spot_img

Στον Δήμο Φυλής με θερμή φιλοξενία και ολόπλευρη στήριξη η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΑΙΔΑΛΟΣ – ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Με τη θερμή φιλοξενία του Δήμου Φυλής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουλίου 2022 στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΑΙΔΑΛΟΣ –  – ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων.

Ανοίγοντας  την διαδικασία ο Πρόεδρος του δραστήριου Συλλόγου του ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων κος Ελευθέριος Παντελάκης , εξέφρασε  την  ιδιαίτερη ικανοποίηση του, για το ενδιαφέρον και τη στήριξη του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, για τις προσπάθειες ολοκλήρωσης του Φορέα Διαχείρισης.

Προχώρησε επίσης σε επιγραμματική ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το δίκτυο Φυσικού Αερίου στο ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων. Μίλησε για την ανάγκη παρέμβασης στο ΥΠΑΝ για τις τροποποιήσεις του Ν 3982 σχετικά με τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης  ταυτόχρονα  με την Εταιρία Ανάπτυξης Πάρκων  και με την πρώτη εγκατάσταση επιχείρησης σε ένα Επιχειρησιακό  Πάρκο (όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν -βασικές υποδομές). Τόνισε επίσης ότι, ελάχιστα Ε.Π.  στη χώρα μας είναι ολοκληρωμένα , υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί στις επιχειρήσεις η δυνατότητα να λύσουν τα προβλήματά τους.

Στην Γενική Συνέλευση παρευρέθηκε για λίγο, λόγω ανειλημμένων

 υποχρεώσεων, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς,  ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης  κι ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους. 

Τον Δήμο Φυλής εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας, ο οποίος εξέφρασε την βούληση της Δημοτικής Αρχής για την στήριξη για την  ολοκλήρωσης του ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων , υπογραμμίζοντας επίσης τη  σημασία του ΒΙΟΠΑ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην τοπικής κοινωνίας μέσω την απασχόλησης. Ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκόμενους  για τις γενικότερες προσπάθειες του Δήμου Φυλής  για να ολοκλήρωση των υποδομών αποχέτευσης στο ΒΙΟΠΑ, (έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη). 

Ο  Α’ επιλαχών βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής Σταμάτης Πουλής, αναφέρθηκε στην πρόοδο του μεγάλου αναπτυξιακού έργου ΣΔΙΤ για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή “Σπηλιές “του Δήμου Φυλής, ένα έργο με σημαντικά οικονομικά οφέλη για την περιοχή που θα οδηγήσει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας. Το έργο έχει ήδη εγκριθεί από την Κυβερνητική Επιτροπή και το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει τον συντονισμό και την ωρίμανση των απαιτούμενων διαδικασιών. Έδειξε επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της μετατροπής του ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων σε Επιχειρηματικό Πάρκο καθώς και για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στο χώρο Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης στο όρος Αιγάλεω.

Προσκεκλημένοι ήταν επίσης οι:

 Προεδρος ΣΒΑΠ Δημ. Μαθιός , Εκτ. Πρόεδρος Σταύρος Θεοδωρόπουλος

ΠΑΣΕΒΙΠΕ : Αντιπρόεδρος Γεώργιος Γιαννίτσης,  Γενικός Γραμματέας Πάρης Γραβουνιώτης, μέλος του Δ.Σ κ. Ιωάννης Πολυχρονόπουλος

ΒΙΠΕ Σχιστού: Δ/ντης Φορέα Διαχείρισης ΒΙΠΕ κ. Χρήστος Γαβρίλης

ΒΙΠΕ Βόλου: Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης κα Ιωάννα Κιντά

ΕΔΑ-Φυσικό αέριο: CEO ΕΔΑ Ντρούκας Ιωάννης

Εργολάβος έργων Πάρκου: Χρήστος Ματσάγκος

Μεταξύ άλλων από τον ΣΒΑΠ ο κ. Θεοδωρόπουλος Σταύρος, μίλησε για

τη  σημασία του χωροταξικού για τις επιχειρήσεις και της οργάνωσης τους μέσω Φορέων Διαχείρισης σε Επιχειρησιακά Πάρκα και Διαχειριστικών Αρχών σε Επιχειρήσεων εκτός πάρκων όπως στις Άτυπες Βιομηχανικές Συγκεντρώσεις .

