spot_img

Σε εξέλιξη το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Β.Α λεκάνης Άνω Λιοσίων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Μετά από δεκαετίες αγώνων και διεκδικήσεων, εισήλθε σε τροχιά υλοποίησης το ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρικό έργο του Δήμου Φυλής, που αφορά την κατασκευή αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής, η οποία θα εξασφαλίσει την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής στο σημείο συμβολής των οδών Πηνειού, Ευαγγελιστρίας και Αιγαίου Πελάγους, στην περιοχή Λίμνη, στα Άνω Λιόσια.

«Η διευθέτηση του έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης της Βόρειο-Ανατολικής λεκάνης Άνω Λιοσίων, θα επιλύσει τα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα της περιοχής, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά ένα χρόνιο πρόβλημα, πέραν της ασφαλούς διέλευσης που θα προσφέρει στους περαστικούς, θα αποτελέσει σημαντικό υπόβαθρο στην αναβάθμιση της περιοχής», επεσήμανε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ενώ αναφερόμενος στις δυσκολίες που πρόσκαιρα ίσως ταλαιπωρήσουν τους κατοίκους των περιοχών, ζήτησε την κατανόησή τους καθώς όπως είπε, «είναι ένα έργο πνοής για τον Δήμο μας, για την προστασία των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους. Θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή, γιατί η ενόχληση θα είναι προσωρινή, αλλά το έργο μόνιμο!»

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο με το συλλεκτήριο αγωγό στην Αιγαίου Πελάγους, όπως προβλέπεται στη σύμβαση, συγχρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής και πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε τις μελέτες, δημοπράτησε το έργο και είναι υπεύθυνη για την υλοποίησή του.

Σύμφωνα με τη μελέτη των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι εργασίες διάνοιξης ξεκίνησαν κατά μήκος της οδού Αιγαίου Πελάγους και επεκτείνονται σε τμήμα της οδού Πηνειού, μέχρι και την οδό Σαρωνικού, ώστε να τοποθετηθεί ο κιβωτοειδής αγωγός (εσωτερικών διαστάσεων 6 Χ 2,80 μ.) μέσω του οποίου ο υδάτινος όγκος νερού θα κατευθύνεται, με διέλευση από την Αχαρνών, στον τελικό αποδέκτη που θα είναι η λίμνη ανάσχεσης.

Προτεραιότητα στις εργασίες δόθηκε στην αντιστήριξη των πρανών, με πασαλομπήξεις, οι οποίες κρίθηκαν απαραίτητες για τη σταθεροποίηση των παρειών της εκσκαφής μετά από μελέτη για τη στατικότητα του εδάφους.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών, που εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας, ο οποίος αναφερόμενος στο κύριο μέλημα της διοίκησης για την περιοχή της Λίμνης, τόνισε πως «πρόκειται για ένα έργο αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, η υλοποίηση του οποίου θα σημάνει την αποτελεσματική οχύρωση της πόλης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γέφυρα, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: παπούτσια, ουρανός, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...