spot_img

Σε ιδιώτες η δημοτική συγκοινωνία του δήμου Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Η Φυλή έγινε ο επόμενος δήμος που λαμβάνει απόφαση για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την παροχή υπηρεσιών δημοτικής συγκοινωνίας.

Σύμφωνα με απόφαση του δήμου, στο προσεχές χρονικό διάστημα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών δημοτικής συγκοινωνίας με τη δρομολόγηση 4 γραμμών, 2 εκ των οποίων νέων. Στόχος είναι τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας Φυλής, που είχαν διακοπεί την άνοιξη λόγω του κορωνοϊού να ξεκινήσουν και πάλι εντός του 2021.

Το 2019 ο δήμος Φυλής είχε πρωτοπορήσει αφού ήρθε σε συμφωνία με τον ΟΑΣΑ για την παροχή υπηρεσιών δημοτικής συγκοινωνίας με οχήματα και οδηγούς του οργανισμού αλλά χωρίς εισιτήριο για τους επιβάτες. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν οι δύο κυκλικές λεωφορειακές γραμμές 736 ΖΩΦΡΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ -ΖΕΦΥΡΙ και 737 ΚΕΝΤΡΟ – ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ – ΛΙΜΝΗ οι οποίες έγιναν και οι μόνες γραμμές δημοτικής συγκοινωνίας που είχαν ενταχθεί στο σύστημα της τηλεματικής του ΟΑΣΑ. (Πηγή: athenstransport.com).

Το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Φυλής αναφέρει:

Σε νέες βάσεις θέτει τη Δημοτική Συγκοινωνία ο Δήμος Φυλής

Μετά την αναγκαστική διακοπή των δρομολογίων, λόγω κορονοϊού, προχώρησε στη βελτίωση του Σχεδίου Τοπικής Συγκοινωνιακής Εξυπηρέτησης, αξιοποιώντας την εμπειρία από την ετήσια λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας και τις προτάσεις των συνδημοτών μας.

Το νέο Σχέδιο εξακολουθεί να θέτει στο επίκεντρο της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης τους Σταθμούς του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι. Στόχος του παραμένει η σύνδεση των συνοικιών μεταξύ τους και με τα διοικητικά και εμπορικά κέντρα του Δήμου. Στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται η εξυπηρέτηση των δύο Κοιμητηρίων, του Κλειστού της ΑΕΚ και της Μονής Κυπριανού. Περιλαμβάνει τέσσερις (αντί για δύο γραμμές) και εκτείνεται στις τρεις δημοτικές ενότητες.

Διατηρεί τις υπάρχουσες γραμμές, όπως αυτές καταγράφηκαν ως 736 (Ζωφριά- Άγιος Νικόλαος- Ζεφύρι) και 737 (Κέντρο- Δροσούπολη-Λίμνη) και προσθέτει άλλες δύο: Μια που θα εξυπηρετήσει τη Δημοτική Ενότητα Φυλής και όλες τις συνοικίες των Άνω Λιοσίων που βρίσκονται κοντά στη Λεωφόρο Φυλής, συνδέοντας τες με το Σταθμό του Προαστιακού των Άνω Λιοσίων. Και μια δεύτερη που θα εξυπηρετήσει τον οικισμό Γεννηματά 2, το Τσουκλίδι και τη συνοικία Αγίου Νικολάου, μέσω του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ) και της οδού Αναπαύσεως (παλαιό Κοιμητήριο), με κατάληξη τον Σταθμό του Προαστιακού Άνω Λιοσίων.

Η συνολική χιλιομετρική απόσταση που θα καλύψουν οι τέσσερις γραμμές της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι 52 χιλιόμετρα και η συχνότητα των δρομολογίων, τις ώρες αιχμής, 30 λεπτά. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με πολυτελή μίνι- μπας, εκτός του δρομολογίου από και προς τη Φυλή, που λόγω της αναμενόμενης επιβατικής κίνησης, θα εκτελείται με λεωφορείο 52 θέσεων.

Η εφαρμογή του νέου σχεδίου Δημοτικής Συγκοινωνίας δρομολογήθηκε ήδη, καθώς την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φυλής ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου, που θα γίνει με ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Εκτιμάται ότι, αφού ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η Δημοτική Συγκοινωνία, στη νέα της μορφή, θα λειτουργήσει από τις αρχές του 2021.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τόνισε. «Η Δημοτική Συγκοινωνία εξυπηρετεί τους συνδημότες μας και βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου, αφού προωθεί τις μετακινήσεις με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και περιορίζει τη χρήση του ΙΧ. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου ζωής όλων μας».

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΓΡΑΜΜΗ Διαδρομή Αφετηρία Προαστιακού επιστροφή ακολουθώντας Συνολικό διαδρομής χιλιόμετρα Αριθμός δρομολογίων δρομολόγια ημερησίως τις ώρες αιχμής διατίθεται θέσεων Φυλής- Σταθμός αντίστροφη πορεία. λεπτά) ΓΡΑΜΜΗ Διαδρομή Παξών Πελάγους Πάρνηθος Μητροπόλεως Αθηνών Λεωφ. Σταθμός Προαστιακού επιστροφή Λεωφ. Φυλής- Αθηνών Πάρνωνα- Παπανδρέου- Κορινθιακού Κόλπου Σαρωνικού Αιγαίου Πελάγους- Ι.Ναός Ευαγγελίστριας Θεσσαλίας Αλιάκμονος Συνολικό διαδρομής Αριθμός δρομολογίων διατίθεται ημερησίως (τις ώρες αιχμής ανά 30 λεπτά) θέσεων Διαδρομή Αφετηρία Νέο Κοιμητήριο Αλεξάνδρου Παναγίας Γρηγορούσης Οιθωβρίου- Βενιζέλου Φιλικής Εταιρίας Βύρωνος αλκιδικής Αγίου Φανουρίου Κώστα Βάρναλη) επιστροφή από Παναγίας Γρηγορούσης- Νοεμβρίου Μπουμπουλίνας- Λεωφ. Φυλής Οδυσσέα"

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Ελύτη 35οδός ΒΙΟΠΑ Παπαδιαμάντη Οδυσσέα Ελύτη Ρίτσου Σολομού Μεγ. Αλεξάνδρου Ζωφριά (MAK) ή Νέο Κοιμητήριο. Συνολικό μήκος διαδρομής χιλιόμετρα. Αριθμός δρομολογίων ημερησίως (τις ώρες αιχμής ανά 30 λεπτά διατίθεται πούλμαν θέσεων Διονυσίου Αφετηρία ΓΡΑΜΜΗ4: Διαδρομή δρομολογίου Οικισμό Γενημμαα(ση) Νικηφόρου Ουρανού (Τσουκλίδι)- Κλειστό Στάδιο Πάλης-2 ΒΙΟΠΑ -Παλαιό Κοιμητήριο Νικόλαος) Οδυσσέα Ελύτη- Λεωφ. Φυλής Σταθμός Προαστιακού επιστροφή ακολουθώντας αντίστροφη πορεία Συνολικό μήκος διαδρομής χιλιόμετρα Αριθμός δρομολογίων 20 δρομολόγια διατίθεται πούλμαν 12- θέσεων τις ώρες αιχμής ανά 30 λεπτά"

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...