spot_img

Κλείνουν σύλλογοι, δομές και υπηρεσίες στο Δήμο Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Πλειάδα ανακοινώσεων έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Φυλής, μέσω των οποίων σύλλογοι, δομές και πάσης φύσεως υπηρεσίες ενημερώνουν ότι αναστέλλουν τις λειτουργίες τους προληπτικά λόγω της εξάπλωσης του κορονωϊού.

Δείτε:

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Αναστέλλονται όλες οι Αθλητικές – Πολιτιστικές και Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Έκτακτα προληπτικά μέτρα του Δήμου Φυλής κατά του κορωνοϊού

Άδειες ειδικού σκοπού σε κατηγορίες εργαζομένων

Έκτακτα προληπτικά μέτρα με στόχο την προφύλαξη των Δημοτών και των Εργαζομένων από την διασπορά του κορωνοϊού έλαβε ο Δήμος Φυλής.

Τα έκτακτα μέτρα έχουν ως εξής:

Ο Δήμαρχος Φυλής, έχοντας υπ’ όψη:

Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 περί αρμοδιοτήτων Δημάρχου.

Τις διατάξεις των άρθρων 75 του Ν. 3463/2006 και 95 του Ν. 3852/2010 περί αρμοδιοτήτων Δήμου.

Τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 42/Α’/25-2-2020) με θέμα¨: «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού»

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 16838/2020, (ΦΕΚ 783/Β’/10-3-2020.

Το γεγονός ότι απαιτείται να ληφθούν έκτακτα προληπτικά μέτρα για την υγεία των εργαζομένων του Δήμου και για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας με τη διασπορά του κορωνοϊού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού έως τις 24 Μαρτίου, σε κατηγορίες εργαζομένων του Δήμου Φυλής για την προφύλαξη από τη διασπορά του κορωνοϊού ως εξής:

Σε εργαζόμενους γονείς (σε έναν από τους δύο, εφόσον εργάζονται και οι δύο), με παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών.

  1. Σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σε εργαζόμενους άνω των 60 ετών.
  1. Την αναστολή των προσαυξήσεων για τα έσοδα του Δήμου έως τις 24 Μαρτίου.
  2. Την αναστολή της απογευματινής λειτουργίας των Κ.Ε.Π Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής.
  3. Την αναστολή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, του Δημοτικού Ωδείου , των κλειστών Γυμναστηρίων και όλων των υπόλοιπων χώρων μαζικού Αθλητισμού του Δήμου έως τις 24 Μαρτίου
  4. Οι αγώνες Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ και Βόλεϊ θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών με ευθύνη των σωματείων με βάση τη δήλωση της αντίστοιχης διοργανώτριας αρχής.
  5. Τακτική απολύμανση των δημοτικών χώρων.
  6. Οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Δήμου οφείλουν να προγραμματίσουν τις εργασίες των Τμημάτων, έτσι ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα ο Δήμος και να υπάρχει προστασία των εργαζομένων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠ. ΠΑΠΠΟΥΣ

AΙΟΛΟΣ ΦΥΛΗΣ

Αγαπητοί γονείς και παιδιά σας ενημερώνουμε ότι σταματούν οι προπονήσεις όλων των τμημάτων γυμναστικής και βόλεϊ για 14 ημέρες. Οι λόγοι είναι καθαρά προληπτικοί και σε συνάρτηση με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο των σχολείων. Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Σας ευχαριστούμε

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΛΦΑ

Το ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΛΦΑ σας ενημερώνει ότι λόγω της υπουργικής απόφασης για την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών της χώρας, από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 τα μαθήματα του φροντιστηρίου θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά, αρχικά μέσω των εφαρμογών Skype ή messenger και με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα του κάθε τμήματος όπως ίσχυε μέχρι και σήμερα. Στον χώρο του φροντιστηρίου το γραφείο της γραμματείας μας θα παραμένει καθημερινά ανοικτό από τις 12:00-21:00 . Επίσης για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία μπορείτε να επικοινωνείτε και τηλεφωνικά μαζί μας στο 2102471185.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ Η/Υ

Αναστέλλεται η λειτουργία του Κέντρου Εκμάθησης Η/Υ στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον Κορονοϊό

Την αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών αποφάσισε ο Δήμος Φυλής, σε εναρμόνιση με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορονοϊού στη χώρα μας.

Τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά όταν θα αποφασιστεί η επαναλειτουργία των σχολείων και θα παραταθεί η διάρκεια του προγράμματος, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και αρμόδιος για το πρόγραμμα, Νίκος Χατζητρακόσιας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων επρόκειτο να συμμετέχει σε διεθνές φεστιβάλ στο Βελιγράδι, το οποίο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από τις 18/3 μέχρι 22/3. Στο φεστιβάλ θα έπαιρναν μέρος συνολικά 7 χώρες και 35 χορευτικές ομάδες, ενώ ο Σύλλογος Ηπειρωτών θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα.

Ήταν, δε, τόσο σημαντική για τους Σέρβους διοργανωτές η ελληνική συμμετοχή, ώστε επελέγη ο Σύλλογός μας για την κεντρική διαφημιστική εκστρατεία του φεστιβάλ, μέσα από πληθώρα τρόπων και μέσων ενημέρωσης.

Οι τελευταίες εξελίξεις με την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τόσο στη χώρα μας, όσο και παγκοσμίως, μας οδήγησαν στην απόφαση να ακυρώσουμε, με μεγάλη μας λύπη, τη συμμετοχή μας στην εκδήλωση. Η προστασία της υγείας των μελών μας, των οικείων τους αλλά και της δημόσιας υγείας γενικότερα, είναι πρώτιστο μέλημα για όλους, πολλώ μάλλον σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Να σημειωθεί, ότι οι Σέρβοι διοργανωτές προσανατολίζονται στην αναβολή και όχι την ακύρωση του Φεστιβάλ, λόγω και του διεθνούς συναγερμού με τα κρούσματα κορωνοϊού. Ευελπιστούμε, σε εύθετο χρόνο, να έχουμε και πάλι την τιμή να εκπροσωπήσουμε τα ελληνικά χρώματα στο διεθνές φεστιβάλ του Βελιγραδίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Φυλής λόγω της εξάπλωσης του Κορωνοϊού στον ευρύτερο πληθυσμό και κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας και γιατρού Γιώργου Αντωνόπουλου, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου.

Πρόκειται για καθαρά προληπτικό μέτρο, που λαμβάνεται για την προστασία των Σπουδαστών του Ωδείου.

Με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών του Ωδείου, ο Δήμος Φυλής, θα επανεκτιμήσει την συγκεκριμένη απόφαση με βάση την πληροφόρηση αλλά και τις οδηγίες που θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση της νόσου του κορωνοϊού (Covid -19) και έχοντας υπόψη μας την ασφάλεια των δημοτών, οι όποιες προγραμματισθείσες εκδηλώσεις στους χώρους της Κοινωνικής Υπηρεσίας (ΚΑΠΗ, Ωδείο, κ.λ.π.) αναβάλλονται προσωρινά.

Νέες αιτήσεις για παραχώρηση των παραπάνω χώρων δεν θα γίνονται δεκτές.

Υποχρέωση μας, η προστασία της υγείας των παιδιών μας

και όλων των δημοτών!

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Φυλής Εντεταλμένος Σχεδιασμού & Εφαρμογής Κοινωνικών Πολιτικών κος Αντωνόπουλος Γεώργιος.

ΧΟΡΟΔΡΩΜΕΝΟ

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του κορωνοϊού, ο Π.Λ.Σ. ΧΟΡΟΔΡΩΜΕΝΟ, αναστέλλει τις δραστηριότητες του, για τις δύο επόμενες εβδομάδες, έως και την Κυριακή 22 Μαρτίου, για καθαρά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα προχωρήσαμε σε απολύμανση του χώρου του συλλόγου, τηρήσαμε όλα τα μέτρα προστασίας (πλύσιμο χεριών, χρήση αντισηπτικού κλπ), αλλά κρίνεται αναγκαίο πλέον για την περαιτέρω προστασία όλων των μελών μας να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου που αφορούν τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Θα σας ενημερώσουμε εκ νέου ακολουθώντας τις οδηγίες των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, για οποιαδήποτε αλλαγή, σύμφωνα πάντα με προτεραιότητα την ασφάλεια όλων μας, μαθητών, δασκάλων, μελών, των οικογενειών τους και του δημοσίου συνόλου.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ.

ΕΥΝΙΚΟΣ Γ.Α.Σ.

Με απόφαση του Δημάρχου του Δήμου Φυλής κ Παππού Χρήστου (219/2020) αναστέλλεται προσωρινά έως τις 24/5/2020 η λειτουργία όλων των κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου, στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων προφύλαξης από τη διασπορά του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιούνται προπονήσεις και αγώνες όλων των τμημάτων του συλλόγου μας, μέχρι νεωτέρας.

