spot_img

Πύκνωση δρομολογίων υπόσχεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Πύκνωση δρομολογίων, πιο σύγχρονο τροχαίο υλικό και προσλήψεις μηχανοδηγών υπόσχεται η (νέα) ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει εξαγοραστεί από τον ιταλικό σιδηροδρομικό όμιλο FSI.

O διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φίλιππος Τσαλίδης, σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, αναφέρθηκε στα σχέδια και τις προτεραιότητες της εταιρείας, εξαγγέλλοντας βελτίωση υπηρεσιών, σε όλα τα επίπεδα, υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης ολοκλήρωσης του σιδηροδρομικού δικτύου από τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ.

«Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το 2017 υπήρξε μια χρονιά – σταθμός, καθώς στις 14 Σεπτεμβρίου έγινε μέλος μιας μεγάλης σιδηροδρομικής οικογένειας, από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι για έναν καινούριο κύκλο ανάπτυξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και των ανθρώπων της, και φυσικά για πιο σύγχρονες και πιο ποιοτικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες, τόσο στον επιβατικό, όσο και στον εμπορευματικό τομέα», υπογράμμισε ο κ. Τσαλίδης.

https://www.youtube.com/watch?v=XW2fVZA8v7w

Εντός του 2018 προγραμματίζεται η πρόσληψη 60 μηχανοδηγών, αλλά και προσωπικού σε άλλους τομείς, όπως στον χρηματοοικονομικό τομέα, το τμήμα μηχανοργάνωσης και τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Στο επίπεδο των επενδύσεων, ο κ. Τσαλίδης υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση για επενδύσεις, κυρίως σε τροχαίο υλικό, οι οποίες θα φτάσουν έως τα 500 εκατ. ευρώ σε περίοδο 3-5 ετών, προαναγγέλλοντας, παράλληλα, την άφιξη του διευθύνοντος συμβούλου της FSI στην Ελλάδα, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στο επίπεδο των υπηρεσιών, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστήριξε ότι υπάρχει έγγραφη δέσμευση, από τον ΟΣΕ, ότι τέλος Ιανουάριου θα δοθεί το τμήμα Πειραιάς – Αθήνα με ηλεκτροκίνηση, ενώ το τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι, με διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή, έως τα τέλη Μαρτίου.

Αντίστοιχα, σε προφορικό επίπεδο, υπάρχει δέσμευση ότι, στο τέλος του 2018, θα ολοκληρωθούν τα έργα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στο τομέα των εμπορευμάτων, η κίνηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενισχύθηκε κατά 11,5%-12% το 2017, παρά το γεγονός ότι η χωρητικότητα της γραμμής είναι περιορισμένη, αφού εξυπηρετεί δύο με τρία δρομολόγια ημερησίως.

metaforespress.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Κλειστή η έξοδος για λεωφόρο ΝΑΤΟ στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω πυρκαγιάς

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4.30 μ.μ. σήμερα το μεσημέρι, σε θαμνώδη έκταση, κοντά στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στα...

95 προσαγωγές και 12 συλλήψεις σε Ζεφύρι, Μενίδι και Αγία Βαρβάρα από την ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζονται οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, με σκοπό την αντιμετώπιση της παραβατικότητας...

Συνάντηση Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο

Τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο υποδέχθηκε στο γραφείο του την παραμονή των Φώτων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Οι...

Προκήρυξη διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον

Ένα ακόμη σημαντικό έργογια την Αθήνα μπαίνει στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει, αφού με την προκήρυξη του...