spot_img

Ορίστηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ – Χωρίς εκπροσώπηση o Δήμος Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Στην αναγκαιότητα μητροπολιτικής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων της Αττικής, με διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας και λογοδοσίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, στην οποία για πρώτη φορά δεν συμπεριλαμβάνεται εκπρόσωπος του Δήμου Φυλής.

«Με τη σημερινή διαδικασία ανοίγει μια νέα σελίδα για τον ΕΔΣΝΑ, αρχίζει μια νέα εποχή, που στον πυρήνα της θα βρίσκεται η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και η παραγωγή μετρήσιμων αποτελεσμάτων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής. Όπως μάλιστα επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, στις διαδικασίες και τις συνεδριάσεις των οργάνων του ΕΔΣΝΑ, θα εφαρμοστούν και όλες οι παράμετροι ανοικτότητας που ισχύουν για τις συνεδριάσεις του ΠΕΣΥ. Σε αυτό το πλαίσιο, θα οριστούν παρατηρητές σε κάθε συνεδρίαση, ενώ μεθοδεύεται η ζωντανή μετάδοσή τους μέσω live streaming, καθώς και η καθιέρωση διαδικασίας δημόσιας λογοδοσίας σε τακτά διαστήματα.

«Αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στους πολίτες και, να είστε βέβαιοι, ότι θα το εκπληρώσουμε στο ακέραιο, δίνοντας οριστικές βιώσιμες λύσεις στο πιο κομβικό και πιο μακροχρόνιο πρόβλημα της Αττικής» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε: «Ο μόνος τρόπος να το καταφέρουμε, είναι η μητροπολιτική διαχείριση των απορριμμάτων, για μια Αττική πράσινη, μια Περιφέρεια που σέβεται το περιβάλλον, ενσωματώνοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας».

Μετά την εκλογή των νέων μελών, ο κ. Χαρδαλιάς ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΣΔΝΑ και Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Μπάμπη Σιάτρα για τη συμβολή του στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Συνδέσμου. «Όλοι μαζί, θα εργαστούμε με διαφάνεια και αξιοπρέπεια για να πάμε την Αττική μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα μέλη που εκλέχθηκαν

Στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του  ΕΔΣΝΑ εξελέγησαν ως τακτικά μέλη από την Περιφέρεια Αττικής η Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Εβίνα Γιακουμάτου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αθανασία Παπασπύρου, οι Δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Ασπροπύργου Ιωάννης Ηλίας και Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος, καθώς και ο  Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών Νικόλαος Αβραμίδης.

Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Κωνταντίνος Ζώμπος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Δαμάσκος και οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος και Αγ. Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας.

Οι σύνεδροι εξέλεξαν επίσης ως Αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ τον Δημοτικό Σύμβουλο Γλυφάδας Νικόλαο Λεβετσοβίτη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Σχέδια για τη διαχείριση και την ποιότητα του πόσιμου νερού συντάσσει ο Δήμος Φυλής

Μετά τη δρομολόγηση έργων εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης των δικτύων ύδρευσης με υπόγεια και επιφανειακά ύδατα (από τις πηγές...

Παρουσίασε τον επίσημο απολογισμό των φιλοζωικών δράσεων του 2023 ο Δήμος Φυλής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, την 4η Απριλίου 2024, ο Δήμος Φυλής, πραγματοποίησε στο ΚΑΠΗ Άνω...

Λαϊκή Συσπείρωση: “Καμία ουσιαστική απάντηση από τον Περιφερειάρχη για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το λαό της Αττικής”

Καμία ουσιαστική απάντηση στα σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν το λαό της Περιφέρειας που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής,...