Σφίγγει ο κλοιός στον ΧΥΤΑ Φυλής – Οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Για μια ακόμα φορά, με δεδομένο ότι η λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην Φυλή βρίσκεται «στην κόψη του ξυραφιού», λόγω του ρυθμού συσσώρευσης μεγάλου όγκου στο τελευταίο κύτταρο, οι αρμόδιοι τρέχουν για να προλάβουν δυσμενείς καταστάσεις.

Επισείοντας τον κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων των δήμων του λεκανοπεδίου, δίνεται οικονομική ενίσχυση ύψους 4.500.000 ευρώ στο δήμο Φυλής για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Ο Δήμος Φυλής με επιστολή του προς την Περιφέρεια Αττικής είχε ζητήσει αυτό το ποσό, και την άμεση καταβολή του, εν είδει πρώτης δόσης αντισταθμιστικών οφελών.

Παρόλο που δεν έχουν καθοριστεί ακόμη τα αντισταθμιστικά οφέλη για το τρέχον έτος, η πρόεδρος του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής και περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αποφάσισε τον προσωρινό καθορισμό αντισταθμιστικού οφέλους υπέρ του Δήμου Φυλής ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, έναντι του συνολικού ποσού που θα καθοριστεί. Η απόφαση για τον προσωρινό καθορισμό αντισταθμιστικών υπέρ του δήμου Φυλής (69ΦΜΟΡ05-Τ9Ο/5.6.2019) θα τεθεί προς έγκριση στην πρώτη συνεδρίαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ. Κατά την επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής για την αποδοχή του αιτήματος του δήμου συνυπολογίσθηκαν τα εξής:

-ο Δήμος Φυλής αποτελεί τον πλέον οχλούμενο Δήμο και παγίως τα αντισταθμιστικά οφέλη καθορίζονται υπέρ του σε ετήσια βάση σε ποσά πολλαπλάσια από το αιτηθέν.

-υφίσταται άμεση ανάγκη για την λήψη της παρούσης απόφασης, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παύσης λειτουργίας του ΧΥΤΑ, γεγονός που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον.

Πηγή: documentonews.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Γιώργος Καραγιάννης: Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη Δυτική Αττική

- Οι επεκτάσεις των Γραμμών 2 και 4 του Μετρό και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής...

Στα γραφεία του ΟΑΣΑ ο Θανάσης Μπούρας – Στο τραπέζι το συγκοινωνιακό εν όψει “Ελευσίνας 2023”

Συνάντηση στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής...

Έκλεψαν όπλο από συνταξιούχο αστυνομικό στο Ίλιον – Το εντόπισαν άνδρες της ΟΠΚΕ στα Άνω Λιόσια

Χειροπέδες σε ένα Ρομά για κλοπή όπλου από συνταξιούχο αστυνομικό στο Ίλιον, πέρασαν άνδρες της ΟΠΚΕ στην περιοχή...

Μενίδι: Εργάτης καταπλακώθηκε από αντικείμενα σε αποθήκη σούπερ μάρκετ

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (5/10) σε εργοστάσιο στο Μενίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εργάτης καταπλακώθηκε...