spot_img

Έτοιμο το «Pocket Park» στο Τσουκλίδι

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Πραγματικό στολίδι αποτελεί για την συνοικία “Τσουκλίδι” Άνω Λιοσίων το Πάρκο “Τσέπης” που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε αίτημα του Συλλόγου της συνοικίας προς τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, το οποίο και ικανοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ!

Το νέο “Πάρκο Τσέπης” απέσπασε τα θετικά σχόλια των κατοίκων της συνοικίας καθώς εν μέσω πανδημίας έχει αποτελέσει έναν ασφαλή τόπο συνάντησης και κοινωνικής συναναστροφής.

Ο συγκεκριμένος χώρος καθαρίστηκε εξωραΐστηκε και ο φωτισμός του είναι άκρως οικολογικός από φωτοβολταϊκά και Led που τη νύχτα δημιουργούν ένα ιδιαίτερο αίσθημα ασφάλειας στη γειτονιά.

Τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου μας υπέδειξαν τον χώρο και οι ενέργειες για την δημιουργία του έγιναν πολύ γρήγορα καθώς στόχος μας είναι η περιβαλλοντική αξιοποίηση και η αναβάθμιση κάθε γωνιάς του τόπου μας,  προς όφελος των συνδημοτών μας όπου αυτό είναι εφικτό.  Η προσπάθειά μας προς αυτή την κατεύθυνση,  είναι και παραμένει διαρκής” δήλωσε  σχετικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Τι ακριβώς είναι τα «πάρκα τσέπης»;

Τα «πάρκα τσέπης» (διεθνώς αποκαλούνται “pocket parks”), είναι πράσινοι χώροι που αντικαθιστούν εκτάσεις, οι οποίες είχαν εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια και είχαν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους.

Βρίσκονται σε πυκνοδομημένες γειτονιές της πόλης και αποτελούν τα θεμέλια για τη δημιουργία των πόλεων που εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν μέχρι και το τελευταίο εκατοστό του δημόσιου χώρου προς όφελος των πολιτών. Είναι μία πρακτική που πέτυχε σε πολλές ευρωπαϊκές, και όχι μόνο, πρωτεύουσες.

Τα πάρκα τσέπης έχουν πολλαπλά οφέλη για τις πόλεις. Είναι μικρές πράσινες πινελιές που αλλάζουν το τοπίο, δίνοντας ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι δημιουργούνται με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Πέρα από τη συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος με τα φυτά, τα δέντρα, τα λουλούδια και την ανάσα δροσιάς που προσφέρουν,  ο ρόλος τους για την αντιμετώπιση της απομόνωσης των κατοίκων των πόλεων είναι καταλυτικός. Αξία που πολλαπλασιάζεται στην περίοδο της πανδημίας.

 Έχουν δηλαδή και μία πολύ σημαντική κοινωνική συμβολή.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο, οδός και ουρανός

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...