Ζεφύρι – Φυσικό Αέριο σε τέσσερα σχολεία

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο Δήμος Φυλής έχει ρίξει το βάρος του στην ανάσχεση του κορονοϊού, όμως συνεχίζει την αναπτυξιακή του δραστηριότητα, ώστε να τον βρει έτοιμο η επόμενη μέρα.

Μαζί με τα έργα που συνεχίζονται στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, προχωρούν και οι συνδέσεις με το δίκτυο Φυσικού Αερίου, που κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία και πόρους του Δήμου Φυλής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενεργειακής του αναβάθμισης και ενώ, παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, που θα αποφέρει ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ο Δήμος Φυλής προχώρησε, τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, στη σύνδεση τεσσάρων σχολείων του Ζεφυρίου με το δίκτυο Φυσικού Αερίου και συγκεκριμένα:

  1. Του Ειδικού (Δημοτικού) Σχολείου
  2. Του 1ου Γυμνασίου
  3. Του 2ου Δημοτικού Σχολείου
  4. Του 2ου Νηπιαγωγείου

Η σύνδεση με το δίκτυο Φυσικού Αερίου θα βελτιώσει το ενεργειακό αποτύπωμα του Ζεφυρίου με την καύση καθαρότερου καυσίμου, θα μειώσει το κόστος λειτουργίας των σχολείων και θα απαλλάξει το Δήμο από τη διαδικασία εφοδιασμού με πετρέλαιο.

Για τη σύνδεση ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ήρθε σε συνεννόηση με την Εταιρία Διανομής Αερίου, ώστε να αξιοποιηθεί το χρονικό διάστημα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω του κορονοϊού, ώστε να μην ενοχληθεί το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές.

Εξάλλου, με τη συγκεκριμένη επέκταση του δικτύου θα δοθεί η δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο Φυσικού Αερίου και των παρακείμενων νοικοκυριών, μειώνοντας έτσι τις δαπάνες για θέρμανση, ζεστό νερό και μαγείρεμα αλλά και εκσυγχρονίζοντας την εγκατάστασή τους. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη περαιτέρω επέκταση του δικτύου και στο υπόλοιπο Ζεφύρι.

Επιπλέον, άρχισε και η επόμενη επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στα Άνω Λιόσια και συγκεκριμένα στη συνοικία της Δροσούπολης, ικανοποιώντας έτσι πλήθος αιτήσεων των κατοίκων της. Με βάση τον κοινό σχεδιασμό του Δήμου Φυλής και της Εταιρείας Διανομής Αερίου, στο αμέσως προσεχές διάστημα όλο και περισσότερες περιοχές σε όλες τις Πολεοδομικές Ενότητες του Δήμου θα αποκτήσουν τη δυνατότητα σύνδεσης.

Για το λόγο αυτό συνεχίζεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους συνδημότες μας στο Γραφείο Δημάρχου (τηλ. 210-2474067 και email gd@fyli.gr). Παρακαλούμε, λόγω του κορονοϊού, τα αιτήματα να υποβάλλονται τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία και όχι με αυτοπρόσωπη παρουσία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Γιώργος Καραγιάννης: Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη Δυτική Αττική

- Οι επεκτάσεις των Γραμμών 2 και 4 του Μετρό και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής...

Στα γραφεία του ΟΑΣΑ ο Θανάσης Μπούρας – Στο τραπέζι το συγκοινωνιακό εν όψει “Ελευσίνας 2023”

Συνάντηση στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής...

Έκλεψαν όπλο από συνταξιούχο αστυνομικό στο Ίλιον – Το εντόπισαν άνδρες της ΟΠΚΕ στα Άνω Λιόσια

Χειροπέδες σε ένα Ρομά για κλοπή όπλου από συνταξιούχο αστυνομικό στο Ίλιον, πέρασαν άνδρες της ΟΠΚΕ στην περιοχή...

Μενίδι: Εργάτης καταπλακώθηκε από αντικείμενα σε αποθήκη σούπερ μάρκετ

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (5/10) σε εργοστάσιο στο Μενίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εργάτης καταπλακώθηκε...