spot_img

Ελένη Λιάκου – Συνέντευξη στο CityFace.gr: «Το όραμά μας, είναι ο τόπος μας να πηγαίνει μπροστά»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Το έργο της διοίκησης του Χρήστου Παππού στον Δήμο Φυλής τα τελευταία χρόνια είναι δεδομένο και εμφανές. Εξάλλου, μια ματιά στην πόλη και στα όσα έχουν γίνει μέσα σε λίγα χρόνια, αποδεικνύει του λόγου το αληθές και πείθει ακόμα και τον πλέον δύσπιστο, ότι ο Δήμος Φυλής βρίσκεται σε πορεία ανοδική, παρά τα όποια προβλήματα, που φυσικά δεν θα μπορούσαν να εξαλειφθούν ως… δια μαγείας.

Βέβαια, αυτό που δεν είναι τόσο εύκολα παρατηρήσιμο, είναι το έργο που παράγει ένα από τα πλέον βασικά και απαραίτητα «γρανάζια» της «μηχανής» της δημοτικής αρχής: το “αθόρυβο” αλλά ουσιώδες έργο της Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Φυλής και Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Ελένης Λιάκου, δίχως αμφιβολία αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά της επιτυχίας της διοίκησης του Χρήστου Παππού.

Η ίδια, φροντίζει πάντα να διατηρεί χαμηλά τους τόνους και όπως υποστηρίζει μιλώντας στο Cityface.gr, η επιτυχία είναι έργο που έρχεται μέσα από την ομαδική δουλειά: «Πράγματι, έχουμε θέσει τον πήχη ψηλά τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι μια επιτυχία που ήρθε μέσα από τη συλλογική εργασία. Φυσικά, κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την προσπάθεια ήταν και είναι ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος έχει βάλει τις βάσεις για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ενός Δήμου με σταθερό παρόν, αλλά και βιώσιμο μέλλον…».

Τι είναι αυτό ωστόσο που θα ακολουθήσει για τον Δήμο Φυλής; «Όπως έχω πει και στο παρελθόν, το φιλόδοξο σχέδιο του Δημάρχου περιλαμβάνει μεγαλόπνοα έργα, τα οποία οδηγούν τον τόπο μας σε μια, πραγματικά, νέα εποχή. Τρεις βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθούμε, περιλαμβάνουν τα σχέδια για την ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου, αλλά και την Πράσινη Μετάβαση. Σχέδια υλοποιήσιμα, πάνω στα οποία εργαζόμαστε καιρό και σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε, δίνοντας νέες προοπτικές στις ζωές των κατοίκων του Δήμου Φυλής».

Βέβαια, όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, υπάρχει ακόμα ένα ευρύ φάσμα ανάπτυξης: «Πέραν της ενεργειακής και υδρολογικής αυτοτέλειας, τα έργα ανάπτυξης έχουν ακόμα ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών. Έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά έργα, αστικές αναπλάσεις, επένδυση σε Πολιτισμό, Αθλητισμό και Εκπαίδευση, κοινωνική πολιτική, κοινωνική μέριμνα, αλλά και εξασφάλιση πρόσβασης και συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, είναι μερικοί από τους στόχους που έχουμε θέσει για το αύριο».

Ως αντιδήμαρχος Φυλής, η Ελένη Λιάκου έχει να επιδείξει σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια. Διαδραματίζει κομβικό ρόλο στον τόπο γέννησής της, τη Χασιά, από το 2014, οπότε βρέθηκε στη θέση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου. Έκτοτε, το έργο της στη Φυλή έχει γίνει αντικείμενο θετικής κριτικής και εγκωμιαστικών σχολίων. Η ίδια τονίζει πως στόχος της είναι, και θα είναι, το κοινό όραμα: «Θέλουμε κάθε παρέμβαση που κάνουμε, κάθε έργο που ολοκληρώνουμε και κάθε στόχος που επιτυγχάνουμε να «αγγίζει» τις ανάγκες των συνδημοτών μας. Ως αντιδήμαρχος Φυλής, από την πρώτη στιγμή της θητείας μου έχω θέσει ως πρωταρχικό και βασικό μου κανόνα το συλλογικό συμφέρον και το κοινό όραμα. Το όραμά μας είναι ο τόπος μας να πηγαίνει μπροστά, να ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες συναντά και σαν σύνολο, όλοι μαζί να προοδεύουμε».

