spot_img

Γιώργος Κούρκουλος – Συνέντευξη στο Cityface.gr: «Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Δίχως αμφιβολία, μια από τις πλέον άρτιες δομές στον Δήμο Φυλής, υπόδειγμα άψογης οργάνωσης, εύρυθμης λειτουργίας και εξαιρετικής διαχείρισης, είναι οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Ζεφυρίου.

Η ομολογουμένως εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο Πρόεδρος Γιώργος Κούρκουλος, εκτείνεται πολύ πέραν των καθαρά τεχνικών ζητημάτων, τα οποία βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Με μια ματιά στην ιστοσελίδα των Σταθμών του Ζεφυρίου (δείτε ΕΔΩ) μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει του λόγου το αληθές και να αντικρίσει ένα σύγχρονο website, το οποίο σπάνια συναντάς σε αντιστοίχου τύπου δομές.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο επίτευγμα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Ζεφυρίου, έχει προεκτάσεις κοινωνικές. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος των δομών, Γιώργος Κούρκουλος, μιλώντας στο Cityface.gr, στόχος από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του, ήταν να φέρει όλα τα παιδιά στους σταθμούς: «Αυτά τα εννιά χρόνια της παρουσίας μου δεν έχει μείνει ούτε ένα παιδί έξω από τους παιδικούς…» λέει και συνεχίζει:  

«Αυτός ήταν ο στόχος μου. Όταν ανέλαβα το 2014, βρήκα περίπου 40 παιδιά εκτός παιδικών. Δεν υπήρχαν δάσκαλοι, δεν υπήρχαν χώροι. Καταφέραμε όλα τα παιδιά να έρθουν στους παιδικούς και αυτό για εμένα είναι το πιο σημαντικό από όλα. Το θεωρώ υποχρέωση, όχι μόνο δική μας, αλλά και της πολιτείας και βέβαια του Δήμου που έχει την πλήρη αρμοδιότητα. Όλα τα παιδάκια τα αγκαλιάσαμε και τα υποδεχθήκαμε και αυτό για εμένα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία…».

Σύγχρονοι υπολογιστές για το προσωπικό, εκδηλώσεις με στόχο ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πολλά ακόμα συνθέτουν ένα αξιοσημείωτο συνολικό έργο, το οποίο δεν ήταν εξ’αρχής τόσο απλή υπόθεση, όπως μας λέει ο Γιώργος Κούρκουλος: «Η αναβάθμιση των δομών, ήταν ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο βήμα, ώστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Όπως και η στελέχωση των δομών με προσωπικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς υπήρχαν μόλις έξι μόνιμοι υπάλληλοι και δέκα από το ΕΣΠΑ. Πλέον έχουμε φθάσει να έχουμε 42 άτομα προσωπικό! Ήταν πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να βρούμε ανθρώπους να στελεχώσουν τις δομές μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πράγματα από το ΕΣΠΑ».

Όσοι μιλούν για το έργο που γίνεται στο Ζεφύρι στους δύο παιδικούς και τον βρεφονηπιακό σταθμό, αναφέρονται με κολακευτικά σχόλια, τόσο για το έργο του Προέδρου, όσο και για το περιβάλλον των δομών: «Είναι αλήθεια. Όταν έρχεται ο γονιός και αντικρίζει το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται τα παιδιά, βλέπει άρτιες υποδομές, ιδανικές για τη διαδικασία ανάπτυξης κατά την προσχολική ηλικία. Τι άλλο να θέλει ένας γονιός;

Επίσης έχουμε φροντίσει έτσι ώστε να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι απαιτούμενες προδιαγραφές. Για παράδειγμα χρησιμοποιούμε ειδικές κατασκευές στην τοποθέτηση των τζαμιών, έτσι ώστε να υπάρχει προστασία για τα παιδιά σε περίπτωση σεισμού».

Όπως έχει καιρό τώρα ανακοινωθεί, αυτό που ακολουθεί, είναι ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί συνολικά 59 παιδιά: «Δεν προλάβαμε δυστυχώς να κάνουμε τα εγκαίνια, αλλά αυτό που δημιουργούμε, είναι πολύ σημαντικό. Ο νέος βρεφονηπιακός ολοκληρωμένης φροντίδας θα μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 59 παιδιά, 25 βρέφη, 25 νήπια και εννέα παιδιά ΑΜΕΑ. Το να μπει σε αυτή τη δομή το πρώτο παιδί ΑΜΕΑ, είναι για εμένα το παν».

Άνθρωπος χαμογελαστός, ευθύς, και ντόμπρος, ο Γιώργος Κούρκουλος έχει βάλει, από το δικό του μετερίζι, ένα σημαντικό «λιθαράκι» στη συνολική ανάπτυξη του Δήμου Φυλής. Αν και ο ίδιος προτιμά να μιλάει περισσότερο για το έργο του και λιγότερο για τις επικείμενες εκλογές, θα πούμε πως εν όψει αυτής της κρίσιμης για τον τόπο διαδικασίας, αποτελεί μια αξιοπρόσεκτη επιλογή για τους ψηφοφόρους, η οποία δεν περνά -και δεν θα πρέπει να περνά- σε καμία περίπτωση απαρατήρητη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ομόφωνη αθώωση όσων κατήγγειλαν τους φασίστες χρυσαυγίτες

Με ομόφωνη απόφαση που αθωώνει όλους τους αγωνιστές, στελέχη του ΚΚΕ, εκπροσώπους σωματείων, φορέων έληξε η δίκη στην οποία τους...

Ειδικούς συνεργάτες όρισε τους Γιώργο Σονίδη και Τόλη Βαδεβούλη ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Δύο στελέχη της παράταξης που διετέλεσαν αναπλ. Δήμαρχοι την περασμένη δημοτική περίοδο αξιοποίησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. Πρόκειται για...

ΟΝΝΕΔ Φυλής – Κοπή πίτας την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στον “Σχοινοβάτη”

Η ΟΝΝΕΔ Φυλής σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας! Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 19:30 Café-bar Σχοινοβάτης - Σωτήρη Πέτρουλα 22,...

Βαγγέλης Τσεβάς: “Αφοσιωμένος στην υπηρεσία της Χασιάς”

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλες και...