Από ΠΑΣΕΒΙΠΕ ο κ.  Γεώργιος Γιαννίτσης  μίλησε για τις  τροποποιήσεις του Ν. 3982/2011 και τη σημασία υιοθέτησης από την πολιτεία των θέσεων της ΠΑΣΕΒΙΠΕ  σε ότι αφορά τα Επιχειρησιακά Πάρκα με έμφαση στη αυτοδιαχείρισή από τις επιχειρήσεις. Ανέφερε επίσης παραδείγματα σύγκρισης μεταξύ Επιχειρησιακών Πάρκων με αυτοδιαχειριζόμενους και  μη Φορείς Διαχείρισης.

Από ΒΙΠΕ Βόλου  η κ. Κιντά Ιωάννα αναφέρθηκε στους αυτόδιαχεριζόμενους από τις επιχειρήσεις Φορείς Διαχείρισης στα Επιχιειρισακά- Βιοτεχνικά Πάρκα ως επιτυχημένο μοντέλο. Προχώρησε επίσης στην παρουσίαση αποτελεσμάτων του Πάρκου Βόλου της παρούσας (αυτοδιαχείριση) με την παλιά κατάσταση , το συγκλονιστικά χαμηλότερο κόστος και τα θεαματικά αποτελέσματα παροχών προς τις επιχειρήσεις

Από ΠΑΣΕΒΙΠΕ : ο Γεν.  Γραμ.  Πάρης Γραβουνιώτης, προχώρησε στην περιγραφή των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Επιχειρήσεις του πάρκου Κομοτηνής  λόγο του ότι ο Φορέας Διαχείρισης δε διαχειρίζεται από τις επιχειρήσεις του πάρκου.

Από ΕΔΑ-Φυσικό Αέριο ο κ.  Ντρούκας Ιωάννης μίλησε για τις τάσεις τιμών αερίου αλλά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου και εξέταση του ενδεχόμενου υποσταθμού εντός του ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων,  υποστηρίζοντας την προοπτική συνεργασίας της ΕΔΑ με το ΔΑΙΔΑΛΟ.

Ο Εργολάβος έργων Πάρκου : Χρήστος Ματσάγκος τέλος,  μίλησε για την πορεία έργων Πάρκου και τα σημεία που υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθούν  άμεσα οι επιχειρήσεις στο δίκτυο αποχέτευσης.

Τα Θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα εξής:

1) Ο Ν. 3982/2011 , οι τροποποιήσεις του. Προβλήματα διαχείρισης και επιλογή μοντέλου ΦΔ

2) Φυσικό αέριο στο πάρκο

3) Πορεία έργων πάρκου

4) Ψήφισμα συμμετοχής του ΔΑΙΔΑΛΟΥ στην ΠΑΣΕΒΙΠΕ

5) Ψήφισμα υπέρ αυτόδιαχειριζόμενου ΦΔ στο ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων σε συνεργασία με το Δ. Φυλής

6) Ψήφισμα για προτάσεις επί του Ν. 3982/2011 – ταυτόχρονη λειτουργία ΕΑΝΕΠ/ΕΔΕΠ , διευκόλυνση λειτουργίας ΕΔΕΠ

Τα ψηφίσματα περάσαν όλα παμψηφεί.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Λαϊκή Συσπείρωση: “Καμία ουσιαστική απάντηση από τον Περιφερειάρχη για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το λαό της Αττικής”

Καμία ουσιαστική απάντηση στα σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν το λαό της Περιφέρειας που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής,...

O Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Μιχαήλ Καλογερόπουλος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) με επανεκλογή του Βασίλη Λαζάρου στην Προεδρία

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Μιχάλης Καλογερόπουλος είναι με ομοφωνία ο νέος Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) με...

Ενός λεπτού σιγή τήρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Λάππα

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου η Πολιτική του Κηδεία Ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του...