spot_img

Ξεκινάει η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠράξη γίνεται η δέσμευση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού που αφορά στο μεγάλο έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων. Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Φυλής υπέγραψε τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, με την ανάδοχο εταιρεία ΛΑΚΩΝ ΑΤΕ και τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες.

«Αναδεικνύουμε και επεκτείνουμε το ιστορικό κέντρο των Άνω Λιοσίων και το αναβαθμίζουμε λειτουργικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά. Επισκευάζουμε όλους τους υπάρχοντες πεζόδρομους του κέντρου, ανακατασκευάζουμε την πλατεία Μητροπόλεως και γίνονται νέοι πεζόδρομοι οι οδοί Εθν. Αντιστάσεως, 17ης Νοεμβρίου, Π. Λιόσια, Δημαρχείου, Μητροπόλεως, Παπαναστασίου, 28ης Οκτωβρίου, Παπανδρέου, Ελ Βενιζέλου, Ηλέκτρας, Αχαρνών, Δαβάκη, Αθηνών, Πάρνωνος και Παναγούλη. Θα υπάρχει πλέον  ενισχυμένη φύτευση και θεαματική βελτίωση του φωτισμού. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Ένα έργο πνοής που το έχει ανάγκη ο τόπος και το κάνουμε πράξη» τονίζει  ο Δήμαρχος Φυλής.  

Η μελέτη του έργου, που θεωρείται πρωτοποριακή, συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής η οποία προκήρυξε και τον Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό, στον οποίο αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

«Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου θα λυθούν μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν χρόνια τους κατοίκους. Έχουμε σχεδιάσει, τη ρύση των ομβρίων υδάτων, στο κέντρο των νέων πεζοδρόμων, ώστε να θωρακίσουμε το ιστορικό κέντρο από τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα  δημιουργούμε δεκάδες θέσεις στάθμευσης, κάνοντας την πόλη μας σύγχρονη, λειτουργική και ανθρώπινη» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η ανακατασκευή των πεζοδρομίων και των οδών οι οποίοι επιστρώνονται με κυβόλιθους. Δημιουργείται γραμμή τυφλών η οποία προστατεύεται με ανάλογη δενδροφύτευση ή μεταλλικά προστατευτικά κολωνάκια. Τοποθετούνται κατά μήκος των πεζοδρομίων καλαίσθητα φωτιστικά σώματα εξοικονόμησης ενέργειας τεχνολογίας led και ενισχύεται σημαντικά η φύτευση των οδών. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Συνάντηση Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ασπροπύργου Γιάννη Ηλία

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ασπροπύργου Γιάννη Ηλία, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος...

Δύο άτομα παρασύρθηκαν στο ρέμα της Εσχατιάς – Ο ένας διεσώθη, αγνοείται ο δεύτερος

Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από χθες την Αθήνα, τις τελευταίες ώρες χτυπά αλύπητα και τη Δυτική Αττική...

Κύπελλο Ελλάδος: Παναχαϊκή – Η μεγάλη «πρόκληση» για τον Αχαρναϊκό

Αντιμέτωπος με την Παναχαϊκή θα τεθεί ο Αχαρναϊκός, στο πλαίσιο της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά τη...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σήμερα σε Άνω Λιόσια και Αχαρνές

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, καταβάλλονται «διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής...