spot_img

Σε Άνω Λιόσια, Ανθούσα και Βοτανικό τα λεωφορεία των νοτίων Προαστίων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ως τον Ιούνιο του 2018 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου στο Ελληνικό προκειμένου η έκταση να παραδοθεί στον επενδυτή, σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Η μεταφορά του αμαξοστασίου της ΟΣΥ στο Ελληνικού είναι μία από τις βασικές εκκρεμότητες που απομένουν προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες της επένδυσης στο χώρο του παλιού Αεροδρομίου. Παρόλο που η εκκρεμότητα είναι γνωστή εδώ και δύο περίπου χρόνια, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα αλλά ούτε και έχει ανακοινωθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί χώρος στα νότια προάστια προκειμένου να μεταφερθεί το αμαξοστάσιο. Για αυτό, ως λύση ανάγκης τα λεωφορεία του αμαξοστασίου, όπως και οι εργαζόμενοι, πρόκειται να μοιραστούν σε τρία άλλα αμαξοστάσια: σε Ανθούσα, Βοτανικό και Άνω Λιόσια. Επίσης, τα παροπλισμένα οχήματα πρόκειται να μεταφερθούν στο Θριάσιο όπου ο ΟΑΣΑ έχει στην ιδιοκτησία του έκταση 119.000 τ.μ.

Τώρα όμως φαίνεται πως η λύση αυτή πρόκειται να είναι προσωρινή αφού στα σχέδια παραμένει η δημιουργία νέου αμαξοστασίου στα νότια προάστια. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε αναφέρει στη Βουλή πως γίνονται ενέργειες προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χώρος στα νότια προάστια για τη στέγαση του αμαξοστασίου. Το κόστος της μετεγκατάστασης αναμένεται να ανέλθει, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε 35 εκατ. ευρώ.

Το έγγραφο που δημοσιεύει το movenews.gr και έχει ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2018 επικαλείται τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μετεγκατάστασης Οργανισμών Ελληνικού και έχει ως αποδέκτες, μεταξύ άλλων, τους προέδρους της ΟΣΥ και του ΟΑΣΑ, τον υπουργό Οικονομικών και το Γενικό Γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών. Μέσω του εγγράφου ζητείται η γνωστοποίηση του χρονοδιαγράμματος για:

  • την κατανομή του συγκοινωνιακού έργου του υπό κατάργηση αμαξοστασίου του Ελληνικού στις υφιστάμενες υποδομές
  • την απομάκρυνση από το εμπλεκόμενο αμαξοστάσιο όλων των ανενεργών και παροπλισμένων οχημάτων
  • την μετεγκατάσταση του συνόλου του αμαξοστασίου του Ελληνικού.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ, το αμαξοστάσιο του Ελληνικού είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αμαξοστάσιο σε λειτουργία στην Αθήνα (μετά το αμαξοστάσιο του Ρέντη) με έκταση 62.780 τ.μ. Εξυπηρετεί συγκοινωνιακά τις περιοχές Αθήνας, Αλίμου, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Πειραιά, Υμηττού, Μοσχάτου, Σαρωνίδας κ.α.

 

 

Πηγή: athenstransport.com

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Κλειστή η έξοδος για λεωφόρο ΝΑΤΟ στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω πυρκαγιάς

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4.30 μ.μ. σήμερα το μεσημέρι, σε θαμνώδη έκταση, κοντά στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στα...

95 προσαγωγές και 12 συλλήψεις σε Ζεφύρι, Μενίδι και Αγία Βαρβάρα από την ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζονται οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, με σκοπό την αντιμετώπιση της παραβατικότητας...

Συνάντηση Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο

Τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο υποδέχθηκε στο γραφείο του την παραμονή των Φώτων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Οι...

Προκήρυξη διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον

Ένα ακόμη σημαντικό έργογια την Αθήνα μπαίνει στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει, αφού με την προκήρυξη του...