spot_img

Κύριλλος Παπασταύρου – “Οι νέοι να κάνουν ριζοσπαστική, αντισυστημική επιλογή και να ενισχύσουν το ΚΚΕ”

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

«Τα μηνύματα που παίρνουμε από την πραγματική δημοσκόπηση, που είναι η επικοινωνία με τον κόσμο» είναι ότι «υπάρχει ένα ρεύμα προβληματισμού, ένα ρεύμα προσέγγισης προς το ΚΚΕ», τόνισε ο Κύριλλος Παπασταύρου, υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της «Ναυτεμπορικής».

Εξήγησε πως πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν είχαν κανέναν ιστορικό δεσμό με το ΚΚΕ, «όμως προβληματίζονται από τις εξελίξεις, από την κατάσταση που βιώνουν» και «δυναμώνει η αντίληψη ότι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν και όλοι αυτοί που θα κληθούν να κυβερνήσουν τη χώρα δεν πρόκειται να στηρίξουν τα συμφέροντα των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, είναι δεσμευμένοι στα συμφέροντα των λίγων, άρα πρόκειται να ακολουθήσουν αντιλαϊκές πολιτικές».

Ο Κύριλλος Παπασταύρου σημείωσε πως υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που έχει πείρα από τη δράση των κομμουνιστών στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, από το γεγονός ότι οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν σε βασικά μέτωπα πάλης που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια.

«Άρα θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες ενίσχυσης του ΚΚΕ, το ζήτημα είναι αυτός ο κόσμος, ο οποίος το σκέφτεται, να κάνει αυτό που σκέφτεται στην κάλπη, να τολμήσει, να πάρει την απόφαση», είπε.

Επίσης, υπενθύμισε ότι στις περσινές φοιτητικές εκλογές η «Πανσπουδαστική», η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ βγήκε πρώτη δύναμη. Ενώ υπάρχουν οι σημερινές φοιτητικές εκλογές, από τις οποίες τα μηνύματα που έρχονται είναι θετικά και δείχνουν ότι μπορεί να επιβεβαιωθεί ξανά η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής». Συμπλήρωσε πως υπάρχουν χιλιάδες νέοι που έχουν βιώσει μια διαφορετική κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς η γενιά που ενηλικιώθηκε την περίοδο της δεκαετούς κρίσης ζει χειρότερα από τους παππούδες της. «Υπάρχει ένας προβληματισμός, και αυτόν τον προβληματισμό τον είδαμε να εκφράζεται στις μεγάλες κινητοποιήσεις για τα Τέμπη», είπε.

Ειδικά για τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, επισήμανε πως -σύμφωνα με δημοσκοπήσεις- περίπου 2,5 εκατομμύρια κόσμου κατέβηκαν στον δρόμο. «Αυτό είναι ένα υπόβαθρο, ώστε οι νέοι να κάνουν τη σωστή επιλογή σε αυτές τις εκλογές, δηλαδή να μη στηρίξουν αυτές τις δυνάμεις, οι οποίες τους έχουν φέρει μέχρι εδώ, τα κόμματα που κυβέρνησαν και όσα θα επιδιώξουν να κυβερνήσουν», είπε, εξηγώντας πως οι νέοι πρέπει «να κάνουν μια επιλογή σε πραγματικά ριζοσπαστική κατεύθυνση, σε πραγματικά αντισυστημική κατεύθυνση». Όπως είπε, το σύνθημα που έλεγε ότι δεν «φταίει η κακιά η ώρα ούτε η κακιά η χώρα, αλλά όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα» απευθύνεται σε συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις, «αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που φοβούνται την ψήφο της νεολαίας και νομίζουμε ότι μπορούν οι νέοι να κάνουν τους φόβους τους πραγματικότητα, ενισχύοντας το ΚΚΕ». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Λαϊκή Συσπείρωση: “Καμία ουσιαστική απάντηση από τον Περιφερειάρχη για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το λαό της Αττικής”

Καμία ουσιαστική απάντηση στα σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν το λαό της Περιφέρειας που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής,...

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ασπρόπυργο

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τον Ασπρόπυργο αναγνωρίζοντας τη δυναμική ανάπτυξης που έχει...

ΣΥΡΙΖΑ – Προσυνεδριακός διάλογος Άνω Λιόσια-Χασιά-Ζεφύρι

Την Κυριακή 11.02.2024 και ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση με θέμα τον προσυνεδριακό διάλογο στο ΚΑΠΗ Άνω...

Επετειακή αναφορά στην «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος»

Με επετειακή αναφορά στην «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος» από τον προεδρεύοντα, Γ΄...