ΚΑΠΗ

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Φυλής λόγω της διαρκούς εξάπλωσης του Κορωνοϊού στον ευρύτερο πληθυσμό και κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας και γιατρού Γιώργου Αντωνόπουλου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωής Αρβανιτάκη, λόγω της ιατρικής της ιδιότητας, ανακοινώνει ότι τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα κρίνεται αναγκαίο και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής.

Πρόκειται για καθαρά προληπτικό μέτρο, που λαμβάνεται για την προστασία των μελών των ΚΑΠΗ καθώς όλα τα επιστημονικά και επιδημιολογικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις μεγάλες ηλικίες κάτι που αποτυπώνεται στις σχετικές στατιστικές.

Με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο την ασφάλεια και την υγεία των ηλικιωμένων συνδημοτών μας, ο Δήμος Φυλής, θα επανεκτιμήσει την συγκεκριμένη απόφαση με βάση την πληροφόρηση αλλά και τις οδηγίες που θα υπάρξουν από το Υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα ΚΑΠΗ καθώς και σε όλα τα Δημοτικά Κτίρια έχουν γίνει προληπτικές απολυμάνσεις ενώ ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και συναθροίσεις σε χώρους του Δήμου. Επίσης δεν γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις έως ότου υπάρξουν σχετικές οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής μπορούν να απευθύνονται και στο τηλεφωνικό Κέντρο του Δήμου 2132042700 -701.

ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑ

Αναστολή λειτουργιάς του κολυμβητηρίου καθώς και όλων των τμημάτων του ΝΠΔΔ με απόφαση Δήμαρχου για την πρόληψη και προφύλαξη της διασποράς του κορωνοϊού έως τις 24 Μαρτίου.

ΔΗΚΕΠ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Ύστερα από τη γενική οδηγία του Υπουργείου περί πρόληψης κατά του νέου Κοροναϊού ο σύλλογός μας θα παραμείνει κλειστός για 14 ημέρες, από σήμερα έως και την 25η Μαρτίου.

Κατανοούμε την ανησυχία των γονιών για την υγεία τόσο των παιδιών όσο και των ιδίων και δε θα μπορούσαμε να δράσουμε ανεύθυνα και να παίξουμε με τις πιθανότητες ακόμα και αν είμαστε εντός του ορίου των 60 ατόμων ανά συνάθροιση που επιτρέπει η Γ.Γ.Α. Σε περίπτωση που ο σύλλογος λειτουργήσει νωρίτερα από την 25η Μαρτίου θα ενημερωθείτε εκ νέου.

Στο διάστημα αυτό συνιστούμε ψυχραιμία και όσο το δυνατόν να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας καθώς και της μαζικές δραστηριότητες. Μπορεί τα παιδιά να μην αντιμετωπίζουν κίνδυνο αντιμετωπίζουν όμως οι ευπαθείς ομάδες γι αυτό προσοχή και προ πάντων όχι πανικός!

*ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ*

Ο σύλλογος θα είναι κλειστός, για οποιαδήποτε πληροφορία-διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο.

Τα μαθήματα που χάνονται θα αναπληρωθούν με την έναρξη της σχολής.

Στις επόμενες μέρες οι μαθητές θα λάβουν ένα email με ασκήσεις επανάληψης προκειμένου να μην χάσουν επαφή. Παρακαλούνται όσοι δεν έχουν αφήσει email στη Γραμματεία της σχολής να στείλουν μήνυμα στη σελίδα το ονοματεπώνυμο με το email τους!

Να προσέχετε και να είστε υγιείς!

PLAY PARK

Ανακοίνωση: Αναβολή των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα υποδομών για δυο εβδομάδες. Ωστόσο η Ακαδημία μας θα συνεχίσει τις προπονήσεις του εβδομαδιαίου προγράμματος στους χώρους των ανοικτών γηπέδων μέχρι νεοτέρας, λαμβάνοντας υπόψιν και συμμορφώνοντας με τις ειδικές οδηγίες υγιεινής κ πρόληψης.

ΔΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑ HANDBALL

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό και τις εύλογες ανησυχίες αθλητών και γονέων, αποφάσισε να αναστείλει όλες τις δραστηριότητες του τμήματος μέχρι την Τετάρτη 18/3/20 όπου και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Στα πλαίσια των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού ας μείνουμε για λίγο σε κατ οίκον περιορισμό.

Είναι για το καλό όλων μας, όπως επίσης και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για την συνέχεια των πρωταθλημάτων.

ΔΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ

ΓΕΝ. ΑΡΧΗΓΟΣ

ΤΑΚΗΣ ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...