spot_img

Υπογράφεται την Τρίτη 19/10 η σύμβαση για την ανάπλαση της Χωματερής της Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Στην φάση της υλοποίησης, μπαίνει, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ένα οραματικό έργο του Δήμου Φυλής: Πρόκειται για την αποκατάσταση της Χωματερής της Φυλής και τη μετατροπή της σε Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Η υπογραφή της σύμβασης, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, το πρωί της Τρίτης 19 Οκτωβρίου 2021, ανάμεσα στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον εργολάβο που αναδείχθηκε από διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, θα πραγματοποιηθεί ενώπιον των Υπουργών  Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστα Σκρέκα, του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Το έργο, προϋπολογισμού 26 εκατ. Ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και εντάσσεται στη φιλοσοφία του Δήμου Φυλής για την ενεργειακή και υδρολογική του αυτοτέλεια. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα μετατρέψει έναν υποβαθμισμένο επί εξήντα χρόνια και κορεσμένο από απορρίμματα χώρο, σε υπερτοπικό πόλο πρασίνου και  αναψυχής, με την ταυτόχρονη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα διατεθεί, κατά προτεραιότητα, στα ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου Φυλής. 

Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, κατά το πρότυπο του Πάρκου Χιρίγια του Τελ Αβίβ, το Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα αναπτυχθεί σε έκταση 1.500 στρεμμάτων, το οποίο θα φυτευτεί και θα αποκτήσει κατάλληλους χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης και ανάπαυσης. Παράλληλα, σε κατάλληλες θέσεις, θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα από τα οποία θα παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 10 MW.

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής

 Χρήστος Παππούς. «Το έργο, εκτός από  τη μεγάλη περιβαλλοντική του σημασία, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αρμονικής συνεργασίας, μεταξύ Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.

 Ευχαριστώ θερμά την προηγούμενη και τη σημερινή Κυβέρνηση, την προηγούμενη και τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για την ωρίμανση του έργου. Το αφιερώνω στους συνδημότες μου, με τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής, που θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, αναβαθμίζοντας το επίπεδο της ζωής όλων μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Φωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα 112 για τους καπνούς

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία μετά από την εκδήλωση φωτιάς στη θέση Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με τις...

Φωτιά στην Πάρνηθα, στο Κατσιμίδι – Μήνυμα από το 112: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα» (video)

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι στο Κατσιμίδι, στην Πάρνηθα. Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή πάνω...

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...