spot_img

Δήμος Φυλής – Εγκρίθηκαν οι δύο νέες λεωφορειακές γραμμές

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Αποτέλεσμα εικόνας για λεωφορειο ανω λιοσια

Εγκρίθηκε, με Απόφαση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη η σύμβαση του Δήμου Φυλής με τον ΟΑΣΑ για τη λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Η Δημοτική Συγκοινωνία θα περιλαμβάνει δύο νέες λεωφορειακές γραμμές, τη Γραμμή 1 «ΖΩΦΡΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΖΕΦΥΡΙ» και τη Γραμμή 2 «ΚΕΝΤΡΟ-ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ-ΛΙΜΝΗ», οι οποίες και θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές.

Στόχος του σχεδίου είναι να ενώσει τις Δημοτικές Ενότητες και τις συνοικίες με το Διοικητικό Κέντρο του Δήμου, αλλά και περιμετρικά μεταξύ τους. Οι δύο γραμμές θα είναι κυκλικές και θα περνούν από τους Σταθμούς του Προαστιακού Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου. Οι επιλογή των διαδρομών έγινε μετά από δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε το 2017. Ωστόσο, μετά την εφαρμογή του σχεδίου, θα μελετηθεί η λειτουργικότητά του κι αν χρειαστεί, θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις, με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η Δημοτική  Συγκοινωνία έρχεται ως συνέχεια των κινήσεων για τη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης που έχει κάνει ο Δήμος, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1. H επαναλειτουργία της γραμμής 735 (Ζεφύρι- Κάτω Πατήσια)

2. H διατήρηση της γραμμής 711 (Ζωφριά- Αττική).

3. Η διατήρηση της γραμμής 712 (Πανόραμα-Εργατικές Κατοικίες-Αχαρνές).

4. Η σύνδεση της γραμμής 713 (Πανόραμα- Σταθμός Προαστιακού) με το Σταθμό του Προαστιακού Άνω Λιοσίων.

5. Η λειτουργία των γραμμών 715 και 716 (Ζωφριά ΜΑΚ –Άνω Λιόσια Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟ) για την εξυπηρέτηση των μαθητών της πόλης.

6. Η σύνδεση της γραμμής 749 (Οικισμός Γεννηματά 2- Προαστιακός) με το Σταθμό του Προαστιακού Άνω Λιοσίων.

7. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι ο Δήμος Φυλής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Δροσούπολης, έχει ζητήσει τη σύνδεση της γραμμής 709 με το Σταθμό του Προαστιακού Άνω Λιοσίων, κίνηση που μελετά ο ΟΑΣΑ.

Η Δημοτική Συγκοινωνία αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές του νέου χρόνου και το κόστος της θα καλυφθεί, αποκλειστικά, από το Δήμο Φυλής, αφού θα είναι δωρεάν για τους δημότες.

Αναφορικά με την επίσημη θεσμοθέτηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς δήλωσε τα εξής:

Η Δημοτική Συγκοινωνία αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειάς μας για τη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας και αποβλέπει στη μείωση της χρήσης του ΙΧ, σε συνδυασμό με τη μετακίνηση με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Πετύχαμε τη βελτίωση της εξυπηρέτησης από το Σταθμό του Προαστιακού Άνω Λιοσίων και λειτουργήσαμε το Σταθμό του Προαστιακού στο Ζεφύρι. Εξασφαλίσαμε μεγαλύτερους χώρους στάθμευσης στους Σταθμούς του Προαστιακού Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου. Διατηρήσαμε, βελτιώσαμε και συνδέσαμε τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές με τους Σταθμούς του Προαστιακού, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ. Δημιουργήσαμε νέες γραμμές για την εξυπηρέτηση των μαθητών.

Με τη Δημοτική Συγκοινωνία θα συνδέσουμε τις συνοικίες με το Διοικητικό Κέντρο, αλλά και μεταξύ τους. Θέλω να ευχαριστήσω, δημόσια, τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, το Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Σκουμπούρη, τα στελέχη του, τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους του Δήμου για τη βοήθειά τους. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βελτιώσουμε τις συνθήκες μετακίνησης των συνδημοτών μας και κυρίως των εργαζομένων, των μαθητών- σπουδαστών και των ηλικιωμένων”.

H υπουργική Απόφαση:

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...