spot_img

Φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες LED βάζει ο Δήμος Φυλής σε δημοτικά κτίρια σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτα led δημοι

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Yπεγράφη, το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου 2018, η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Φυλής και της εργολήπτριας εταιρίας ENERGY PLUS- ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT ΑΕ, με αντικείμενο την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού καθώς και του φωτισμού των δημοτικών κτιρίων, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου.

Σκοπός της σύμβασης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση του ενεργειακού κόστους και η βελτίωση της ποιότητας του φωτισμού των δρόμων, των κοινοχρήστων χώρων και των δημοτικών κτιρίων, με χρήση της τεχνολογίας LED.

Στο πλαίσιο της σύμβασης η εργολήπτρια εταιρία θα τοποθετήσει 5.297 φωτιστικά σώματα και 3.069 λαμπτήρες LED στους δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους και 20 προβολείς στα δημοτικά κτίρια των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου.

Το έργο αρχίζει άμεσα και ήδη, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας και Μαρίνος Σαρλάς είχαν την πρώτη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της εταιρίας, με θέμα το συντονισμό των εργασιών που αρχίζουν αμέσως, με στόχο να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και η εργολήπτρια εταιρία ανακηρύχθηκε μετά από διεθνή ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 13-07-2018. Αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης και την επικείμενη έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δήλωσε:

“Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας αδιάβλητης και επίπονης διαδικασίας. Ξεκίνησε από τη σύνταξη της μελέτης, την εξασφάλιση της πίστωσης από την Περιφέρεια Αττικής , την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Φυλής, τη δημοπράτηση του έργου και την κατάρτιση της σύμβασης, η οποία υποβλήθηκε στον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πριν υπογραφεί από τα συμβαλλόμενα μέρη. Οφείλω να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τους συναδέλφους στο Περιφερειακό και στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής, τα στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου Φυλής και τους συνεργάτες μου. Χάρη σε αυτή την αγαστή συνεργασία έχουμε δρομολογήσει 20 μεγάλα έργα και συνεχίζουμε.

Θέλω, επίσης, να τονίσω ότι η ενεργειακή αναβάθμιση στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι και το αντίστοιχο έργο στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, αποτελούν σημαντικά περιβαλλοντικά έργα που εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό μας για την ενεργειακή αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Φυλής, μαζί με την εξοικονόμηση ενέργειας, επιδιώκει να γίνει παραγωγός της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται ο ίδιος και τα νοικοκυριά του. Ήδη ολοκληρώθηκε και παραλαμβάνουμε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη μελέτη για την «Ανάπλαση και αξιοποίηση αποκατεστημένων κυττάρων ΧΔΑ – ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, Φυλής – Δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας». Με την εφαρμογή της παραπάνω μελέτης ο Δήμος θα γίνει παραγωγός ενέργειας και για το σκοπό αυτό έχουμε, ήδη, ιδρύσει μια από τις πρώτες Ενεργειακές Κοινότητες στη Χώρα. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο Δήμος μας απέσπασε το φετινό βραβείο GOLD στο διαγωνισμό BEST CITΥ ΑWARDS”.

 
 
 
 
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Φωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα 112 για τους καπνούς

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία μετά από την εκδήλωση φωτιάς στη θέση Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με τις...

Φωτιά στην Πάρνηθα, στο Κατσιμίδι – Μήνυμα από το 112: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα» (video)

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι στο Κατσιμίδι, στην Πάρνηθα. Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή πάνω...

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...