Άνω Λιόσια

Μια εξαιρετική και εκ βαθέων συζήτηση, φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Νίκο Παππά...