Υποστήριξη ίσον… ευθύνη

Το 2019, η Ελένη Λιάκου, βρέθηκε πολύ ψηλά στις επιλογές των ψηφοφόρων της «Νέας Εποχής», εκλεγμένη ως πρώτη μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. Ένα γεγονός που όπως τονίζει αποτελεί ιδιαίτερη ευθύνη: «Πράγματι, η στήριξη των δημοτών προς το πρόσωπό μου ήταν και είναι συγκινητική. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου και ελπίζω ότι έχω φανεί αντάξια των προσδοκιών τους. Συνηθίζω να «μιλάω» περισσότερο με έργα και λιγότερο με λόγια, ωστόσο δοθείσης ευκαιρίας θα πω ότι η υποστήριξη των συμπολιτών μας προς το πρόσωπό μου, αποτελεί για εμένα ευθύνη και πρόκληση. Ευθύνη, γιατί το μέλλον θα πρέπει να είναι ακόμα καλύτερο, και πρόκληση διότι καλούμαστε μέσα σε πολλές δυσκολίες να διατηρήσουμε το υψηλό αυτοδιοικητικό επίπεδο, που ο κόσμος αναγνωρίζει σε εμάς…».

Λίγους μήνες πριν, τον Μάρτιο του 2023, ο Αντικαρκινικός Σύλλογος Δήμου Φυλής «ΚερδίΖΩ», είχε βραβεύσει την Ελένη Λιάκου για την προσφορά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Πόσο δύσκολο είναι τελικά για μια γυναίκα να έχει τόσο ενεργό ρόλο στην πολιτική; «Θεωρώ πολύ σημαντική την ενασχόληση με τα κοινά για όλες τις γυναίκες…» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος και συνεχίζει: «…πρέπει να είμαστε εκεί. Παρούσες. Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις που έχει η καθημερινότητα για μια γυναίκα, ωστόσο πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε και πρέπει να μετέχουμε στα κοινά, χωρίς να αφήνουμε κενά ούτε στην οικογένειά μας, ούτε στον προσωπικό μας χώρο. Οι γυναίκες είμαστε πολύ δυνατά πλάσματα και στην σημερινή εποχή οφείλουμε να το αποδεικνύουμε συνεχώς».

Όσο για το μήνυμα που θέλει να δώσει εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών: «Την 8η Οκτωβρίου καλούμαστε για άλλη μια φορά να δράσουμε με γνώμονα το κοινό καλό. Ο δήμαρχός μας Χρήστος Παππούς έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάει μπροστά τον Δήμο μας και η παρουσία του εγγυάται για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Προσωπικά θα ήθελα να πω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδημότες μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το πρόσωπό μου και αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευθώ είναι πως θα συνεχίσω τη σκληρή και αδιάκοπη δουλειά και θα είμαι όπως πάντα παρούσα, με το γραφείο μου ανοικτό για κάθε δημότη και δημότισσα».

ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΚΟΥ – Σύντομο βιογραφικό

-Γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στη Φυλή

-Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων για την οικονομική και διοικητική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αποτελεσματική υλοποίηση των δημοσίων πολιτικών για τη διοικητική μεταρρύθμιση, την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

-Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων

-Το 2014 εξελέγη πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής με την παράταξη «Νέα Εποχή», ενώ από το 2019 είναι αντιδήμαρχος Φυλής και Διοίκησης.

-Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός 17χρονου αγοριού

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ειδικούς συνεργάτες όρισε τους Γιώργο Σονίδη και Τόλη Βαδεβούλη ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Δύο στελέχη της παράταξης που διετέλεσαν αναπλ. Δήμαρχοι την περασμένη δημοτική περίοδο αξιοποίησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. Πρόκειται για...

ΟΝΝΕΔ Φυλής – Κοπή πίτας την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στον “Σχοινοβάτη”

Η ΟΝΝΕΔ Φυλής σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας! Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 19:30 Café-bar Σχοινοβάτης - Σωτήρη Πέτρουλα 22,...

Βαγγέλης Τσεβάς: “Αφοσιωμένος στην υπηρεσία της Χασιάς”

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλες και...

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Μιχάλη Καλογερόπουλου

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά, για την τιμή, που μου κάνατε την Κυριακή με...