spot_img

Άνω Λιόσια – Κατακραυγή για την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα από σπίτια

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους γειτονιάς της Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια (στην οδό Πηνειού), η απόφαση κατοίκου της περιοχής να επεκτείνει το δίκτυο κεραιών κινητής τηλεφωνίας που διατηρεί στην ταράτσα του σπιτιού του, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα διπλανά κατοικήσιμα οικήματα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο εν λόγω σπίτι υπήρχε εδώ και καιρό στην οροφή μια κεραία, με συνέπεια να υπάρχουν αντιδράσεις από τα γειτονικά σπίτια και καταστήματα, οι οποίες έγιναν ακόμα πιο δυνατές όταν γνωστοποιήθηκε ότι στο ίδιο σημείο θα τοποθετηθούν -έναντι αμοιβής προς τον ιδιοκτήτη, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις-  και άλλες κεραίες άλλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Το μέγα ζήτημα που προκύπτει έχει να κάνει φυσικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων που ζουν εκεί, καθώς οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «πιθανά καρκινογόνες».

Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας δύναται να προκαλέσει αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα και αύξηση του οξειδωτικού στρες.

Μάλιστα, οι κεραίες στο συγκεκριμένο σημείο, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες είναι καμουφλαρισμένες (όπως συνήθως γίνεται σε αστικές περιοχές όπου τις κρύβουν μέσα σε θερμοσίφωνες, πινακίδες, καμινάδες, σε καμπαναριά κ.α. για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις από τους γείτονες), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα για τον ιδιοκτήτη ενός οικήματος που αποφασίζει να τοποθετήσει κεραίες φθάνουν τα 1000-1500 ευρώ το μήνα ανά πάροχο. Μάλιστα,  περισσότερα είναι τα έσοδα αν κάποιος συνεργαστεί και με τις 3 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, ο ιδιώτης που εγκαθιστά μια κεραία στην ταράτσα του, όχι μόνο αμείβεται αδρά από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, αλλά δέχεται ελάχιστη ποσότητα από την ακτινοβολία της, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ακτινοβολίας των κεραιών κατευθύνεται στις γύρω κατοικίες, ενώ την ίδια ώρα περιορίζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας την κεραία σε γειτονικό σημείο, εκθέτοντας εκείνον σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας και πιθανώς επηρεάζοντας και την αξία του ακινήτου του.

Με όλα αυτά ως δεδομένα, η συγκεκριμένη περίπτωση χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη και κρίνεται απαραίτητη η παρέμβαση των αρμοδίων.

Φωτό από το σημείο

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...