spot_img

Λεωφορείο για το Άνω Λιόσια – Νερατζιώτισσα θέλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Πιθανή είναι σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η δημιουργία λεωφορειακής γραμμής που θα ενώνει τους σταθμούς Άνω Λιόσια και Νερατζιώτισσα του Προαστιακού προς αντικατάσταση των δρομολογίων που θα καταργηθούν από την ερχόμενη Κυριακή.

Η κατάργηση των δρομολογίων έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στα Άνω Λιόσια και το δήμο Φυλής. Ο δήμαρχος έστειλε επιστολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επισκέφτηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας προκειμένου να ζητήσει άμεση λύση.

Η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν αρνητική ως προς την αύξηση των δρομολογίων προς το παρόν, καθώς τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου ή τις αρχές του 2018 θα βρίσκονται σε εξέλιξη έργα του ΟΣΕ στην περιοχή, κάνοντας αδύνατη (σύμφωνα πάντα με την εταιρεία) την προσθήκη επιπλέον δρομολογίων.

Σύμφωνα όμως με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα καταβληθεί προσπάθεια σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ ώστε να δρομολογηθεί λεωφορειακή σύνδεση στο τμήμα του Προαστιακού, μεταξύ των σταθμών Άνω Λιοσίων και Νερατζιώτισσας.

Διαβάστε απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

“Σημειώνεται ότι με την έναρξη των νέων δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας από την Κυριακή 30-7-2017, δεν είναι πια δυνατή η απευθείας διέλευση αμαξοστοιχιών μεταξύ των σταθμών ΣΚΑ και Άνω Λιοσίων, λόγω έργων που εκτελεί ο Διαχειριστής Υποδομής (ΟΣΕ). Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης είναι τέλος Δεκεμβρίου 2017, έως αρχές Ιανουαρίου 2018, οπότε θα είναι και πάλι εφικτή η κυκλοφορία στο τμήμα αυτό. Θα καταβληθεί προσπάθεια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, να δρομολογηθεί λεωφορειακή σύνδεση του ΟΑΣΑ, στο τμήμα του Προαστιακού, μεταξύ των σταθμών Άνω Λιοσίων και Νερατζιώτισσας.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου πλέγματος δρομολογίων, καθώς λόγω των ευρύτατων αλλαγών ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα ή και καθυστερήσεις, ενώ για τις πρώτες ημέρες παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέρχονται νωρίτερα στο Σταθμό της Αθήνας για δική τους διευκόλυνση.

Οποιεσδήποτε αδυναμίες ή προβλήματα του νέου πλέγματος δρομολογίων διαπιστωθούν κατά την λειτουργία του θα διορθωθούν άμεσα από την εταιρεία.”

Μέχρι σήμερα, ο σταθμός των Άνω Λιοσίων εξυπηρετείται από τρία δρομολόγια την ώρα προς Αεροδρόμιο, καθώς και ένα με κατεύθυνση το Κιάτο. Υπάρχουν επίσης καθημερινά δρομολόγια προς την Αθήνα. Σύμφωνα με το νέο πλέγμα δρομολογίων που ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από την  Κυριακή τα τρία δρομολόγια προς Αεροδρόμιο κόβονται και θα αντικατασταθούν με ένα δρομολόγιο την ώρα προς Αθήνα (σταθμός Λαρίσης). Όσοι επιβάτες θέλουν να μετακινηθούν προς κάποιο από τους σταθμούς μεταξύ ΣΚΑ και Αεροδρομίου, θα πρέπει να μετεπιβιβαστούν σε άλλο συρμό στο σταθμό των Κάτω Αχαρνών.

Διαβάστε: Συσπειρώνονται οι επιβάτες για το θέμα του Προαστιακού – Διαμαρτυρία το απόγευμα του Σαββάτου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...