spot_img

Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία ο Δήμος Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Με εντολή του Δημάρχου Χρήστου Παππού ενεργοποιήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Δήμου, εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας.

Στόχος είναι να αποτραπεί ο αποκλεισμός του Δήμου από τις αναμενόμενη χιονόπτωση και τον παγετό και κυρίως να προστατευθούν ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου, βρίσκεται, σύμφωνα με το σχεδιασμό, από το απόγευμα της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019,  στην Παναγία Κανάλα, όπου έχει παραταχθεί ο στόλος των εκχιονιστικών, των χωματουργικών μηχανημάτων και των φορτηγών με το αλάτι, ώστε εν συνεχεία να κινηθούν προς πάσα κατεύθυνση.

Επίσης έχουν διατεθεί από το Δήμο θερμαινόμενοι χώροι για την κάλυψη των αναγκών ατόμων που έχουν ανάγκη.

Οι χώροι αυτοί είναι τα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων και Φυλής, το Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας και 17ης Νοεμβρίου) και το ΚΑΠΗ Δροσούπολης (Οδός Δελφών, Άνω Λιόσια) από την Πέμπτη μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2019.

Τα τηλέφωνα ανάγκης στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι συνδημότες είναι ο πενταψήφιος 15691 και επικουρικά οι εξής αριθμοί: 210-2484781, 210-2482295, 213-2042701 και 213-2042700.

Παράλληλα σε επιφυλακή έχουν τεθεί η Τεχνική και η Κοινωνική Υπηρεσία, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των Αντιδημάρχων Θανάση Σχίζα και Γιώργου Αντωνόπουλου. Στις εν λόγω υπηρεσίες έχει τεθεί σε ετοιμότητα τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.

Το συντονισμό των ενεργειών έχει αναλάβει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, ο Δήμος μας τέθηκε σε ετοιμότητα. Πιστεύω ότι και αυτή τη φορά θα κατορθώσουμε να κρατήσουμε σε λειτουργία την οικονομική ζωή του Δήμου, αλλά και απομακρυσμένες τοποθεσίες όπως τα μοναστήρια, οι εκτός του οικιστικού ιστού κατοικίες, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τα ποιμνιοστάσια. Παρακαλούνται οι συνδημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και να λάβουν τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για την προστασία των ιδίων, των μελών των οικογενειών τους και της περιουσίας των.  Σχετικές οδηγίες έχει ήδη εκδώσει το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τις οποίες και παρακαλώ να εφαρμόσουν».

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

1.ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

 Αν βρίσκεστε στο σπίτι

 • ·Διατηρείστε το ζεστό και παραμείνετε σε αυτό όσο μπορείτε.
 • ·Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.
 • ·Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
 • ·Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

 • ·Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
 • ·Αλλάξτε πορεία αν είστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση.
 • ·Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
 • ·Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Τοποθετείστε στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα ώστε να σας εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

 • ·Πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα.
 • ·Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για α βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες. Προτιμήστε ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.
 • ·Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις.
 • ·Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
 • ·Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.
 1. ΠΑΓΕΤΟΣ

Στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών

 • · Μάθετε πού βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.
 • · Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
 • · Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
 • · Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • · Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ.
 • · Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.
 • · Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κ.λπ.).
 • · Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.
 • · Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.
 • ·Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...