spot_img

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Φυλής για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εντατικά και με επιπλέον δράσεις συνεχίζει το πρόγραμμα για την καταπολέμησή των κουνουπιών, ο Δήμος Φυλής με στόχο την προφύλαξη του πληθυσμού από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Φυλής πέρα από τους προκαθορισμένους ψεκασμούς πραγματοποιεί επιπλέον στοχευμένους ψεκασμούς σε όλα τα σημεία του Δήμου που αποτελούν εστίες αναπαραγωγής αυτών των εντόμων.

Παράλληλα σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο εκτυπώθηκαν 30.000 φυλλάδια με θέμα «Κώνωψ ο σπιτικός» και οι πιθανές εστίες στο σπίτι μας. Τα ενημερωτικά φυλλάδια ήδη διανέμονται σε κάθε σπίτι, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες σε δημοτικά προγράμματα (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Δημοτικό Ωδείο, ΚΑΠΗ, πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα του ΝΠΔΔ Η Πάρνηθα κ.α..)

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη λήψη μέτρων προστασίας του καλούνται οι αθλητικοί, πολιτιστικοί, κοινωνικοί και τοπικοί φορείς που το επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και να προμηθευτούν για τα μέλη τους έντυπο υλικό.

{gallery}2018-09/koun{/gallery}

Οι δημότες μπορούν  να επικοινωνούν με τον πενταψήφιο αριθμό 15691 ή με τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες ή με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (τηλ.:  2132060020), ώστε να ενημερώνουν για τα σημεία όπου υπάρχουν στάσιμα και λιμνάζοντα νερά μέσα στην πόλη καθώς είναι γνωστό ότι τα κουνούπια αποτελούν σοβαρότατο παράγοντα κινδύνου για την εξάπλωση νοσημάτων όπως η ελονοσία, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο δάγκειος πυρετός κ.ά., ενώ  η αντιμετώπισή του απαιτεί συνεχής, επαναλαμβανόμενες και ετήσιες δράσεις.

Γι’ αυτούς τους λόγους είναι αναγκαίο οι πολίτες να τηρήσουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει εκδώσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και ειδικότερα θα πρέπει να :

Απομακρύνουν το στάσιμο νερό από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους.

Να φροντίσουν το πότισμα να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες και ποτέ το βράδυ, ενώ θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στο κούρεμα  γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών που έχουν στον κήπο τους γιατί σε αυτά τα σημεία βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια.

Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και για υπόδειξη σημείων με στάσιμα και λιμνάζοντα νερά στα: τηλέφωνα: 15691, 213 206 0020, email: [email protected]

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...