spot_img

Πουλιάσης Δημήτριος – Συνέντευξη στο Cityface.gr: «Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες…»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ως πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών Φυλής, τον γνωρίζουμε από το 2019. Ως έναν άνθρωπο με έντονη δράση στα αυτοδιοικητικά  της πόλης, έτοιμο να βοηθήσει και να προσφέρει ανά πάσα στιγμή, τον γνωρίζουμε… εδώ και δεκαετίες! Και βέβαια, όχι μόνο εμείς, αλλά και όλοι όσοι σταθερά τον φέρνουν στις πρώτες θέσεις των εκλογικών προτιμήσεων στον Δήμο Φυλής.

Ο ίδιος, κρατώντας πάντα χαμηλό προφίλ, μιλάει στο CityFace.gr, τονίζοντας πως τόσο για εκείνον, όσο συνολικά για ολόκληρη τη διοίκηση του Δήμου, η τετραετία 2019-2023 ήταν μια πρόκληση: «Είναι γεγονός πως η τελευταία τετραετία ήταν δύσκολη. Δοκιμαστήκαμε όλοι μας, σε επίπεδο κοινωνικό, οικονομικό, ανθρώπινο. Η καθημερινότητά μας άλλαξε. Ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό και παρά τα πολλά προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε, θεωρώ ότι μαζί με τον Δήμαρχό μας Χρήστο Παππού, καταφέραμε να υλοποιήσουμε πολλά από αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε το 2019…».

Το έργο που έχει να επιδείξει ο Δημήτρης Πουλιάσης ως Πρόεδρος του Α΄ Παιδικού και Βρεφικού Σταθμού της Δημοτικής Ενότητας Φυλής έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως αξιέπαινο. Και όχι άδικα, καθώς ο Α’ Παιδικός Σταθμός της Χασιάς εμφανίζει μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα ολόκληρης της Δυτικής Αττικής λειτουργία, ενώ σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα κινείται και ο νεοσύστατος Βρεφικός Σταθμός Φυλής.

Όπως ο ίδιος τονίζει, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρονται: «Τα ειδικά προγράμματα που λειτουργούν στον Παιδικό και Βρεφικό σταθμό της Φυλής, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Όπως για παράδειγμα, η παρακολούθηση της μαθησιακής διαδικασίας και ο εντοπισμός πιθανών δυσκολιών των παιδιών, μέσω του προγράμματος της αξιολόγησης Λόγου και Έκφρασης.

Παράλληλα, έχουμε καθιερώσει την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων αξιολόγησης και εκτίμησης αναπτυξιακής προόδου με τμήματα Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας, όπως και τη διεξαγωγή μεμονωμένων (ή μη) ραντεβού για την εξειδικευμένη αξιολόγηση των παιδιών και πραγματοποίηση συμβουλευτικής Γονέων, αλλά και ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης. Σταθερά, κάθε εβδομάδα υπάρχει παιδίατρος στους σταθμούς, επιβλέποντας τη σωστή και υγιεινή διατροφή των παιδιών.

Κατά τη δύσκολη περίοδο του covid-19, είχαν παρθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και προβλέφθηκαν δωρεάν τεστ στις παιδαγωγούς και στο υπόλοιπο προσωπικό, ενώ παράλληλα τους παρασχέθηκαν κι όλα τα απαραίτητα υλικά, όπως μάσκες γάντια αντισηπτικά κτλ.

Πέραν αυτών, υπάρχει πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, με την παρουσία οδοντιάτρου, ο οποίος εξετάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη στοματική ανάπτυξη των παιδιών, ενώ φυσικά δεν παραλείπουμε και τις όμορφες γιορτές κατά τις οποίες τα παιδιά λαμβάνουν μοναδικά δώρα και υπέροχες εκπλήξεις…».

Είναι γεγονός, πως τα θετικά σχόλια για το έργο του… δίνουν και παίρνουν. Και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζει: «Είναι γεγονός πως δέχομαι πολύ θετικά και όμορφα σχόλια για τη δουλειά μας στον Παιδικό και Βρεφικό της Φυλής. Θεωρώ, ότι καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και μπορέσαμε να παρουσιάσουμε ένα σημαντικό έργο, το οποίο έχει γίνει αντικείμενο θετικής κριτικής και καθολικής αναγνώρισης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου μας. Βέβαια, έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας και προσωπικά είμαι έτοιμος για να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον.

Χαρακτηριστικά θα πω ότι εργάζομαι συστηματικά για το νέο βρεφονηπιακό σταθμό στη θέση “Ζαετό”. Πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο σταθμό, ο οποίος θα λύσει τα χέρια ακόμα περισσότερων μαμάδων…».

Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της 8ης Οκτώβρη και τα… προγνωστικά φέρνουν τη νυν διοίκηση του Δήμου Φυλής και τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού μπροστά σε μια νέα, μεγάλη νίκη. Αυτό είναι κάτι που σύμφωνα με τον Δημήτρη Πουλιάση, είναι μια μεγάλη ευθύνη: «Περιμένουμε ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει πάλι μαζικά, όπως και το 2019. Αυτό για εμάς αποτελεί μια μεγάλη ευθύνη, καθώς θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημότες για τη στήριξη που εδώ και πολλά χρόνια δείχνουν στο πρόσωπό μου και θέλω να γνωρίζουν πως στο μέλλον θα καταβάλλω την ίδια προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, για ένα δήμο και μια πόλη που θα αξίζει να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας…».

Σύντομο βιογραφικό:

-Ο Δηµήτρης Πουλιάσης γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει µόνιµα στα Άνω Λιόσια, στη συνοικία του Αγίου Νικολάου.

-Είναι απόφοιτος του ΚΕΤΕΚ αργυροχρυσοχοΐας και δραστηριοποιείται, επιχειρηματικά στα Άνω Λιόσια.

-Εκλέχθηκε μεταξύ των πρώτων, στις δημοτικές εκλογές του 2010, του 2014 και του 2019.

-Από το 2012 μέχρι το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και συνεργάστηκε άψογα με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

-Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Φυλής.

-Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ομόφωνη αθώωση όσων κατήγγειλαν τους φασίστες χρυσαυγίτες

Με ομόφωνη απόφαση που αθωώνει όλους τους αγωνιστές, στελέχη του ΚΚΕ, εκπροσώπους σωματείων, φορέων έληξε η δίκη στην οποία τους...

Ειδικούς συνεργάτες όρισε τους Γιώργο Σονίδη και Τόλη Βαδεβούλη ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Δύο στελέχη της παράταξης που διετέλεσαν αναπλ. Δήμαρχοι την περασμένη δημοτική περίοδο αξιοποίησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. Πρόκειται για...

ΟΝΝΕΔ Φυλής – Κοπή πίτας την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στον “Σχοινοβάτη”

Η ΟΝΝΕΔ Φυλής σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας! Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 19:30 Café-bar Σχοινοβάτης - Σωτήρη Πέτρουλα 22,...

Βαγγέλης Τσεβάς: “Αφοσιωμένος στην υπηρεσία της Χασιάς”

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλες και...