spot_img

Η ετοιμότητα του Δήμου και ο ηρωισμός των κατοίκων της Φυλής απέτρεψαν την καταστροφή από τη φωτιά

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –  Μια τεράστια καταστροφή από τη φωτιά, που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12 Αυγούστου 2021, στη Φυλή, αποφεύχθηκε χάρη στην ετοιμότητα και αποφασιστικότητα του Δήμου Φυλής και την αυτοθυσία των κατοίκων και των εθελοντών της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου,  κινήθηκε δυτικά προς την οδό Ασπροπύργου-Φυλής και ανέπτυξε μεγάλο μέτωπο καίγοντας πευκόφυτη έκταση. Ευτυχώς εντοπίστηκε γρήγορα από την περιπολία που σήμανε συναγερμό στο Δήμο, ο οποίος έσπευσε άμεσα με τα ελαφρά πυροσβεστικά οχήματα και τις υδροφόρες του.

 Επί τόπου βρέθηκαν αμέσως ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης, Ελένη Λιάκου, Γιώργος Αβράμης και Θανάσης Σχίζας, ο Αναπλ. Δήμαρχος Γιώργος Κρητικός, οι Πρόεδροι του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Παιδικού Σταθμού Φυλής Γιώργος Μαυροειδής και Δημήτρης Πουλιάσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας, μαζί με πολλούς κατοίκους, αλλά και εθελοντές.

Μπροστά στην επιθετικότητα της φωτιάς που ενισχύθηκε από τον ισχυρό άνεμο, ο Δήμος και οι εθελοντές αντέταξαν θάρρος και εμπειρία, πετυχαίνοντας να την ελέγξουν, πριν φτάσει στο γήπεδο του Θρασύβουλο κι από εκεί στον ιστό της πόλης και στον πυρήνα της Πάρνηθας. Η μάχη που δόθηκε ήταν πραγματικά επική, καθώς δεν υπήρχαν οχήματα της πυροσβεστικής προς την πλευρά της Φυλής. Ο αρμόδιος Πυροσβεστικός Σταθμός της Ελευσίνας είχε κινηθεί προς τη φωτιά εντός των ορίων της χωρικής του ευθύνης, αλλά στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έπνεε ο άνεμος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος και οι δημότες του άντεξαν για τουλάχιστον σαράντα πέντε λεπτά της ώρας μέχρι να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα από την πλευρά της Φυλής και να αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο τη φωτιά. Ο χρόνος που κερδήθηκε ήταν κρίσιμος για την κατάσβεσή της, αφού αν εξαπλωνόταν, οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες.

Τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες του και στους συνδημότες μας για τη συμβολή τους, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. “Δώσαμε τη μάχη όλοι μαζί και με τη βοήθεια της Παναγίας που τιμάμε τη μνήμη της σε λίγες μέρες, σώσαμε τον τόπο μας. Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, επιμένοντας στην τήρηση των προληπτικών μέτρων. Όχι εργασίες στην ύπαιθρο και συνεχή επαγρύπνηση. Επίσης, σε περίπτωση φωτιά, να καλούμε πρώτα το 199 και μετά το Δήμο, γιατί οι υπηρεσίες μας παρακολουθούν συνεχώς τη συχνότητα της Πυροσβεστικής”, δήλωσε.   

BINTEO:

https://www.youtube.com/watch?v=xabM4y1V3QU

https://www.youtube.com/watch?v=Hfz3Vzryh-s

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...