spot_img

Στο αδελφοποιημένο Καστελλόριζο ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς για τον εορτασμό της απελευθέρωσης

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Στις επίσημες εκδηλώσεις για την 79η επέτειο της απελευθέρωσης του Καστελλόριζου, παρευρέθηκε, το πρωί της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου 2022, αντιπροσωπεία του Δήμου Φυλής, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, την Αντιδήμαρχο Ελένη Λιάκου και τον υπεύθυνο του Γραφείου Δημάρχου Δημήτρη Στουραΐτη. Στην αποστολή, μετείχαν, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρας και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, αρχιμανδρίτης Τίτος Χρήστου.

Η παρουσία του Δήμου Φυλής και της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου εντάσσεται στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου αδελφοποίησης με τον ακριτικό Δήμο, που υπεγράφη το 1996 από τον αείμνηστο Δήμαρχο Φυλής Νικόλαο Λιάκο. Κατ’ εφαρμογήν του Πρωτοκόλλου ο Δήμος Φυλής έχει συνδράμει το Καστελλόριζο, με πρόσφατο παράδειγμα την κατασκευή Πλατείας, η οποία ονομάστηκε Πλατεία Φυλής, προς τιμήν των συνδημοτών μας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, που κορυφώθηκαν με Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύμης- Τήλου- Χάλκης και Καστελλορίζου κ.κ. Χρυσοστόμου, παρέστη η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία ο Δήμαρχος Φυλής πρόσφερε αναμνηστικό δώρο κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που ακολούθησε.

Παρευρέθηκαν, επίσης, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης (ως εκπρόσωπος της Βουλής), Μάνος Κόνσολας και Ιωάννης Παππάς, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των τοπικών αρχών και φορέων.

Η επίσκεψη της αποστολής του Δήμου Φυλής ολοκληρώθηκε, το απόγευμα της ίδιας μέρας, με την τελετή εγκαινίων  της Πλατείας Φυλής, υπό τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ιλίου, από τους Δημάρχους Φυλής Χρήστο Παππού και Μεγίστης (Καστελλόριζου) Γεώργιο Σαμψάκο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Λαϊκή Συσπείρωση: “Καμία ουσιαστική απάντηση από τον Περιφερειάρχη για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το λαό της Αττικής”

Καμία ουσιαστική απάντηση στα σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν το λαό της Περιφέρειας που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής,...

O Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Μιχαήλ Καλογερόπουλος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) με επανεκλογή του Βασίλη Λαζάρου στην Προεδρία

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Μιχάλης Καλογερόπουλος είναι με ομοφωνία ο νέος Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) με...

Ενός λεπτού σιγή τήρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Λάππα

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου η Πολιτική του Κηδεία Ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του...