spot_img

Διαγωνισμός για την επεξεργασία των επικίνδυνων αποβλήτων στη Φυλή, αξίας 81 εκατ.

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Σε διαγωνισμό για τη σύμβαση παραχώρησης της λειτουργίας της Εγκατάστασης Θερμικής Επεξεργασίας Επικινδύνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων (ΕΑΥΜ) στη θέση Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής στην Αττική προχώρησε ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Οι ενδιαφερόμενοι δύναται να καταθέσουν την προσφορά τους έως 17 Δεκεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, πρόκειται για ανοικτή διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο: «Εκσυγχρονισμός, Αναβάθμιση, Μετατροπή και Λειτουργία, κατά παραχώρηση, της Εγκατάστασης Θερμικής Επεξεργασίας Επικινδύνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων (ΕΑΥΜ) και των προσομοιαζόντων με αυτά, εκτιμώμενης αξίας 81 εκατ. ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α., πλέον του δικαιώματος προαίρεσης μετεγκατάστασης εκτιμώμενης αξίας 5 εκατ. ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α.».

Στο αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνεται και όποια συντήρηση ή και αναβάθμιση απαιτηθεί κατά το χρόνο της παραχώρησης καθώς και η αναβάθμιση του αποτεφρωτήρα με προσθήκη συστήματος ενεργειακής αξιοποίησης, στο πλαίσιο των προσπαθειών του ΕΔΣΝΑ για στροφή προς την κυκλική οικονομία.

Φορέας χρηματοδότησης της σύμβασης είναι ο ίδιος ο ανάδοχος και η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 23 έτη και 5 μήνες.

Όπως σημειώνεται στη διακήρυξη του έργου σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο απαιτηθεί από τον ΕΔΣΝΑ κατά τη διάρκεια της σύμβασης η μετεγκατάσταση του Αποτεφρωτήρα σε άλλο χώρο, ο παραχωρησιούχος υποχρεούται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποξήλωσης, μεταφοράς και επανεγκατάστασης του εξοπλισμού αποτέφρωσης στο νέο χώρο που θα του υποδειχθεί από τον ΕΔΣΝΑ.

Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας- τιμής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη την παλαιότητα των κτιριοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι η κατασκευή της μονάδας αποτέφρωσης έλαβε χώρα κατά το διάστημα των ετών 1999 – 2002 και ότι έκτοτε η μονάδα έχει λειτουργήσει απρόσκοπτα έως και σήμερα.

Η μονάδα αποτέφρωσης του ΕΔΣΝΑ αποτελεί τη μοναδική εγκατάσταση στη χώρα για την επεξεργασία των ΕΑΥΜ με τη μέθοδο της αποτέφρωσης και ως εκ τούτου βασική υποχρέωση του αναδόχου/παραχωρησιούχου είναι η εξασφάλιση της νόμιμης, συνεχούς και απρόσκοπτης λειτουργίας της εγκατάστασης.

 Έχει δυναμικότητα 30 τόνων ημερησίως και σε αυτήν καταλήγουν τα απόβλητα που προκύπτουν από τη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων και ειδικότερα από δημόσια και ιδιωτικά θεραπευτήρια, Κέντρα υγείας, δημοτικά ιατρεία, ΝΠΙΔ παροχής υπηρεσιών υγείας, μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας των ασφαλιστικών οργανισμών (π.χ ΕΟΠΠΥ), μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας των ενόπλων δυνάμεων (π.χ στρατιωτικά νοσοκομεία), κέντρα αιμοδοσίας, διαγνωστικά και ερευνητικά εργαστήρια, μικροβιολογικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, κτηνιατρικές κλινικές, κτηνιατρικά διαγνωστικά και ερευνητικά εργαστήρια, καθώς και από την άσκηση διαφόρων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την κατ’ οίκον περίθαλψη ασθενών.

Κατά τη διάρκεια της σύμβασης, θα απαιτηθούν η ανανέωση της ΑΕΠΟ (Περιβαλλοντική Αδειοδότηση) και της Έγκρισης Λειτουργίας της εγκατάστασης και η εναρμόνιση της εγκατάστασης με τυχόν νέους όρους που μπορεί να θεσπιστούν, η έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και από όποιον άλλο φορέα απαιτείται, καθώς και η ανανέωση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Για την εκπλήρωση των παραπάνω ο παραχωρησιούχος θα προβεί με δικό του δυναμικό και δαπάνες στην σύνταξη των απαιτούμενων μελετών και στις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία της εγκατάστασης και θα συνδράμει τον ΕΔΣΝΑ όπου απαιτείται.

 Σημειώνεται ότι οι υποχρεώσεις που θα γεννηθούν μετά την υποβολή της προσφοράς από απαιτήσεις της νομοθεσίας και οι οποίες δεν είναι σήμερα γνωστές δεν περιλαμβάνονται στο αντικείμενο της παρούσας σύμβασης.

Ο Αποτεφρωτήρας ΕΑΥΜ του ΕΔΣΝΑ έχει ολοκληρώσει με επιτυχία ένα κύκλο λειτουργίας περίπου 20 ετών υπό την ευθύνη κοινοπραξίας με επικεφαλής (70%) την Ηλέκτωρ (όμιλος Ελλάκτωρ). Η τελευταία 3ετής παράταση της σύμβασης υπεγράφη στις 4-2-2019 με μηνιαίο τίμημα 105.000 ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Κλειστή η έξοδος για λεωφόρο ΝΑΤΟ στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω πυρκαγιάς

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4.30 μ.μ. σήμερα το μεσημέρι, σε θαμνώδη έκταση, κοντά στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στα...

95 προσαγωγές και 12 συλλήψεις σε Ζεφύρι, Μενίδι και Αγία Βαρβάρα από την ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζονται οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, με σκοπό την αντιμετώπιση της παραβατικότητας...

Συνάντηση Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο

Τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο υποδέχθηκε στο γραφείο του την παραμονή των Φώτων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Οι...

Προκήρυξη διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον

Ένα ακόμη σημαντικό έργογια την Αθήνα μπαίνει στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει, αφού με την προκήρυξη του...