spot_img

Ζήτησε το… ρεκόρ ο Χρήστος Παππούς (video)

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ένδοξες στιγμές έζησε η «μικρή» πλατεία των Άνω Λιοσίων, ή αλλιώς πλατεία Μητροπόλεως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της «Νέας Εποχής» έκανε έναν απολογισμό των έργων της τετραετίας, μίλησε για τα επερχόμενα έργα του, δίνοντας μάλιστα ειδήσεις, ενώ σε κλίμα ενθουσιασμού παρουσίασε τους υποψηφίους του στο Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο.

Αίσθηση έκανε η φράση με την οποία ζήτησε από τον κόσμο να τον οδηγήσει σε νίκη με ποσοστό «ρεκόρ» την ερχόμενη Κυριακή, σκορπίζοντας… φρενίτιδα ενθουσιασμού στους παρευρισκόμενους. Από κει και πέρα, ο Χρήστος Παππούς παρουσίασε τον απολογισμό των έργων της τελευταίας τετραετίας, παρόλο, που, όπως είπε για δύο χρόνια η πανδημία έθεσε μεγάλα εμπόδια.

«Κατασκευάσαμε Τριάντα δύο (32) νέες πλατείες και ανακατασκευάσαμε είκοσι (20).  Τέσσερα (4) γήπεδα ποδοσφαίρου και συντηρήσαμε τρία (3). Τρείς (3) νέους Παιδικούς Σταθμούς, σε Άνω Λιόσια-Ζεφύρι και Φυλή, τα πνευματικά κέντρα του Αιγέα και της Γρίζας, ενώ στη φάση της μελέτης βρίσκονται των Θεσσαλών, των Μακεδόνων-Θρακών και των Βορειοηπειρωτών. Κατασκευάσαμε το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, κατασκευάζεται το 8ο Δημοτικό στη Ζωφριά και πρόκειται να ξεκινήσει, άμεσα, η κατασκευή του 5ου Γυμνασίου και του Νηπιαγωγείου στη Ζωφριά. Συντηρούμε τις παιδικές χαρές και κατασκευάζουμε νέες. Στον τομέα της οδοποιϊας, στην επόμενη διετία θα έχουν διανοιχθεί 100 καινούργιοι δρόμοι. Ασφαλτοστρώνουμε 152 χιλιόμετρα δρόμων, δηλαδή μια απόσταση από εδώ μέχρι το …Αίγιο», τόνισε, καταχειροκροτούμενος. Ιδιαίτερα στάθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα τονίζοντας ότι παρ’ όλο που τα έργα ταλαιπωρούν τους δημότες, κάποιοι λένε ότι δεν τα βλέπουν. «Εμείς δεν είμαστε τυφλοί και τα βλέπουμε μπροστά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μέριμνα για τους αδύναμους, οικονομικά, συμπολίτες μας, αναφερόμενος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο Κοινωνικό Συσσίτιο, στο κοινωνικό φαρμακείο και στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), που στοχεύουν στη στήριξή τους. Επίσης στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», στις ιατρικές υπηρεσίες και τα άλλα προγράμματα της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Αναφέρθηκε ακόμα στη μέριμνα για την Τρίτη ηλικία, με την δημιουργία νέου ΚΑΠΗ στη Ζωφριά και την ανακαίνιση των άλλων τεσσάρων, στο φοιτητικό πακέτο και στη φροντίδα για τα αδέσποτα, επισημαίνοντας ότι ιδρύθηκε κτηνιατρική στέγη και πάρκο για τα ζώα, ενώ έχει δρομολογηθεί η κατασκευή καταφυγίου ζώων, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο οραματικό μέρος του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι περιλαμβάνει την ενεργειακή και την υδρολογική αυτονομία που θα αποφέρει δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια και νερό στους δημότες, την κατασκευή του Μεταφορικού Κέντρου στο κτήμα δίπλα στη Χωματερή καθώς και στην ανέγερση των φοιτητουπόλεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Για τις αναπτυξιακές δραστηριότητες τόνισε ότι θα αποφέρουν νέους πόρους στο Δήμο Φυλής, ενώ για τις Πανεπιστημιουπόλεις ότι θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία του. 

Στην κορύφωση της ομιλίας του, επιφύλαξε μια έκπληξη, εξαγγέλλοντας την απομάκρυνση μιας οχλούσας δραστηριότητας όπως είναι οι αποθήκες του ΟΔΔΥ. «Την περασμένη Παρασκευή (29-09-2023), στην Τριυπουργική Επιτροπή που είχα με τον κ. Σκέρτσο, τον κ. Κοντογιώργη και τον κ. Θεοχάρη αποφασίσαμε τη μεταφορά του ΟΔΔΥ από την πόλη μας και τη δημιουργία σε αυτό εμπορικού και αθλητικού πάρκου», επισήμανε καταχειροκροτούμενος.

Κλείνοντας ανέφερε ότι η διαδικασία αποκατάστασης του πρασίνου στη Φυλή έχει ήδη αρχίσει και υπενθύμισε ότι έχει υπογραφεί η σύμβαση για την ανάπλασή της πόλης. «Εις πείσμα αυτών που αξιοποιούν τη θεομηνία για να ειρωνευτούν, σας διαβεβαιώνω ότι η Φυλή θα μετατραπεί, όντως, σε Αράχωβα της Αττικής». δήλωσε κατηγορηματικά.

Την ομιλία παρακολούθησαν οι ιερωμένοι Τίτος Χρήστου και Μηνάς Αλεξιάδης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο Βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος, ο πολιτευτής Σταμάτης Πουλής, αλλά και οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής από τον Δήμο Φυλής Δημήτρης Καμπόλης και Δημήτρης Μπουραΐμης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ομόφωνη αθώωση όσων κατήγγειλαν τους φασίστες χρυσαυγίτες

Με ομόφωνη απόφαση που αθωώνει όλους τους αγωνιστές, στελέχη του ΚΚΕ, εκπροσώπους σωματείων, φορέων έληξε η δίκη στην οποία τους...

Ειδικούς συνεργάτες όρισε τους Γιώργο Σονίδη και Τόλη Βαδεβούλη ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Δύο στελέχη της παράταξης που διετέλεσαν αναπλ. Δήμαρχοι την περασμένη δημοτική περίοδο αξιοποίησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. Πρόκειται για...

ΟΝΝΕΔ Φυλής – Κοπή πίτας την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στον “Σχοινοβάτη”

Η ΟΝΝΕΔ Φυλής σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας! Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 19:30 Café-bar Σχοινοβάτης - Σωτήρη Πέτρουλα 22,...

Βαγγέλης Τσεβάς: “Αφοσιωμένος στην υπηρεσία της Χασιάς”

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλες και...