spot_img

Το Πασχαλινό τραπέζι σε 1752 άπορους δημότες εξασφάλισε η Κοινωνική Υπηρεσία

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ένα πλήρες πασχαλινό τραπέζι ετοίμασε και φέτος για τους οικονομικά αδύναμους δημότες το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής.

Η τακτική διανομή των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ξεκίνησε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 και είναι ενισχυμένη με όλα τα τρόφιμα που χρειάζονται για το Πασχαλινό τους τραπέζι οι οικογένειες δικαιούχοι του προγράμματος οι οποίοι ανέρχονται στις 850 οικογένειες που αντιστοιχούν σε 1752 μέλη.

Τα τρόφιμα που διανέμονται είναι ζάχαρη, γάλα, ζυμαρικά ντοματάκι, ρύζι, φακές, φασόλια,αλεύρι και λάδι ενώ επιπροσθέτως λόγω των ημερών οι οικογένειες λαμβάνουν νωπό κρέας αρνί και χοιρινό, τσουρέκια, κόκκινα αυγά, λαχανικά (πατάτες- αγγούρια) και φέτα, ενώ οι πολύτεκνες οικογένειες προμηθεύονται επιπλέον κατεψυγμένα λαχανικά (αρακάς, σπανάκι, φασολάκια, μπάμιες) και πίτες για σουβλάκια.

Στους μικρούς δημότες από μηδέν έως δώδεκα ετών η κοινωνική υπηρεσία έχει προνοήσει και προσφέρει παιγνίδια και λαμπάδες.

Οι μηχανές στην Κοινωνική Υπηρεσία δουλεύουν στο full αφού μόλις ολοκληρώθηκε η μεγάλη διανομή τροφίμων των δικαιούχων του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ και η διανομή του πακέτου του φοιτητή, ξεκίνησε η διανομή τροφίμων του Κοινωνικού παντοπωλείου η οποία θα συνεχίστηκε και το Σαββατοκύριακο ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί την Μ. Τετάρτη.

Την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα και την αμεσότητα παρέμβασης της Κοινωνικής Υπηρεσίας εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος τόνισε “ η μεγάλη αγκαλιά που έχει ανοίξει η Κοινωνική Υπηρεσίας στους δημότες είναι αναμφισβήτητο γεγονός και αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά που γίνεται στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να διευρύνουμε σταθερά το δίχτυ κοινωνικής προστασίας της πόλης μας με στόχο να προσφέρουμε ελπίδα και προοπτική στους συμπολίτες μας που θέλουμε να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι” είπε και ευχήθηκε “το Φως της Ανάστασης να φωτίσει τις ζωές όλων και να φέρει υγεία, αγάπη, χαρά και προκοπή σε όλες τις οικογένειες ”.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Δημάρχου Σχεδιασμού και Εκπόνησης Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος υπογράμμισε “και αυτό το Πάσχα κάναμε πράξη το στόχο μας που συνοψίζεται σε δυο φράσεις “κανένα σπίτι χωρίς πασχαλινό τραπέζι” και “κανένα παιδί χωρίς παιγνίδι”. Συνεχίζουμε σταθερά, διακριτικά και με συνέπεια το έργο μας με την ευχή η Ανάσταση του Χριστού να δώσει σε όλους δύναμη, υγεία και αισιοδοξία για καλύτερες μέρες” Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Τα είδη Κοινωνικού Παντοπωλείου που προσφέρονται στους δικαιούχους του προγράμματος προέρχονται από ίδιους πόρους του Δήμου Φυλής . Οι ποσότητες των τροφίμων που διανέμονται είναι ανάλογες των μελών της κάθε οικογένειας ενώ η διανομή πραγματοποιείται, κατόπιν ραντεβού.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Λαϊκή Συσπείρωση: “Καμία ουσιαστική απάντηση από τον Περιφερειάρχη για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το λαό της Αττικής”

Καμία ουσιαστική απάντηση στα σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν το λαό της Περιφέρειας που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής,...

O Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Μιχαήλ Καλογερόπουλος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) με επανεκλογή του Βασίλη Λαζάρου στην Προεδρία

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Μιχάλης Καλογερόπουλος είναι με ομοφωνία ο νέος Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) με...

Ενός λεπτού σιγή τήρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Λάππα

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου η Πολιτική του Κηδεία Ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του...