spot_img

Σταθμός Προαστιακού στο Ζεφύρι – Εγκαινιάστηκε πριν 9 μήνες αλλά παραμένει κλειστός

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ήταν Τετάρτη 2 Αυγούστου του 2017 όταν εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο νέος σταθμός του Προαστιακού στο Ζεφύρι.

Φτάνοντας στο σταθμό με ειδικό δρομολόγιο «υπουργικής» αμαξοστοιχίας, τον υπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Φυλής και τον φίλεψε με λουλούδια και άλλα τοπικά προϊόντα. Αφού έκαναν δηλώσεις και έβγαλαν φωτογραφίες, οι δύο άντρες και οι λοιποί παρατρεχάμενοι αποχώρησαν από το σταθμό.

Από τη μέρα εκείνη κανένας επιβάτης δεν έχει χρησιμοποιήσει το σταθμό.

Το ότι ο σταθμός δεν ήταν έτοιμος να λειτουργήσει άμεσα φαίνεται πως ήταν γνωστό σε όλους αν ανατρέχουμε στις δηλώσεις της μέρας εκείνης. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο σταθμός στο Ζεφύρι επρόκειτο να ανοίξει ως τα τέλη του 2017 οπότε και θα ολοκληρώνονταν τα έργα του ΟΣΕ στο τμήμα ΣΚΑ – Άνω Λιόσια.

Εξαιτίας των έργων αυτών, τα δρομολόγια του Προαστιακού από το Αεροδρόμιο τερμάτιζαν στο ΣΚΑ και όχι στα Άνω Λιόσια.

Τελικά τα έργα ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2018 και τα δρομολόγια επέστρεψαν στα Άνω Λιόσια από τις 24 Φεβρουαρίου. Ο σταθμός του Ζεφυρίου όμως παραμένει ακόμα κλειστός.

Για ποιο λόγο λοιπόν η βιασύνη για τα εγκαίνια του σταθμού τον περασμένο Αύγουστο; Μα φυσικά για να γίνουν οι δηλώσεις και να βγει φωτογραφίες ο υπουργός με το δήμαρχο.

Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων του Προαστιακού (ανακοινώθηκαν μία εβδομάδα νωρίτερα) είχε φέρει μεγάλη μείωση στα δρομολόγια του σταθμού των Άνω Λιοσίων και προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής. Ο δήμαρχος Φυλής είχε αποστείλει επιστολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνοντας λόγο για συγκοινωνιακή υποβάθμιση της περιοχής και ζήτησε άμεση συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να βρεθεί λύση «πριν αντιδράσει δυναμικά ο κόσμος». Τελικά αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή η δρομολόγηση λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εξυπηρέτηση του σταθμού των Άνω Λιοσίων ενώ ο υπουργός ξεκίνησε «επίθεση αγάπης» προς την περιοχή.

Στα πλαίσια αυτά έγιναν και τα εγκαίνια του σταθμού στο Ζεφύρι τα οποία ανακοινώθηκαν μόλις μία μέρα πριν! Την ίδια μέρα ο υπουργός επιθεώρησε και τις νέες αποβάθρες του σταθμού Λαρίσης οι οποίες όμως ήταν έτοιμες να δοθούν σε λειτουργία αφού είχαν ολοκληρωθεί τα έργα της ηλεκτροκίνησης στο σταθμό.

Αν κανείς απορεί γιατί είμαστε επιφυλακτικοί κάθε φορά που υπάρχει εξαγγελία νέων έργων, να η απάντηση. Ζούμε στη χώρα όπου έργα εγκαινιάζονται μήνες πριν να είναι έτοιμα.

Το ερώτημα πάντως παραμένει: Πότε θα ανοίξει για τους επιβάτες ο σταθμός του Προαστιακού στο Ζεφύρι;

 

 

Πηγή: athenstransport.com

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Κλειστή η έξοδος για λεωφόρο ΝΑΤΟ στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω πυρκαγιάς

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4.30 μ.μ. σήμερα το μεσημέρι, σε θαμνώδη έκταση, κοντά στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στα...

95 προσαγωγές και 12 συλλήψεις σε Ζεφύρι, Μενίδι και Αγία Βαρβάρα από την ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζονται οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, με σκοπό την αντιμετώπιση της παραβατικότητας...

Συνάντηση Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο

Τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο υποδέχθηκε στο γραφείο του την παραμονή των Φώτων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Οι...

Προκήρυξη διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον

Ένα ακόμη σημαντικό έργογια την Αθήνα μπαίνει στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει, αφού με την προκήρυξη του...