spot_img

Άνω Λιόσια – Κατακραυγή για την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα από σπίτια

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους γειτονιάς της Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια (στην οδό Πηνειού), η απόφαση κατοίκου της περιοχής να επεκτείνει το δίκτυο κεραιών κινητής τηλεφωνίας που διατηρεί στην ταράτσα του σπιτιού του, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα διπλανά κατοικήσιμα οικήματα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο εν λόγω σπίτι υπήρχε εδώ και καιρό στην οροφή μια κεραία, με συνέπεια να υπάρχουν αντιδράσεις από τα γειτονικά σπίτια και καταστήματα, οι οποίες έγιναν ακόμα πιο δυνατές όταν γνωστοποιήθηκε ότι στο ίδιο σημείο θα τοποθετηθούν -έναντι αμοιβής προς τον ιδιοκτήτη, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις-  και άλλες κεραίες άλλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Το μέγα ζήτημα που προκύπτει έχει να κάνει φυσικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων που ζουν εκεί, καθώς οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «πιθανά καρκινογόνες».

Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας δύναται να προκαλέσει αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα και αύξηση του οξειδωτικού στρες.

Μάλιστα, οι κεραίες στο συγκεκριμένο σημείο, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες είναι καμουφλαρισμένες (όπως συνήθως γίνεται σε αστικές περιοχές όπου τις κρύβουν μέσα σε θερμοσίφωνες, πινακίδες, καμινάδες, σε καμπαναριά κ.α. για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις από τους γείτονες), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα για τον ιδιοκτήτη ενός οικήματος που αποφασίζει να τοποθετήσει κεραίες φθάνουν τα 1000-1500 ευρώ το μήνα ανά πάροχο. Μάλιστα,  περισσότερα είναι τα έσοδα αν κάποιος συνεργαστεί και με τις 3 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, ο ιδιώτης που εγκαθιστά μια κεραία στην ταράτσα του, όχι μόνο αμείβεται αδρά από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, αλλά δέχεται ελάχιστη ποσότητα από την ακτινοβολία της, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ακτινοβολίας των κεραιών κατευθύνεται στις γύρω κατοικίες, ενώ την ίδια ώρα περιορίζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας την κεραία σε γειτονικό σημείο, εκθέτοντας εκείνον σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας και πιθανώς επηρεάζοντας και την αξία του ακινήτου του.

Με όλα αυτά ως δεδομένα, η συγκεκριμένη περίπτωση χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη και κρίνεται απαραίτητη η παρέμβαση των αρμοδίων.

Φωτό από το σημείο

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Συνάντηση Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο

Τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο υποδέχθηκε στο γραφείο του την παραμονή των Φώτων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Οι...

Προκήρυξη διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον

Ένα ακόμη σημαντικό έργογια την Αθήνα μπαίνει στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει, αφού με την προκήρυξη του...

ΤΩΡΑ – Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Μενίδι για τους άσκοπους πυροβολισμούς

Δεκάδες ήταν οι καταγγελίες κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών, αναφορικά με σφαίρες που κατέληξαν σε παρμπρίζ αυτοκινήτων,...

Γιώργος Καραγιάννης: Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη Δυτική Αττική

- Οι επεκτάσεις των Γραμμών 2 και 4 του Μετρό και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής...