spot_img

Να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων ζητά ο Δήμος Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Να παραμείνουν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στα επίπεδα της 31ης Δεκεμβρίου 2021, ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής.

Κι αυτό γιατί, από την 1η Ιανουαρίου 2022, ισχύουν αντικειμενικές τιμές αυξημένες κατά 40%, σε σχέση με το 2021, εκτός από την Πολεοδομική Ενότητα του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ), όπου οι τιμές μειώθηκαν.

Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δέχεται ότι οι αυξημένες τιμές υπερβαίνουν τις πραγματικές τιμές στην αγορά, καθιστώντας απαγορευτική τη μεταβίβαση ακινήτων. Επισημαίνει, ακόμα, ότι η αύξηση θα επηρεάσει ανοδικά τον ΕΝΦΙΑ και θα αποκλείσει πολλούς δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, λόγω αύξησης στην αξία της ακίνητης περιουσίας τους.

Την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε, με εντολή του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας. Ο Γιάννης Κρεμύδας μερίμνησε, σε συνεργασία με υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας, για την ανάρτηση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους να εκφράσουν τις απόψεις τους μέχρι την 6η Φεβρουαρίου 2023.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Λαϊκή Συσπείρωση: “Καμία ουσιαστική απάντηση από τον Περιφερειάρχη για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το λαό της Αττικής”

Καμία ουσιαστική απάντηση στα σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν το λαό της Περιφέρειας που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής,...

O Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Μιχαήλ Καλογερόπουλος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) με επανεκλογή του Βασίλη Λαζάρου στην Προεδρία

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Μιχάλης Καλογερόπουλος είναι με ομοφωνία ο νέος Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) με...

Ενός λεπτού σιγή τήρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Λάππα

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου η Πολιτική του Κηδεία Ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του...