spot_img

Λιόσης Νικόλαος – Αξία σταθερή και… διαχρονική

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ως μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες στην πολιτική σκηνή του τόπου, ο Νικόλαος Λιόσης εδώ και 25 χρόνια υπηρετεί πιστά την αυτοδιοίκηση, ως ενεργά εμπλεκόμενος στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων και -πλέον- Δήμου Φυλής.

Έχοντας αποτελέσει  μεταξύ άλλων γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αλλά και Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Εσόδων, αναμφίβολα είναι ένας από τους πλέον έμπειρους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Χρήστου Παππού και της «Νέας Εποχής».

Στις εκλογές του 2019, βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων στο ψηφοδέλτιο του συμβουλίου των Άνω Λιοσίων και διετέλεσε πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας. Μιλώντας στο Cityface.gr, αναφέρεται στα όσα έγιναν στον Δήμο Φυλής τα τελευταία χρόνια, αλλά και σε όσα θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον:

«Το διάστημα 2019-2022 «σφράγισε» την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. Στα Άνω Λιόσια έγιναν πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις, πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος ήθελε και θέλει. Συνεργάστηκα άψογα με τον Χρήστο Παππού και τους αρμόδιους αντιδημάρχους και προσπάθησα να βοηθήσω από τη θέση του Προέδρου της Κοινότητας των Άνω Λιοσίων στην υλοποίηση του σχεδιασμού. Θέλω να πιστεύω ότι το πρόσημο για αυτή την τετραετία ήταν θετικό, καθώς τα έργα που προτείναμε ως Συμβούλιο της Κοινότητας για το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας, κατά 80% έχουν πραγματοποιηθεί».

Έχοντας, δεκαετίες τώρα, ενεργό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα, η άποψή του για το «σήμερα» του Δήμου μας, έχει ιδιαίτερη σημασία. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Δήμος μας βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Όλοι μας, έτσι κι εγώ, βλέπουμε να γίνονται στον τόπο μας έργα υποδομής, τα οποία σε άλλους Δήμους δεν υπάρχουν καν! Έχουν δημιουργηθεί πλατείες, σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήριο, έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις δρόμων και πολλά άλλα ακόμα.

Ας μην ξεχνάμε ότι η πόλη μας καταστράφηκε πριν από χρόνια από το σεισμό και απαιτήθηκε μια ολόκληρη διαδικασία ανοικοδόμησης. Όλα τα έργα που έγιναν και που θα γίνουν έχουν κόστος διότι απαιτείται συντήρηση. Και η διαχείριση όλων αυτών των πραγμάτων, δεν είναι μια καθόλου εύκολη διαδικασία».

Όσο για το τι επιφυλάσσει το μέλλον, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Λιοσίων, στέκεται ιδιαίτερα σε ένα έργο: «Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε ένα έργο που αλλάζει προς το καλύτερο την πόλη μας και δεν είναι άλλο από τη δημιουργία του Φωτοβολταϊκού Πάρκου στον πρώην ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων. Ο Δήμος μας πλέον είναι παραγωγός ενέργειας, ένα όραμα του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού που κάποιοι λοιδορούσαν όταν το αναφέραμε, αλλά σήμερα αποτελεί πραγματικότητα. Ένας  Δήμος Παραγωγός Ενέργειας, αυτόνομος ενεργειακά, όχι μόνο στα δημοτικά κτήρια και στις  δομές του δήμου, αλλά σε βάθος  χρόνου και σε όλα τα νοικοκυριά. Όλοι θα  έχουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα!».

Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, το πάθος και η «δίψα» για τα αυτοδιοικητικά μένει… άσβεστη; Σύμφωνα με τον ίδιο, η θέληση και τα κίνητρα μένουν ίδια: «Τα συναισθήματα μου παραμένουν αναλλοίωτα, όπως και την πρώτη φορά που ασχολήθηκα με τα αυτοδιοικητικά, πριν από περίπου 25 χρόνια. Όπως τότε, έτσι και τώρα, κινητήριος δύναμή μου αποτελεί η αγάπη μου για την πόλη, τον τόπο μου. Εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα, εδώ γεννήθηκαν οι γονείς και οι παππούδες μου, εδώ βρίσκονται οι φίλοι μου και οι αναμνήσεις μου. Πλέον έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να ανεβάσουμε την πόλη μας, όχι ένα, αλλά πολλά επίπεδα…».

Μιλώντας για τη φετινή μαζική συμμετοχή υποψήφιων στο Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο, ο Νίκος Λιόσης χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία «αποθέωση» της δημοκρατίας: «Είναι πραγματικά πολύ ευτυχές το γεγονός αυτό και με χαροποιεί ιδιαίτερα. Η παρουσία πολλών υποψηφίων από ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα δηλώνει υγεία και πρόοδο για την κοινωνία.

Γενικότερα, θα χαρακτήριζα την ευκαιρία που μας δίνεται σε αυτές τις εκλογές για ένα διευρυμένο και ισχυρό αυτοδιοικητικό σχήμα, ιστορική, καθώς οι στέρεες βάσεις που έχουν μπει τα τελευταία εννέα χρόνια μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν γερά θεμέλια για τη δημιουργίας μιας πρότυπης πόλης για την οποία όλοι θα είμαστε υπερήφανοι. Ας αρπάξουμε λοιπόν αυτή την ευκαιρία και ας οδηγήσουμε όλοι μαζί ένα βήμα πιο μπροστά τον τόπο μας».

Κλείνοντας, απευθύνει το μήνυμά τους στους ψηφοφόρους του Δήμου Φυλής: «Προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια που από κοινού έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, ζητώ τη στήριξή σας για μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στο πλευρό μου και να ζητήσω εκ νέου την ψήφο που θα εκφράσει την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι, όπως όλα αυτά τα χρόνια, να είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου και να προσπαθώ για το καλύτερο για τον Δήμο μας…».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΟΣΗΣ

-Γεννήθηκε στα Άνω Λιόσια  όπου κατοικεί και έχει την έδρα της επιχείρησης του

-Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων

-Έχει συμπληρώσει εικοσιπέντε χρόνια στην Αυτοδιοίκηση

-Από το  1998 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος

 -Διετέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης και Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών

-Από το 2019 είναι Πρόεδρος της  Κοινότητας Άνω Λιοσίων

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ομόφωνη αθώωση όσων κατήγγειλαν τους φασίστες χρυσαυγίτες

Με ομόφωνη απόφαση που αθωώνει όλους τους αγωνιστές, στελέχη του ΚΚΕ, εκπροσώπους σωματείων, φορέων έληξε η δίκη στην οποία τους...

Ειδικούς συνεργάτες όρισε τους Γιώργο Σονίδη και Τόλη Βαδεβούλη ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Δύο στελέχη της παράταξης που διετέλεσαν αναπλ. Δήμαρχοι την περασμένη δημοτική περίοδο αξιοποίησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. Πρόκειται για...

ΟΝΝΕΔ Φυλής – Κοπή πίτας την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στον “Σχοινοβάτη”

Η ΟΝΝΕΔ Φυλής σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας! Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 19:30 Café-bar Σχοινοβάτης - Σωτήρη Πέτρουλα 22,...

Βαγγέλης Τσεβάς: “Αφοσιωμένος στην υπηρεσία της Χασιάς”

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλες και...