spot_img

Επισκευή και συντήρηση του Δημαρχείου Ζεφυρίου από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Η εικόνα ίσως περιέχει: σπίτι, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Στην επισκευή και την εξωτερική συντήρηση του Δημαρχιακού κτιρίου της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου προχώρησε, με πόρους του Δήμου Φυλής η Τεχνική Υπηρεσία με στόχο την προστασία του σκελετού του κτιρίου από τους ραγδαίους ρυθμούς διάβρωσης και φθοράς.

«Το ιστορικό κτίριο του Ζεφυρίου, που μετρά 34 χρόνια ζωής, λόγω της «φυσικής γήρανσής του» παρουσίασε διαβρώσεις στα τσέρκια του σιδηροπλισμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως αν δεν γινόταν η επισκευή και η συντήρηση, οι υπάρχουσες ρηγματώσεις θα πολλαπλασιαζόταν και θα απειλούσαν ακόμα και τη στατική επάρκεια του κτιρίου» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, ο οποίος επεσήμανε πως «το Δημαρχείο Ζεφυρίου είναι ένα κτίριο με κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες και χρειάζεται ενισχυμένη συντήρηση. Χρειάζεται επιπλέον επισκευές και στο εσωτερικό του, αλλά αυτή τη χρονική στιγμή έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην διάσωση του σκελετού του κτιρίου από τις διαβρώσεις» όπως είπε.

Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία έγινε επιμελής καθαρισμός της επιφάνειας του σκυροδέματος, αφαιρέθηκαν όλα τα σαθρά στοιχεία και έγινε εφαρμογή αναστολέων διάβρωσης ώστε να προστατευτεί ο οπλισμός του κτιρίου. Οι εκτεθειμένες ράβδοι οπλισμού καθαρίστηκαν επίσης, έγινε εφαρμογή αναστολέα διάβρωσης σε παχύρευστη μορφή και έγινε κάλυψη τους με επισκευαστικό κονίαμα. Οι εργασίες που ήταν απολύτως εξειδικευμένες και λεπτών χειρισμών ξεκίνησαν μέσα Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκαν με τη βαφή των εκτιθέμενων επιφανειών στο τέλος του ίδιου μήνα.

Με τις εργασίες συντήρησης του Δημαρχείου της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου ολοκληρώνεται ένας κύκλος αισθητικών και επισκευαστικών παρεμβάσεων και στα τρία Δημαρχιακά κτίρια που διαθέτει ο Δήμος Φυλής. Τον Απρίλιο του 2017 ξεκίνησε, με πόρους του Δήμου Φυλής , και ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα, η ριζική ανακαίνιση και η επιδιόρθωση των ζημιών που είχε υποστεί από το σεισμό του 1999 το Δημαρχείο Χασιάς.

Την άνοιξη του 2018 έγινε συντήρηση, ελαιοχρωματισμός, αναβάθμιση του εξωτερικού φωτισμού και τοποθέτηση γιγαντοοθόνης στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων και το Δεκέμβριο του 2018 ξεκίνησε στο Δημαρχείο Ζεφυρίου, η πρώτη φάση επισκευής, με τις εργασίες για την προστασία του Δημαρχείου Ζεφυρίου από τη διάβρωση και θα έπεται συνέχεια.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σπίτι, δέντρο, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Θανάσης Σχίζας και τον Γιάννης Μαυροειδάκος, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: σπίτι, ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, φυτό, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...