spot_img

Ζεφύρι – Φυσικό Αέριο σε τέσσερα σχολεία

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο Δήμος Φυλής έχει ρίξει το βάρος του στην ανάσχεση του κορονοϊού, όμως συνεχίζει την αναπτυξιακή του δραστηριότητα, ώστε να τον βρει έτοιμο η επόμενη μέρα.

Μαζί με τα έργα που συνεχίζονται στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, προχωρούν και οι συνδέσεις με το δίκτυο Φυσικού Αερίου, που κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία και πόρους του Δήμου Φυλής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενεργειακής του αναβάθμισης και ενώ, παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, που θα αποφέρει ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ο Δήμος Φυλής προχώρησε, τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, στη σύνδεση τεσσάρων σχολείων του Ζεφυρίου με το δίκτυο Φυσικού Αερίου και συγκεκριμένα:

  1. Του Ειδικού (Δημοτικού) Σχολείου
  2. Του 1ου Γυμνασίου
  3. Του 2ου Δημοτικού Σχολείου
  4. Του 2ου Νηπιαγωγείου

Η σύνδεση με το δίκτυο Φυσικού Αερίου θα βελτιώσει το ενεργειακό αποτύπωμα του Ζεφυρίου με την καύση καθαρότερου καυσίμου, θα μειώσει το κόστος λειτουργίας των σχολείων και θα απαλλάξει το Δήμο από τη διαδικασία εφοδιασμού με πετρέλαιο.

Για τη σύνδεση ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ήρθε σε συνεννόηση με την Εταιρία Διανομής Αερίου, ώστε να αξιοποιηθεί το χρονικό διάστημα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω του κορονοϊού, ώστε να μην ενοχληθεί το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές.

Εξάλλου, με τη συγκεκριμένη επέκταση του δικτύου θα δοθεί η δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο Φυσικού Αερίου και των παρακείμενων νοικοκυριών, μειώνοντας έτσι τις δαπάνες για θέρμανση, ζεστό νερό και μαγείρεμα αλλά και εκσυγχρονίζοντας την εγκατάστασή τους. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη περαιτέρω επέκταση του δικτύου και στο υπόλοιπο Ζεφύρι.

Επιπλέον, άρχισε και η επόμενη επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στα Άνω Λιόσια και συγκεκριμένα στη συνοικία της Δροσούπολης, ικανοποιώντας έτσι πλήθος αιτήσεων των κατοίκων της. Με βάση τον κοινό σχεδιασμό του Δήμου Φυλής και της Εταιρείας Διανομής Αερίου, στο αμέσως προσεχές διάστημα όλο και περισσότερες περιοχές σε όλες τις Πολεοδομικές Ενότητες του Δήμου θα αποκτήσουν τη δυνατότητα σύνδεσης.

Για το λόγο αυτό συνεχίζεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους συνδημότες μας στο Γραφείο Δημάρχου (τηλ. 210-2474067 και email [email protected]). Παρακαλούμε, λόγω του κορονοϊού, τα αιτήματα να υποβάλλονται τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία και όχι με αυτοπρόσωπη παρουσία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...