spot_img

Πάσχα με λίγες παραβάσεις – Ελάχιστες ήταν οι καταγγελίες για συγκεντρώσεις υπεράριθμων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Πέντε χιλιάδες κλήσεις πολιτών δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, κυρίως από πολίτες που αναζητούσαν πληροφορίες και ελάχιστες για καταγγελίες υπεράριθμων οικογενειακών συγκεντρώσεων σε μπαλκόνια.

Drones της Ελληνικής Αστυνομίας, σηκώθηκαν κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Άνω Λιόσια, Μενίδι, Ασπρόπυργο, Μαγούλα, Ζεφύρι, Ζοφριά, Φυλή και Μάνδρα, όπου παρατηρήθηκαν κάποιες υπερβολές συνωστισμού και μπαλωθιών, κάτι το οποίο καταγράφηκε και στην Κερατέα και Μεσόγεια. Κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις περιορίστηκαν με αστυνομική παρέμβαση ενώ άλλες που είχαν καταγγελθεί δεν επιβεβαιώθηκαν.

Οι περισσότερες κλήσεις που δέχθηκε το κέντρο επιχειρήσεων ήταν για πληροφορίες που αναζητούσαν οι πολίτες. Αν μπορώ να ψήσω στο μπαλκόνι; Αν μπορώ να ψήσω στην ταράτσα; Αν μπορώ να πάω σε άλλη περιοχή; Αν μπορούν να έρθουν σπίτι τα παιδιά;

Σε μία περίπτωση, σε ένα μικρό μπαλκόνι, βρέθηκαν 10 άτομα εκ των οποίων κάποιοι ήταν γείτονες. Η αστυνομική παρέμβαση έγινε με τα μεγάφωνα του περιπολικού, και οι συγκεντρωμένοι συμμορφώθηκαν χωρίς φυσικά να βεβαιωθούν παραβάσεις. Στην Αυλίζα Μενιδίου συνελήφθησαν 6 άτομα που είχαν στη διαπασών την μουσική, και 3 ακόμη για εξύβριση και απείθεια. Οι πέντε από αυτούς κατηγορούνται για παραβάσεις του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, των περιορισμών για την διάδοση του κορωνοϊού και τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Στο μεταξύ ενδεικτικοί είναι και οι αριθμοί της Εξόδου:

Πάσχα 2019: 254.548 αυτοκίνητα είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών

Πάσχα 2020: 30.806 πέρασαν από τους ίδιους σταθμούς διοδίων

Η πανδημία του κορονοϊού… αφαίρεσε 223.742 αυτοκίνητα από την έξοδο του φετινού και ιδιότυπου Πάσχα. Οι αριθμοί των οχημάτων που πέρασαν φέτος τα διόδια των δυο μεγάλων εθνικών οδών, αποτυπώνει την εικόνα του φετινού Πάσχα με βάση την πανδημία και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την μεγάλη Πέμπτη μέχρι και το μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, το 2019, από τα διόδια είχαν περάσει, 135.899 αυτοκίνητα ενώ το 2020 πέρασαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τα διόδια Αθηνών-Κορίνθου 17.768 αυτοκίνητα. Όσον αφορά την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, πέρσι είχαν περάσει από τα διόδια 118.649 ΙΧ, φέτος από τη μεγάλη Πέμπτη μέχρι και το μεγάλο Σάββατο είχαν περάσει μόλις 13.038 αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστικοί είναι οι αριθμοί, για την Κυριακή του Πάσχα, καθώς από τις 06:00 το πρωί έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου είχαν βγει 531 οχήματα και είχαν μπει 712, ενώ από την Αθηνών-Λαμίας, το ίδιο χρονικό διάστημα, στην έξοδο είχαν καταγραφεί 770 οχήματα και στην είσοδο μόλις 880.

Πηγή: thetoc.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Συνάντηση Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο

Τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο υποδέχθηκε στο γραφείο του την παραμονή των Φώτων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Οι...

Προκήρυξη διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον

Ένα ακόμη σημαντικό έργογια την Αθήνα μπαίνει στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει, αφού με την προκήρυξη του...

ΤΩΡΑ – Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Μενίδι για τους άσκοπους πυροβολισμούς

Δεκάδες ήταν οι καταγγελίες κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών, αναφορικά με σφαίρες που κατέληξαν σε παρμπρίζ αυτοκινήτων,...

Γιώργος Καραγιάννης: Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη Δυτική Αττική

- Οι επεκτάσεις των Γραμμών 2 και 4 του Μετρό και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής...